Celebra cântăreață de folk, Maria Nagy, urcă pe scena X Factor. Cum arată acum

 Sutiu Theodora
.

Audițiile cunoscutei emisiuni dedicate cântăreților în devenire sunt aproape de final. În această seară, jurații Loredana, Delia, Florin Ristei și Ștefan Bănică jr vor avea parte de o surpriză de proporții. Pe scena de la X Factor va urca Maria Nagy, o cântăreață de folk care a făcut carieră în muzică înainte de Revoluție.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Maria Nagy, artista descoperită de Adrian Păunescu, vine să își încerce norocul la X Factor. După o absență îndelungată de pe scenă, solista a hotărât că revină în lumina reflectoarelor pentru a le arăta fanilor că nu a pus punct carierei muzicale. Ea își dorește foarte mult să îi încânte pe scenă pe iubitorii muzicii ei, așa cum o făcea pe vremuri.

maria-nagy-1maria-nagy-1

Maria Nagy urcă pe scena X Factor. Ce reacție au avut jurații

În 1983, cântăreața Maria Nagy s-a autoexilat peste hotare, iar revenirea ei în țară după Revoluție nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor sale. Ea a venit la X Factor cu speranța că se va relansa în muzică.

„Nu am nimic de pierdut, am venit să îmi salut publicul', a declarat cântăreața descoperită în anul 1978 de regretatul Adrian Păunescu.

„S-a văzut bucuria revenirii pe scenă după mult timp', a fost remarca Deliei după momentul concurentei. „Mă bucur că ați revenit în fața publicului din România', a declarat și Loredana.

Citește și: Îl mai ții minte pe Andrei Leonte, primul câștigător de la X Factor?

Citește și: Ștefan Bănică crede că a găsit câștigătorul X Factor

Citește și: Scandal de proporții la Bravo, ai stil! Maurice Munteanu părăsește platoul

Ce spune Maria Nagy, concurentă la X Factor, despre perioada ei de glorie

În anii 70–80 era o mare vedetă în România. Cenaclul Flacăra a fost rampa ei lansare. Într-un interviu dat publicației România Liberă, artista vorbea despre perioada ei de glorie.

„Nu știu dacă am fost o mare vedetă… eu nu cred și nu m-am crezut o vedetă – în niciun caz. Știam însă că sunt o cântăreață cu o mare popularitate, deoarece umpleam sălile de spectacol și devenisem chiar cap de afiș (râde) – probabil, datorită stilului meu, avangarde, mai puțin obișnuit și mai puțin sprijinit și acceptat în perioada comunistă.

Marea mea șansă a fost Cenaclul Flacăra, cu Adrian Păunescu! În urma câștigării Premiului I, cu formația de folk din Miercurea Ciuc, Folk-Group 5, am fost selecționați de Adrian Păunescu la o emisiune care se numea „Antena vă aparține – Județul Harghita. Cele trei melodii lansate de mine la această emisiune au avut un imens succes și Cenaclul Flacăra m-a lansat în fața a peste 30.000 de spectatori pe Stadionul Republicii din București.

Plecarea mea din țară a avut loc în anul 1983; eram co­laboratoare la Teatrul C. Tănase din București, când am primit un telefon de la directorul teatrului, care m-a întrebat dacă vreau să plec în Cairo, cu Arșinel, Cristina Stamate și trupa de balet condusă de Cornel Patrichi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Ajunși acolo, contractul ne-a fost prelungit cu încă 30 de zile, în urma succesului avut.

În România începuse perioada cruntă a dictatorului Ceaușescu, barurile se închideau la ora 21, străzile în beznă, program TV de 2 ore, fără turnee, hoteluri fără încălzire și fără apă caldă… așa că, în momentul în care am primit un contract cu Sheraton-Cairo Towers, am zis, instantaneu, DA!

După Egipt au urmat Maroc, Franța și Yemen. Credeam că dacă lipsesc o perioadă scurtă publicul nu mă va uita și pot reveni cu succes, la terminarea contractului… Din păcate, nu a fost să fie așa… a fost începutul sfârșitului carierei mele… după Revoluție s-au schimbat lucrurile în televiziune și, deși am încercat, nu am mai putut redeveni… Maria Nagy de altădată', declara artista în trecut.

Audițiile de la X Factor au ajuns la final

Cei patru jurați au aflat încă de la începutul sezonului grupurile ale căror mentori vor fi. Astfel, Florin Ristei va fi mentorul grupei de Fete în timp ce Delia va lucra anul acesta cu Grupurile. Loredana va fi mentor al grupei de Mixt, iar Ștefan Bănică jr va avea sarcina să formeze o grupă de Băieți.

„X Factor' 10 continuă vineri, de la ora 20.30, la Antena 1, cu prima ediție din Bootcamp, când concurenții vor încerca să își impresioneze mentorii și să câștige unul dintre cele trei scaune disponibile pentru Battle-uri, transmite Antena 1 într-un comunicat de presă.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton