Laura Codruța Kovesi este noul procuror-șef european. Ce salariu va încasa din această funcție

 Pirvu Cristina
.

Laura Codruța Koveși este noul procuror-șef european. Aceasta a obținut majoritatea voturilor ambasadorilor din Consiliul COREPER, grupul de pregătire principal al Consiliului UE, la care participă reprezentanții permanenți adjuncți ai fiecărei țări.

Parchetul European urmează să funcționeze ca instituție din 2020. După ce marți, 17 septembrie, a avut loc o nouă negociere între reprezentanții Parlamentului European și cei ai Consiliului Uniunii Europene, pe tema desemnării noului șef al Parchetului European, joi, 19 septembrie, Laura Codruţa Kovesi a fost desemnată procuror șef al Parchetului European, o instituție care urmează să funcționeze începând de anul viitor.

Fosta șefă a DNA a primit 17 voturi „pentru', din 22. Guvernul Dăncilă nu a susținut-o însă, scrie Libertatea.

Laura Codruţa Kovesi e noul șef al Parchetului EuropeanLaura Codruţa Kovesi e noul șef al Parchetului European

Ce salariu va încasa Laura Codruța Koveși în noua funcție

Conform fanatik.ro, în funcție de treapta de vechime care i se va acorda (1, 2 sau 3), fosta șefă a DNA ar putea avea, ca procuror-șef european, un salariu net de 13.300, 13.700 sau 14.200 euro pe lună. Pe lângă salariu, Kovesi ar putea să aibă parte și de un decont privind cheltuielile de transport pe ruta București-Luxemburg și retur în valoare totală de circa 1.200 de euro pe an.

Foto: Hepta

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton