Macaulay Culkin – Omul care şi-a speriat fricile

 Florentina Liutic
.

În timp ce Kevin McCallister a devenit un personaj iconic pe care toată planeta își dorește să-l revadă în fiecare an de Sărbători, Macaulay Culkin a ajuns ținta celor mai sinistre glume din cauza problemelor pe care le-a avut cu drogurile. Deși puțini au mai crezut că va câștiga lupta cu stupefiantele, actorul pare să-și revină. Și să se gândească din ce în ce mai serios la căsătorie.

 

Televiziunile îl difuzează an de an, lumea întreagă îl așteaptă ca pe blockbusterul anului, iar copiii visează să ajungă ei înșiși în situații excepționale care să le pună în evidență curajul și ingeniozitatea. Deși „Singur acasă a devenit simbolul Săr­bătorilor de iarnă, fiind la fel de popular precum bradul de Crăciun, puțini îl asociază pe Macaulay Culkin din viața re­ală – instabil, vicios, sensibil până la patimă – cu Kevin McCallister, băiețelul inge-nios care dejoacă planurile infracționale ale celor doi hoți. Cele două imagini nu se su­prapun, cu toate că Mac, așa cum îi spun prietenii, nu și-a pierdut aerul de puști simpatic nici la 34 de ani.

 

În ultimele luni, actorul s-a aflat în atenția presei, care a urmărit cu ochi de detectiv starea de sănătate a acestuia. După câteva fotografii cu un Macaulay emaciat, palid, ne­bărbierit și cu privirea pierdu­tă, s-a vorbit destul de mult despre dependența de heroi­nă și pentru un timp s-a crezut că acesta nu va câștiga bătălia cu substanțele interzise. În pa­ralel, Culkin era încă bântuit de imaginea Milei Kunis, iu­bita sa vreme de 8 ani, de care s-a despărțit mai mult con­strâns decât de bunăvoie și pe care a încercat (degeaba!) s-o recâștige. În timp ce el se epu­iza în strategii menite să-i rea­prindă flacăra iubirii, bruneta își refăcea viața împreună cu Ashton Kutcher și declara că nu mai consideră căsătoria desuetă. De dragul vremuri­lor trecute, Mila a încercat să-i fie alături în toată perioada dezechilibrului, scuzându-se parcă pentru faptul că se în­drăgostise de un alt bărbat. Pe atunci, Macaulay locuia în-tr-un apartament din New York în valoare de 2 milioane de dolari, însă devenise atât de neglijent cu propria imagi­ne, încât ajunsese, se pare, să poarte haine second hand. Se afla mereu în compania câ­torva prieteni, aceeași de fie­care dată, între care și Adam Green, membru al trupei punk Moldy Peaches și con­sumator fidel de ketamină. De altfel, el a regizat „The Wrong Ferarri, producție filmată ex­clusiv cu un iPhone, în care joacă Macaulay Culkin și Pete Doherty, fostul iubit al lui Kate Moss și un expert în ceea ce privește substanțele periculoase. Filmul, alcătuit din mici scenete cu dialog greu de urmărit, a fost rezulta­tul unei stări euforice, după cum a mărturisit inițiatorul proiectului: „Eram sub influ-ența ketaminei la vremea re­spectivă.

 

Așadar, avându-i în imediata sa vecinătate pe Adam Green și Pete Doherty, Macaulay n-a mai avut nicio șansă. Ima­ginea surprinsă la începutul anului trecut în care arăta ex­trem de slăbit a fost motivul pentru care National Enqui­rer a sugerat că actorul este la un pas de moarte și că ar con­suma droguri în valoare de peste 4000 de dolari pe lună.

 

Despărțirea de MILA și prietenii consumatori de droguri l-au influențat pe Macaulay să adopte acest VICIU.

 

TERAPIA UNUI SINGURATIC

 

Deși despărțirea de Mila Ku­nis trebuie să fi avut un rol important în decăderea lui Macaulay, nu poate fi totuși ignorat trecutul actorului și felul în care propriii săi părinți l-au pregătit pentru viață. Face parte dintr-o familie nu­meroasă și în prima parte a copilăriei lui trăiau cu toții într-un apartament mic și modest. Cu toate acestea, posibilitățile materiale ale fa­miliei erau mai degrabă o problemă a părinților decât o chestiune care i-ar fi putut afecta fundamental pe cei mici. Însă ceea ce a înclinat balanța și a modificat definitiv personalitatea copiilor a fost atitudinea despotică a tatălui. Nici după succesul lui Macau­lay, care a repoziționat întrea­ga familie într-o altă clasă so­cială, Kit Culkin n-a încetat să-și umilească întreaga fami­lie ori de câte ori avea ocazia. „Tatăl meu era foarte aro­gant. Își dorea să aibă control asupra tuturor lucrurilor. Așa a fost mereu, încă dinainte ca eu să am succes, n-a fost me­reu un om bun. Juca în mod constant diverse jocuri psiho­logice cu mine pentru a se asi­gura că îmi știu locul, că nu am pretenții. Nu mă mai în­tâlnesc cu el, ceea ce e neplă­cut. Însă nu am niciun fel de dorință de a-l vedea. Am o vagă idee unde locuiește acum, dar nu vreau să știu cu certitudine. Cât timp nu-l gă­sesc în fața ușii mele, sunt bine, declara Macaulay.

 

Din nefericire, familia a avut parte și de episoade tragice, atât în 2000, când sora vitregă a lui Macaulay a murit din ca­uza unei supradoze, cât și în 2008, când o altă sora de-a sa, Dakota, a fost ucisă într-un accident de mașină. Neavând cadrul familial care să-i vinde­ce rănile și să-l ajute să depă-șească evenimentele, Macau­lay le-a trăit haotic, fără susținere emoțională, ceea ce l-a determinat să se îndepărte­ze de ambii săi părinți. Cu ta­tăl său, cel puțin, n-a mai vor­bit din 1995, când Patricia și Kit s-au despărțit după o relație de 21 de ani, niciodată oficializată.

 

PLANURI DE NUNTĂ

 

După ce și-a dat seama că nu mai avea nicio șansă s-o recu­cerească pe Mila, Macaulay a început o relație cu actrița Jor­dan Lane Price, declarând cu mâna pe inimă că ea este de fapt femeia cea mai potrivită pentru el. A continuat să ducă un stil de viață retras, ferin-du-se de insistențele paparaz­zilor care abia așteptau să-l surprindă în cine știe ce ipos­tază compromițătoare și nu s-a dezis de un principiu mai vechi de-al său: „nu sunt unul dintre acei actori care au ne­voie de atenția presei pentru a fi validați. Mă mulțumesc să accept doar un proiect pe an și să nu fac nimic în restul tim­pului cât timp știu că am făcut un lucru special. Eu am avut parte de toată faima din lume, dar am fugit de ea, mărturi­sea el la un moment dat.

 

În ultimul timp, imaginea bol­năvicioasă de la începutul anului trecut a rămas în urmă și astăzi Macaulay arată mai bine. Cântă alături de trupa sa, Pizza Underground, și pa-re să fi depășit etapa substan-țelor interzise și a prieteniilor periculoase. Și s-ar putea în­drepta spre altar cât de curând dacă ținem cont că anul tre­cut, cel puțin, unul dintre pla­nurile sale era să se căsătoreas­că cu Jordan înainte ca Mila și Ashton să facă acest pas.

 

CLAUDIA COJOCEA, Foto GULIVER, HEPTA

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton