Laura e Nora

 Florentina Liutic
.

Laura Cosoi a fost cerută în căsătorie de iubitul ei, Cosmin Curticăpean. O serie de coincidențe fericite păreau să arate că actrița este pe cale să primească în viața reală rolul pe care și-l dorește mult și de multă vreme – acela de soție: piesa pe care o joacă la Teatrul Elisabeta se numește „Nunta perfectă', iar personajul pe care îl interpretează în cel mai recent film al ei, „Cel ales', se numește Nora.

 

Când ai fost cerută de soție?

În preajma sărbătorilor de Paști.

 

Te așteptai să se întâmple acum sau a fost o surpriză?

A fost o surpriză. Evident, noi discutase­răm că vom avea o familie, că și el are o vârstă, și eu… Cum să spun, simți înco­tro merg lucrurile și cumva duci totul în direcția aceea. Însă nu m-am gândit că va alege acest moment, credeam că va profita de alte plecări, de vacanțe.

 

Să fiți, adică, doar voi doi.

Da, toți prietenii noștri se așteptau să vin cu inelul cam de fiecare dată când plecam în vacanță. Dar momentul ales de Cosmin a fost total deosebit. El știe cât de importantă e biserica pentru mine, mai ales biserica aceea în care am fost botezată și în care au fost cununați părinții mei. Și cum eu merg la biseri­că în fiecare duminică, el îmi cam știe obiceiurile, unde mă așez, ce fac, cât durează… Toate acestea probabil i-au fost de ajutor în pregătirea momentului. A fost o surpriză totală, am fost doar noi și familiile noastre în biserică…

 

Ați stabilit o dată pentru nuntă?

Încă nu, probabil va fi spre sfârșitul verii, începutul toamnei. Dar nu am stabilit nimic, pentru că au fost sărbătorile de Paști, apoi lansarea filmului și realmente n-am apucat să facem planuri. Va fi o nuntă în România, vor fi alături de noi toți cei dragi, va fi mai mult o petrecere – asta am vrea noi, o petrecere în aer li­ber, mai degrabă un garden party decât o nuntă propriu-zisă. Și fiindcă tot joc în „Nunta perfectă, asta ar fi nunta per­fectă pentru mine: o petrecere unde oa­menii se întâlnesc, povestesc și se bucură pentru miri, nu vin din obligație. Asta e nunta perfectă, cea la care oamenii vin de drag…

 

Nunta e primul prag pe care trebuie să-l depășească mirii, e primul mo­ment care pune la încercare viitorul cuplu.

Eu și Cosmin avem destule subiecte pe care le abordăm în contradictoriu, nu tot timpul, dar ni se întâmplă să fie și lu­cruri asupra cărora nu suntem de acord. Cred că e foarte important să ajungi să discuți despre toate aspectele cât se poa­te de deschis. Noi asta ne-am propus, adică nu să-mi doresc eu ceva, el altceva și apoi să facem ceva de complezență și să fim nefericiți, de fapt.

 

Între miri treburile se rezolvă mai ușor, dar când e vorba de nuntă sunt implicate și familiile, și nașii…

Da, așa e. Dar Cosmin mi-a spus că sunt foarte iubită și voi avea parte de nunta perfectă. Și că toți vor ca eu să fiu fericită.

 

Așa și trebuie să fii. Cine îți va face rochia de mireasă?

Rochia va fi făcută de Stephan Pelger. Colaborez de mult cu el și mi se pare o continuare firească a relației pe care o avem deja. Rochia va fi probabil clasică, așa sunt eu…

 

Interesant acest șir de coincidențe: piesa aceasta se cheamă „Nunta perfectă, personajul pe care-l joci în noul tău film se numește… Nora…

… Iar „Cel ales e Cosmin…

 

Nora e un personaj diferit de cele cu care ne-ai obișnuit.

Da, am fost, să spunem, naivă, în „La Bloc, răzvrătită și independentă în „Cu un pas înainte, am fost personaj nega­tiv în „Moștenirea, am fost și mamă în „Aniela… Rolurile mele au fost di­verse, dar de fiecare dată au avut în comun sex-appeal-ul. Rolul Norei este o compoziție. E o soție de fotbalist, e o femeie fără scrupule, vulgară, vorbește urât, dar știe ce vrea. Nu a avut o viață ușoară, fiindcă alegerile ei nu au fost neapărat cele mai bune, dar reușește totuși să ajungă la un echilibru cu ea însăși spre finalul filmului.

 

E primul tău film făcut în afara stu­diourilor MediaPro?

Da. Și este al doilea film în care am rolul principal feminin, primul a fost „Un film simplu.

 

Ai jucat mult în seriale. E valabilă și la noi acea cutumă care spune că actorii care joacă în seriale ajung mai greu să facă film de cinema?

E o idee preconcepută a regizorilor ro­mâni. Puțini actori de teatru ajung să joace în film, puțini oameni de televiziu­ne ajung să fie actori și rareori oamenii care fac serial ajung să facă lung metraj. Adevărul e că un serial te urmărește, ajungi să te identifici cu personajul. Se­rialele duc la o uzură a imaginii actoru­lui. Și, după un serial, trebuie să lași o perioadă să treacă înainte de a începe un alt proiect. La mine au trecut câțiva ani de când am jucat. Dar eu nu sunt neapărat asociată cu serialele. Oamenii știu că sunt actriță, dar nu sunt luată drept actriță de serial.

 

Cum vezi acum perioada „La bloc', cât bine sau rău crezi că ți-a făcut carierei acest serial?

Nu m-am gândit vreodată că voi fi actriță, nu am aspirat la asta. M-au chemat la o probă, am dat proba, am jucat un an, am crezut că s-a terminat, dar m-au chemat din nou… În general, în viață, nu am nu știu ce planuri, iau lucrurile treptat, mă las dusă de val. Nu sunt disperată să apar la televizor, sunt probabil una dintre puținele persoane care recunosc asta. Eu nu mi-am dorit să fiu pe ecran cu orice preț, s-a întâmplat să fiu pe ecran. Pen­tru mine nu e o dependență. Știu că n-aș putea trăi fără să joc teatru – nu că n-aș putea trăi, dar e ceva ce-mi doresc foarte mult. Însă prima dată am luat contact cu lumea filmului în scurt metrajul lui Cor­neliu Porumboiu, „Călătorie la oraș, care a luat locul II la Cannes. A fost un rol foarte mic, dar a fost prima dată când am intrat pe un platou de filmare.

 

Imediat după ce s-a anunțat lansa­rea noului tău film, pe Internet au apărut multe articole despre picto­rialul tău din Playboy. Pare că vorbești mai mult despre acel pictorial decât despre film.

Am fost invitată la un post de televiziu­ne să vorbesc despre film și, în filmul de prezentare, au ales să pună și poze din Playboy, de care eu sunt foarte mândră, dar sunt mândră dacă nu le scoți din context. Eu îmi accept trecutul și mi-l asum, tot timpul am fost deschisă – și în „Cel ales există scene de nuditate, există o scenă de sex, dar eu sunt actriță, asta e meseria mea.

 

În viața unei vedete se întâmplă anumite lucruri care o vor urmări toată viața și despre care va fi în­trebată ori de câte ori va da un in­terviu. Crezi că acest pictorial ar putea deveni acel lucru cu care vei fi mereu asociată? Adică să se spu­nă „Laura a jucat în «Aniela», în «Cu un pas înainte» și «Cel ales», și este și o fostă vedetă Playboy'?

Eu nu am fost un playmate. Și apoi, în această revistă au pozat multe actrițe mari. Când am pozat eu, această revistă însemna ceva. Eu mi-am negociat con­tractul doi ani, pentru că n-am vrut să apar când voiau ei. Am ales un moment pe care l-am considerat potrivit. Nu fă­ceam asta ca să fiu celebră, apăream în fiecare seară la televizor pe cel mai im­portant post de televiziune, ProTV. As­tea nu sunt niște lucruri pe care să le faci la întâmplare. Chiar dacă mă va urmări chestia asta pe parcursul anilor, nu am nici un fel de problemă. Sincer, acum sunt femei care apar la televizor mai dezbrăcate decât eram eu în Playboy. Este însă o altă etapă din viața mea, de care m-am bucurat și de care mă voi bucura și de acum încolo.

