Mariana Nicolesco a fost înmormântată cu onoruri militare. Soprana a încetat din viață la 73 de ani

 Dumitrache Laura
.

Mariana Nicolesco a fost înmormântată cu onoruri militare. Celebra soprană a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Aceasta a fost îngropată la cimitirul Ghencea, cu onoruri militare. Mariana Nicolescu s-a stins din viață vineri, 14 octombrie, la vârsta de 73 de ani.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Mariana Nicolesco, una dintre cele mai apreciate soprane ale României, a încetat din viață la vârsta de 73 de ani. Artista a fost înmormântată astăzi, cu onoruri militare. Mariana Nicolesco a fost îngropată la Cimitirul Militar Ghencea.

inmormnatare mariana nicolescuinmormnatare mariana nicolescu

Familia, apropiații și fanii au putut să-și ia rămas bun de la soprana Mariana Nicolesco la Ateneul Român, acolo unde a fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit al acesteia. Astăzi, regretata artistă a fost condusă pe ultimul drum.

Citește și: A murit Mariana Nicolesco!”Ne luăm rămas bun de la Primadonna Assoluta”

Citește și: Cine este Brigitta Gheorghe de la Chefi la Cuțite.A cântat la nunta Elenei Băsescu și a apărut în videoclipul lui Snoop Dogg

Citește și: Ileana Sterp și Daniela Iliescu s-au împăcat.Cum au fost surprinse cele două, într-un videoclip postat de Culiță Sterp

Citește și: Delia a reacționat dur după ce a fost criticată pentru faptul că nu își dorește copii:”O viață aveți, dar vă preocupă altele”

Mariana Nicolesco a fost înmormântată cu onoruri militare

Mariana Nicolesco, Primadonna Assoluta, așa cum a fost intitulată soprana, a fost înmormântată astăzi. Celebra soprană a fost condusă pe ultimul drum, fiind înmormânată la Cimitirul Ghencea.

Sicriul cu trupul neînsufletit al vedetei a fost depus la Ateneul Român, iar astăzi, apropiații și fanii și-au luat rămas-bun de la soprana Mariana Nicolesco. La căpătâiul artistei au stat soțul, criticul de arta Radu Varia, dar și alți membrii ai familiei. Marea artistă a fost înmormântată cu onoruri militate, iar sicriul cu trupul acesteia a fost înfășurat cu steagul tricolor.

Printre cei care i-au adus un ultim omagiu regretatei soprane s-au numărat fostul președinte al României, Mihai Constantinescu, Teodor Stolojan , fostul premier și filosoful Andrei Pleșu.

Mariana Nicolesco a încetat din viață la 73 de ani

Mariana Nicolesco s-a stins din viață vineri, 14 octombrie, la vârsta de 73 de ani. Vestea tristă a fost anunțată pe pagina de Facebook a Operei Națională Română Cluj-Napoca. Deocamdată nu sunt cunoscute informații legate de afecțiunea de care suferea și cauza decesului. Sopana era internată într-un spital din București.

„„Această seară ne aduce într-un moment al despărțirii de o stea memorabilă a lumii lirice! Îndurerați, ne luăm rămas-bun de la Primadonna Assoluta: MARIANA NICOLESCO', a notat Opera din Cluj, pe pagina de Facebook a instituției.

Cine a fost Mariana Nicolesco

Mariana Nicolesco a fost intitulată și  Regina del Belcanto, Primadonna Assoluta sau Diva Divina. Aceasta a urcat pe cele mai renumite scene , printre care Teatrul alla Scala din Milani, Metropolitan Opera din New York, Bayerische Staatsoper München, Teatrul La Fenice din Veneția, Teatro Municipal din Rio de Janeiro, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Opéra Comique și Théâtre des Champs-Élysées Paris, Deutsche Oper Berlin, Lyric Opera Chicago, Semperoper Dresda și multe altele.

Mariana Nicolesco a interpretat, în premiera mondială, Seven Gates of Jerusalem, de Krzysztof Penderecki, la celebrarea a 3.000 de ani a Orașului Sfânt. La invitația lui Papa Ioan Paul al II-lea, soprana a cântat vechile colinde românești în cadrul Primului Concert de Crăciun din Vatican. Momentul a fost urmărit de peste un miliard de oameni.

Potrivit unui studiu, Mariana Nicolesco a fost soprana care a apărut în cele mai multe premiere absolute în istoria Teatrului alla Scala din Milano. Regretata soprană a câștigat Concursul Internațional de Canto Voci Rossiniane.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton