Lista țărilor câștigătoare care vor merge în finala Eurovision 2023. România nu s-a calificat

 Oana Pantazi
.

Lista țărilor câștigătoare care vor merge în finala Eurovision 2023. Din păcate, România nu s-a calificat în finala Eurovision 2023. Theodor Andrei, artistul în vârstă de 18 ani, care a reprezentat România cu piesa „D.G.T. (Off and on)', nu a reușit să se califice în finala Eurovision, în cea de-a doua semifinală, desfășurată joi seară la Liverpool, în Marea Britanie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Lista țărilor câștigătoare care vor merge în finala Eurovision 2023. Theodor Andrei a urcat pe scenă al treilea ieri-seară, cu piesa „D.G.T. (Off and on)', iar interpretarea sa a fost bine primită. Din păcate însă, tânărul artist în vârstă de 18 ani nu a reușit să se califice în finala care va avea loc sâmbătă, 14 mai. Iată care sunt țările care vor merge mai departe.

eurovision-3eurovision-3

România nu s-a calificat în finala Eurovision 2023

Lista țărilor câștigătoare care vor merge în finala Eurovision 2023. Theodor Andrei, un tânăr interpret și compozitor în vârstă de doar 18 ani, a câștigat Selecția Națională Eurovision România 2023 în 11 februarie, fiind desemnat prin votul exclusiv al publicului să reprezinte țara noastră la Eurovision Song Contest de la Liverpool, cu piesa sa „D.G.T. (Off and on)'.

Citește și: În ce ținută spectaculoasă s-a afișat Theodor Andrei la Liverpool, înainte de Eurovision 2023: „Tot ceea ce trăiesc acum este un vis devenit realitate'

Citește și: Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision, poartă accesorii cumpărate de la reducere: „Nu am niciun motiv să mă ascund, nu cred în etichete’ / EXCLUSIV

Ieri-seară, în cea de a doua semifinală, care a avut loc la Liverpool, Theodor Andrei a intrat optimist, mărturisind că cifra trei – numărul de concurs – îi poartă noroc. Din păcate, deși piesa a fost bine primită de public, România nu s-a calificat în marea finală a Eurovision 2023.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Anul trecut, WRS s-a calificat în finala Eurovision, însă piesa lui s-a situat pe locul 18.

Finala Eurovision va avea loc sâmbătă, 13 mai 2023.

Lista țărilor câștigătoare care vor merge în finala Eurovision 2023

Eurovision song Contest 2023 a început marți seară în Liverpool, Marea Britanie, cu prima semifinală, în care s-au calificat Croația, Moldova, Elveția, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia și Norvegia.

Ieri-seară, România, reprezentată de Theodor Andrei, nu s-a calificat, în schimb vor merge mai departe: Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia şi Slovenia.

Conform BBC, Loreen, reprezentanta Suediei și fostă câștigătoare Eurovision 2012, este marea favorită din acest an, atât la casele de pariuri, cât și în analiza BBC. Alături de Loreen, mai este indicată încă o potențială câștigătoare a trofeului – La Zarra (Franța).

Tot sursa citată nota, înainte de cea de a doua semifinală că reprezentantul României, Theodor Andrei, cu piesa „ D.G.T. (Off and On), nu avea șanse de calificare în marea finală.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton