Marian Râlea, despre schimbările din teatru, în timpul pandemiei de COVID-19: ”E foarte greu”

 Lupescu Anca
.

Actorul Marian Râlea duce dorul spectacolelor și pandemia de COVID-19 l-a afectat atât pe el, cât și pe colegii lui de scenă. El și-a adus aminte de ultimul spectacol jucat înainte ca teatrele să se închidă. Marian Râlea a fost întrebat ce părere are despre teatrul de după pandemie și a adus în discuție și ultimul spectacol care a avut loc în luna septembrie, înainte să reînchidă teatrele, pentru un singur copil.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Marian Râlea a spus că este foarte greu să faci un spectacol fără siguranță că va fi jucat pe o scenă. El a mai spus că ultima oară a jucat în luna august, când a avut două spectacole, iar spectacolul Noaptea bufonilor s-a transmis live, fără spectatori.

„Se vor găsi alte forme teatrale de expresie. E foarte greu să înveţi să faci un spectacol pe care nu ştii dacă-l vei juca pe o scenă, poate înregistrăm, poate în online, poate o combinaţie. Am făcut Noaptea bufonilor cu Alexa Visarion şi n-am apucat să dăm premiera. S-au închis teatrele şi am reuşit să-l transmitem live, fără spectatori şi aia a fost premiera. În august am mai jucat de două ori şi s-au oprit spectacolele', a declarat Marian Râlea.

„Dacă se reia va trebui să-l reînvăţăm şi să îl reinventăm, nu cred că se va juca la fel', a mai expliat celebrul actor.

Marian Râlea, despre teatrul de altădată: „S-a eliberat'

Marian Râlea a vorbit despre teatrul de dinaintea anilor 1990, spunând că s-a eliberat și a evoluat, referindu-se la spații neconvenționale și apariția unor festivaluri mari.

images-1-12images-1-12

„Noi am avut şansa să ne creăm libertăţi şi în vremea dinainte, eram pe scenă şi ne dădea o alură de stăpâni ai locului. După 90 teatrul s-a eliberat, au existat nişte experimente teatrale importante. Am încercat să le înţelegem – spectacole în spaţii neconvenţionale, structuri care s-au modelat. Am fost afară la festivaluri mari, ne-am dat seama că fiind respectaţi acolo că nu greşisem, că putem construi şi noi aceste forme şi structuri noi de teatru, care se regăsesc acum în mare parte în teatrul independent. Noi cei trecuti de prima tinereţe ne refugiem în sălile noastre că aşa am fost crescuţi, dar am fost lângă tot ce înseamnă teatrul independent', a explicat actorul.

Citește și: Pepe ar fi bătut-o pe Raluca Pascu! Mama fetițelor lui a cerut ordin de protecție:’A fost lovită în zona feței și s-a dus direct la Poliție’

Citește și: Mirela Vaida pierdut două sarcini, înainte de a deveni mama a trei copii. Cum a depășit trauma:„Nu a fost ușor. Dacă ar fi să o iau de la capăt…’/ EXCLUSIV

Citește și: Pepe e vizibil afectat de divorț! A început să plângă, în direct:'Sufăr şi exist, te urăsc, te vreau'

Citește și: Raluca Pastramă, prima reacție după ce Pepe a anunțat divorțul:'Uneori suntem testați nu pentru a ne arăta punctele slabe, ci….'

„Clădirea teatrului clasic are un spirit anume, cel al actorilor care au trecut pe acolo', a mai spus acesta.

„Amza Pellea si Marin Moraru încercau să ne înveţe ceva ce noi nu puteam să pricepem, şi ne spuneau că vom înţelege când ei n-o să mai fie, ne certau la cursuri, plângeam toţi apoi mergeam să mâncăm o ciorbă împreună şi să bem un vin şi să ne împăcăm. Pentru noi a fost un şoc când Amza a plecat dintre noi'.


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton