Matei Dima, alias BRomania, a semnat acord de recunoaștere a vinovăției, după ce a condus sub influența alcoolului și a drogurilor, în 2021. Ce amendă uriașă are de plătit

 Dumba Gabriela
.

Matei Dima, alias BRomania, a semnat acord de recunoaștere a vinovăției, după ce a condus sub influența alcoolului și a drogurilor, în 2021. La aproape doi ani de când a fost prins drogat și beat la volan, Matei Dima, alias BRomania, și-a recunoscut vina și a scăpat doar cu amendă penală. BRomania a ajuns în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărnești, unde i-au fost prezentate toate acuzațiile aduse. Astfel, regizorul Teambuilding are de plătit o amendă uriașă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Matei Dima, alias BRomania, a semnat acord de recunoaștere a vinovăției, după ce a condus sub influența alcoolului și a drogurilor, în 2021. BRomania a solicitat aducerea unui acord de recunoaștere a vinovăției atunci când a fost dus în fața procurorilor, după ce în martie 2021 a fost prins conducând mașina băut și drogat, în localitatea Râșnov din județul Brașov.

1134311343

Matei Dima, alias BRomania, a semnat acord de recunoaștere a vinovăției, după ce a condus sub influența alcoolului și a drogurilor, în 2021

Cererea de încheiere a acordului de recunoaștere de vinovăție solicitată de BRomania a fost acceptată de procurori, iar pe 26 ianuarie a fost emisă hotărârea Judecătoriei Zărnești prin care a fost validat acordul.

Astfel că, Matei Dima a primit o amendă penală de 10.000 de lei, sumă pe care trebuie să o plătească în 3 luni de la pronunțarea deciziei definitive, sau eșalonat, în rate lunare, pe o perioadă de cel mult 2 ani.

Pe numele său s-a întocmit un dosar penal pentru „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe'.

Decizia Judecătoriei Zărnești spune că „admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat la data de 28.11.2022 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărnești cu inculpatul DIMA MATEI, în dosarul de urmărire penală. În temeiul art. 396 alin. (2) cu aplicarea art. 480 alin. (4) C. proc. pen., condamnă pe inculpatul DIMA MATEI la pedeapsa amenzii penale de 10.000 lei (200 zile-amendă a câte 50 lei pentru fiecare zi-amendă) pentru săvârşirea infracţiunii de „Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe', prevăzută de art. 336 alin. (2) Cod penal'.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată.

Citește și: Trecutul neștiut al lui Constantin Diță, alias Giani din Las Fierbinți. În adolescență, a muncit cu ziua

Citește și: „Mă simt eliberată de o mare povară'. Oana Roman și Marius Elisei s-au despărțit. Motivul separării

Citește și: „Știi cu cine a fost înainte? Cu nepotul lui Nea Marin’. Theo Rose, bârfită într-un mall din București, în timp ce era cu Anghel Damian. Reacția artistei

BRomania s-ar fi drogat cu câteva zile înainte de incident

Potrivit cancan.ro, blândețea acestui verdict este motivată de faptul că BRomania nu s-ar fi drogat înainte de a urca la volan, așa cum fusese acuzat, ci consumase (cu câteva zile înainte) o substanță psihoactivă, care îi rămăsese în sânge.

Proba recoltată de la Matei Dima ar fi fost depistată ca prezentă substanța metilecgonină, însă aceasta ar fi fost ingerată cu mult timp înainte și nicidecum în ziua opririi actorului în trafic.

'Se poate aprecia că la data de 21.03.2021, ora 15.25, data și ora depistării în trafic, susnumitul Dima Matei nu se afla sub influența substanțelor psihoactive', subliniază concluziile raportului, astfel că judecătorii din Zărnești au hotărât să nu pronunțe o condamnare la închisoare, nici măcar cu suspendare, scrie Cancan.ro.

BRomania, după ce a fost prins drogat și băut la volan

BRomania a confirmat existența la dosar a acestui raport. Mai mult, el susține că, prin amenda penală, plătește pentru greșelile din trecut, dar arată și faptul că n-a reprezentat nicio secundă vreun pericol în trafic.

„Nu am fost sub influența niciunui drog sau a unei băuturi alcoolice la volan. Asta reiese și din raportul medical, dar și din cel al Poliției, întocmit la fața locului. Nu am pus nicio secundă în pericol siguranța nimănui în trafic sau oriunde și nu as face asta niciodată. Amenda penală este pentru o greșeală pe care am făcut-o cu două zile înainte să fiu oprit în trafic, acum doi ani', a declarant Matei Dima pentru CANCAN.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton