Cine e Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016 din Ucraina, care s-a refugiat în România. După ce trupele rusești au invadat și atacat Ucraina, mii de oameni au fugit din țara vecină. Printre sutele de refugiați ajunși în țara noastră se numără și Jamala. Ea e câștigătoarea Eurovision Ucraina, din anul 2016. La acea vreme, aceasta a primit titlul cu o piesă despre război. Acum, ea urmează e va fi invitatul special la finala selecţiei naţionale Eurovision România.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Cine e Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016 din Ucraina, care s-a refugiat în România. Jamala se numără printre refugiații ucrainieni care au fugit în România, de frica războiului. Câștigătoarea Eurovision 2016 din Ucraina a ajuns în țara noastră cu cei doi copii ai săi, după un drum de patru zile cu mașina. Din păcate, ea a fost nevoită să se despartă de soțul ei, care s-a întors la Kiev să lupte.
Cine e Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016 din Ucraina, care s-a refugiat în România. Jamala, pe numele ei real Susana Alimivna Jamaladinova, a trecut granița pe jos, cu cei doi copii mici. Ca să ajungă în România, ea a străbătut un drum de patru zile cu mașina. Imediat cum a pășit pe teritoriul țării noastre, ea le-a mulțumit polițiștilor de frontieră români, cu lacrimi în ochi, în mediul online.
Citește și: Cum arată un buncăr din București:fără grupuri sanitare și curent, plin de gândaci
Citește și: Anamaria Prodan a făcut pace cu Laurențiu Reghecampf:„Îl vom ajuta mereu, ne rugăm pentru el’
Cine e Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016 din Ucraina, care s-a refugiat în România
Cine e Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016 din Ucraina, care s-a refugiat în România. Jamala e de origine tătăroaică din Crimeea. Din 2017, ea e căsătorită cu soțul ei, Bekir Suleimanov. Aceasta a devenit cunoscută în toată lumea după ce a câștigat Eurovision 2016 din Ucraina. Atunci, ea a interpretat melodia „1944′. Versurile și linia melodică au fost compuse chiar de solistă și reprezintă o declarație politică, în care se vorbește despre război.
În melodia cântată de Jamala la Eurovision 2016 în Ucraina, ea vorbește despre deportarea tătarilor crimeeni de către Stalin. Piesa ei a fost văzută și ca o reacție la anexarea forțată a Crimeei de către Rusia. Conform profm.ro, versurile ei au provocat anumite tenisiuni între vecinii aflați astăzi în război.
A luat premiul cu o piesă despre război
Cine e Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016 din Ucraina, care s-a refugiat în România. Atimco când Jamala a primit trofeul, ea a făcut un apel la iubire și pace. Aceasta a declarat atunci că victoria ei denotă că „europenii au fost pregătiți să afle despre durerea altor oameni’.
Potrivit mesajului postat de Eurovision România pe Facebook, Jamala e invitatul special la finala Selecției Naționale. Aceasta va interpreta din nou melodia „1944′.
„Jamala, interpreta din Ucraina care a câștigat ediția din 2016 a Eurovision Song Contest, invitat special la finala Selecției Naționale. Artista, refugiată din infernul dezlănțuit în patria sa, va interpreta piesa „1944′, care a dus Eurovisionul la Kiev, sâmbătă, în direct la TVR’, scrie în mesajul postat de Eurovision România.
Jamala, invitatul special la finala Selecției Naționale din România
Cine e Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016 din Ucraina, care s-a refugiat în România. Conform paginademedia.ro, familiei ei a trecut prin clipe grele în al Doilea Război Mondial. Atunci, străbunica ei fusese deportată în Asia Centrală împreună cu cei cinci copii ai săi. Acum, la aproximativ 80 de ani mai târziu, și Jamala a devenit o refugiată care a fugit din calea războiului.
„În al Doilea Război Mondial, străbunica ei a fost deportată în Asia Centrală împreună cu cei cinci copii ai săi. Aproape 80 de ani mai târziu, Jamala a devenit unul dintre refugiaţii care se retrag din calea războiului.
Drumul ei a trecut prin România şi o va duce pe scena Eurovision România, pentru a transmite un mesaj de pace şi unitate în faţa celui mai greu conflict european din ultimele opt decenii.
Melodia, un manifest împotriva crimelor săvârşite de regimul stalinist împotriva tătarilor din Crimeea scris de poetul Art Antonyan, a făcut înconjurul lumii, iar astăzi, mesajul său pare mai actual decât oricând, se prezintă în comunicatul TVR.
Sursă foto: Instagram, Captură ecran