Laura Cosoi a gătit alături de bucătarul președintelui Chinei

.

Pasiunea Laurei Cosoi pentru gătit s-a tranformat într-o meserie în toată regula. Vedeta a participat cu cartea sa Rămâi la masă' la Târgul Internațional de Carte de la Beijing, unde a gătit alături de chefi faimoși, precum bucătarul președintelui Chinei.

 


Singurul reprezentant al României la acest eveniment, Laura Cosoi le-a făcut celor prezenți o demonstrație culinară cu rețete din carte, vorbindu-le totodată și de serialul său culinar online Vertical Taste. În cadrul showului de cooking live, Laura a preparat patru feluri de mâncare în 40 de minute și a folosit ingrediente aduse special din România.

 

Pasionații de gastronomie au aflat cum se pregătește ciorba de lobodă, salata de sparanghel crud sau ciocănelele de pui cu bere neagră și au fost serviți cu biscuiți făcuți în cuptor de lemne și ciocolată de casă. În plus, au fost impresionați de momentul în care Laura a gătit mămăligă  și mai ales de un binecunoscut ritual care, desigur, le-a părut exotic: tăiatul preparatului cu ața, un obicei păstrat și azi de gospodinele din Ardeal.


 

Și Laura a avut, la rândul ei, parte de o surpriză de proporții: invitația de a găti împreună cu bucătarul președintelui Chinei în studioul lui de cooking. Vedeta a făcut schimb de rețete cu celebrul Chef, fiind totodată invitată  la o cină pregătită chiar de acesta. Astfel, a avut marea șansă de a face schimb de experință cu renumitul Xu Long, bucătarul numărul 1 al Chinei.

 

Această oportunitate vine la un an după ce Laura Cosoi a câștigat premiul ‘Gourmand World.

 

Cookbook Best in the World’ la categoria Best TV Chef Book -Europe pentru volumul Rămâi la masă?’ și Premiul ‘Gourmand World Cookbook Best of the Best 20years’ ( locul al doilea) la Târgul Internațional de carte de la Frankfurt, cel mai mare târg de carte din lume.