 

O să-ți schimbi numele după nuntă?

Da. Desigur, eu o să fiu tot Laura Cosoi, dar o să iau și numele lui Cosmin. Cum altfel, adică îl iau pe el, dar numele lui nu e bun?

 

Totuși, nu sunt prea multe vedetele care și-au schimbat numele după căsătorie.

Uite că nu mi-a cerut nimeni buletinul până acum… Dar noi vrem să facem și copii și mi se pare important ca ei să poarte același nume.

 

Îți dorești o familie, dar, în lumea filmului, a televiziunii, pare că sin­gurul lucru mai volatil decât cariera e familia.

Pentru mine familia e cel mai important lucru din lume. Nimic n-a fost vreodată mai important, și aici mă refer la părinții mei, la sora mea, la frații mei. Sunt un om familist, chiar sunt. Fac toate efor­turile să merg acasă, îi adun pe toți la­olaltă, mergem în vacanțe… Și Cosmin e la fel. De când a început relația noas­tră, părinții lui au devenit ca și familia mea – îmi doresc să petrec timp cu ei, cu sora lui… Îi iubesc foarte mult pe părinții lui, am fost primită foarte frumos în fa­milia lui, sunt foarte norocoasă.

 

Ca să pun o întrebare banală, fa­milia are prioritate în fața carierei?

În momentul în care apare un copil sau, Doamne ferește, o problemă de sănăta­te, poate aș putea spune lucrul acesta. Altfel, toată lumea înțelege cum e cu filmările și am fost susținută de fiecare dată. Dar dacă vom avea un copil și voi avea de ales între un proiect și un copil, voi sta acasă cu copilul.

 

Ai publicat și o carte de rețete, „Ră­mâi la masă'. Curentul culinar pare să fi devenit o modă în rândul vedetelor și cred că volumul tău e un atu important în CV-ul tău de viitoare soție.

Să știi că acasă am concurență serioasă în bucătărie. Iar cartea mea a fost selec­tată pe o listă scurtă de șapte titluri la Gourmet Book Awards și voi pleca în China, la începutul lui iunie, ca să re-prezint România.

 

Felicitări! De unde vine pasiunea pentru gătit?

Eu, când am plecat de acasă, de la Iași, a trebuit să gătesc. Apoi am început să gă­tesc pentru prieteni. Eu gătesc de plăce­re, iar această carte este un proiect mai mult decât personal: eu am scris rețetele, eu am făcut pozele și am scris introduce­rea… Totul a fost făcut cu mâinile mele. De aceea premiul acela înseamnă cu atât mai mult pentru mine.

 

Dacă scrii o carte de bucate ești scriitor sau bucătar?

Nici una, nici alta… Un scriitor trebuie să scrie mai mult decât niște rețete, iar un bucătar trebuie să aibă o școală, să cunoască niște tehnici pe care eu nu le cunosc. Să spunem că sunt autor. Dar să știi că nu m-am dat niciodată altceva decât sunt, eu sunt mulțumită cu ceea ce am, nu vând minciuni. Eu sunt sinceră în cartea asta, acolo chiar sunt lucrurile pe care le gătesc și le consum. Și oame­nii vor să ia o parte din ceea ce ești și trăiești tu. De aceea cartea a avut succes și pregătesc acum volumul al doilea.

 

DORU IFTIME Foto BARNA NEMETHI

Stilist: SILVIA CRISTESCU, Asistent stilist: SERENA BALAȘI

Coafură: SORIN STRATULAT (ambasador

LOréal Professionnel – Beauty District)

Machiaj: ALEXANDRA CRĂESCU

Vestimentație: Pure Lingerie,

Diane von Furstenberg (Sport Couture),

Manuri și garderoba personală

Accesorii: Eddie Borgo (Address Concept Store),

Converse (Otter), Accessorize

 

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton