Irina Rimes - Carla’s Dreams în variantă feminină

 Florentina Liutic
.

Irina Rimes este noua revelație în industria muzicală autohtonă. Cântă, compune,pentru ea și pentru alții, piesele sale reușind să cucerească toate topurile. Cu toate acestea, nu uită de unde a plecat și cine a ajutat-o.

Dacă încă te mai îndoiai de talentul artiștilor de peste Prut, probabil că n-ai auzit-o încă pe Irina Rimes. La doar 25 de ani, artista a crescut într-un an cât alții în zece, cucerind topurile muzicale cu fiecare piesă lansată. În plus, compune și pentru alții, Inna, Andra și Antonia numărându-se printre artiștii care au lansat piese scrise de ea. Cea care a crezut însă în talentul Irinei și a sprijinit-o încă de la început a fost Raluka, de care o leagă o prietenie dincolo de scenă și studio.

Cât de diferită este România față de Moldova în ceea ce privește oportunitățile pentru artiști?
Irina: Nu știu să răspund exact la această întrebare, în general relațiile dintre oameni depind de valorile, de educația și de sistemul în care au crescut. Moldovenii sunt un pic altfel, nici mai buni, nici mai răi, pur și simplu, altfel. Diferă modul de lucru și abordarea muzicii, diferă influențele muzicale, de aici se generează restul.

Cum este atmosfera la tine acasă? Ești vedeta familiei?
I: Nu sunt vedeta familiei, niciodată n-am fost. Părinții mei se mândresc cu mine foarte mult. Prietenii mei se comportă cu mine ca în liceu, eu nu sunt o vedetă, eu sunt un artist și îmi place să fiu văzută așa.

Multe dintre piesele tale sunt melancolice, pe alocuri chiar triste. Care sunt sursele tale de inspirație?
I: Dragostea. De multe ori, când spun că sunt îndrăgostită sau când spun că mă inspir din dragoste, oamenii înțeleg că eu sunt într-o relație cu cineva și că mă inspir de acolo. Greșit! Eu mă inspir din tot ce înseamnă dragoste, dragostea nu înseamnă doar dorință sexuală sau atașament. Plăcerea de a trăi, dragostea pentru familie, pentru prieteni, pentru muzică, acestea sunt lucrurile care mă inspiră. Sunt îndrăgostită de viață!

 

Vezi si:

Pamela Anderson – Marirea si decaderea blondei supreme

Având în vedere că iubirea se regăsește în majoritatea pieselor tale, spune-mi cum vezi tu dragostea. Ai suferit dezamăgiri?
I: Da, normal. Probabil orice femeie la 25 de ani a trecut prin sentimente care i-au provocat și fericire, și durere. Pentru mine, dragostea este esențială, probabil văd așa pentru că sunt la o vârstă frumoasă, când ar trebui să gust din plin din ce îmi oferă viața.

Sunteți pretențioase? Cum ar trebui să fie un bărbat și ce ar trebui să facă pentru a vă cuceri?
Raluka: Sunt pretențioasă, dar nu exagerat. Cred că e foarte importantă atitudinea. Ar trebui să mă surprindă frumos. O primă întâlnire la wake boarding, asta m-ar surprinde. Sunt mare amatoare de sporturi extreme, așa că sunt dependentă de adrenalină.
I: Să fie sincer. Restul lucrurilor sunt relative. Nu știi niciodată cum te îndrăgostești și în ce fel. Și mai ales de cine. Tocmai de aceea nu cred în standarde setate în prealabil.

Raluka, și piesele tale au cam aceeași direcție. De exemplu, n-am putut să nu remarc că cea mai recentă piesă a ta, „Du-mă spre noi, o cânți ca și cum ai trăi-o. Există cineva în viața ta în acest moment?
Există cineva în viața mea, dar cumva am încercat să ne ținem relația departe de ochii presei. Piesa „Du-mă spre noi este scrisă de Irina Rimes, însă când am auzit demo-ul am știut exact că va fi următorul meu single. Este o piesă pe care o simt până în adâncul sufletului meu.

Care este cel mai îndrăzneț vis al vostru din punct de vedere muzical? Dar personal?
R: Hmm… Visul meu, atât profesional, cât și personal, este să reușesc tot timpul să îmi depășesc limitele, să fac lucruri mărețe, frumoase, de care să fiu mândră. Pe partea profesională, mă concentrez foarte mult pe dezvoltarea Quantum Music, primul label boutique din România. Acolo, căutăm să descoperim noi talente pe care ulterior să le lansăm pe piața muzicală din România. Irina Rimes este primul proiect lansat integral de Quantum Music. La nivel personal, într-o primă fazămi-ar plăcea mai mult timp liber, dar știu exact că nu se poate acum. Pe termen lung, îmi doresc o familie, dar toate lucrurile vin la momentul potrivit.
I: Încă nu știu. De obicei, îmi setez scopuri mici, ca să le ating ușor, după care îmi setez alte scopuri, ca să pășesc spre viitor cu pași mici, dar siguri. Visul meu este, la un moment dat, să strâng un stadion întreg de oameni la concertul meu. Probabil acesta este visul oricărui artist.

Cât de mult timp petreceți pe rețelele de socializare și ce impact credeți că au ele în relația fan-artist?
R: Este foarte important, pentru că așa ajungi să iei legătura cu fanii mai ușor. Eu nu petrec foarte mult timp pentru că, recunosc, nu prea mă pricep. Dar intru și postez destul de des, le răspund cât pot eu de mult. Insta story-urile sunt însă favoritele mele, prietenele râd mereu de mine și-mi spun că, atunci când nu sunt în studio, sigur sunt pe insta story!
I: Relativ mult. Dar nu sunt obsedată sau dependentă de rețelele de socia-lizare. Intru doar ca să postez și să țin legătura cu fanii mei. Este foarte important să faci asta, pentru că fanii sunt cei care îți distribuie muzica și mesajele tale ca artist.

Cum sună luna august pentru voi? Aveți un program încărcat?
R: Este destul de încărcat, dar reușesc să îmi fac timp pentru orice. Sunt foarte mult timp în studio, lucrez la mai multe proiecte, în același timp merg și la concerte.
I: Am reușit să-mi iau o vacanță de trei zile, cam atât. Este mult de lucru și nu sunt în momentul în care îmi permit să-mi iau vacanță din punct de vedere al timpului. Dar mi-ar plăcea, la un moment dat, probabil în septembrie sau octombrie, să plec undeva departe, pe o plajă, să mă deconectez un pic de București și de tot ce fac în momentul ăsta. Este sănătos să îți iei din când în când o vacanță, ca să poți să te întorci în forță.

 

ADINA VÎLCEA Foto SEBASTIAN FLOREA

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton