Ioana Năstase a primit 11 refugiați din Ucraina la ea acasă: "Cred că mi i-a trimis Dumnezeu"

 Oana Pantazi
.

De o săptămână, Ioana Năstase are în grijă 11 refugiați din Ucraina, fugiți din calea invaziei ruse, pe care i-a cazat atât în aparamentul său din Constanța, cât și în cel al fiului ei. Aceasta a făcut declarații emoționante.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Ioana Năstase are acum în grijă 11 refugiați ucraineni, fugiți din calea războiului, după ce Rusia a invadat Ucraina pe 26 februarie. Până în momentul de față, peste 260.000 de refugiați au intrat în România și, pe lângă instituții și ONG-uri, o mulțime de oameni cu suflet le-au sărit în ajutor. Printre ei, și Ioana Năstase, care găzduiește acum nu mai puțin de 11 refugiați din Ucraina.

49519744_743737102679938_7715625584365142016_n49519744_743737102679938_7715625584365142016_n

Ioana Năstase are în grijă 11 refugiați din Ucraina

Se împlinește o săptămână de când Ioana Năstase a decis să primească 11 refugiați din Ucraina la ea acasă. Totul a început cu momentul în care un vecin a rugat-o să facă o faptă bună. Așa a ajuns Ioana să găzduiască, inițial 8 ucraineni, femei și copii, în apartamentul său.

„Când mă văd parcă-l văd pe Dumnezeu. În primele zile erau foarte speriate, săracele. Și obosite! Aproape cădeau din picioare. Nu mă înțeleg chiar ușor cu ele, dar mai cu ajutorul unor cuvinte din limba engleză, mai cu ajutorul limbajului semnelor, ajungem la un compromis bun pentru ambele părți!

Citește și: La 91 de ani, o bătrână din satul Popricani, Iași, primește refugiați din Ucraina: „N-am crezut că o să trăiesc încă un război”

Citește și: Dragoș Dolănescu îi ajută pe refugiații de război din Ucraina: „Le pun la dispoziție casa moștenită de la tatăl meu'

Citește și: Ce se întâmplă cu nivelul radiațiilor de la Cernobîl, după ce Rusia a atacat Ucraina:'Suntem pe un butoi de pulbere'

Citește și: Bărbații români cu vârste între 18 și 60 de ani, în rezerva generală în caz de război. Proiectul de lege inițiat de Guvern

A urmat drumul la vamă, unde s-a întâlnit cu cei pe care urma să-i găzduiască, dar și surpriza de a afla că numărul lor este mult mai mare decât își imaginase.

Ce am văzut în vamă acolo, nu am reușit nici acum să uit. Bieții oameni vin asemenea vitelor, cu Bacul, în încercarea de a scăpa de război. Eram pregătită să am grijă de unul, doi sau trei ucraineni, dar când mi s-a telefonat și mi s-a spus că voi avea parte de opt persoane, mi s-au cam înmuiat picioarele. Însă am mers hotărâtă după ei. Apartamentul meu din Constanța are trei camere și am făcut un calcul că vor încăpea, într-un fel sau altul!', a spus Ioana Năstase, pentru impact.ro.

A găzduit refugiați și în apartamentul fiului ei

Cu toate că cei 8 refugiați din Ucraina aveau loc cu greu în apartamentul ei, Ioana nu a ezitat în momentul în care i-au sunat la ușă alte două femei, cu un bebeluș, cerându-i ajutorul. Drept urmare, femeile și copilul au fost cazate acasă la fiul ei.

„Nu mai știam ce să fac! Nu vroiam să renunț la ultimele, dar nici nu aveau toți loc în acel apartament. L-am sunat pe fiul meu, care m-a trimis direct la el acasă. Așa se face că ultimele două tinere și bebelușul sunt cazate acasă, la băiatul meu. Aș vrea să vă spun că nu regret niciun moment gestul. Și dacă ar fi trebuit să-mi vând câte ceva, ca să am grijă de ele, aș fi făcut asta!', a mai spus Ioana Năstase, pentru sursa citată.

„Am uitat de propriile probleme”

Începerea războiului din Ucraina a coincis, la noi, cu ziua de Dragobete, zi în care ioana Năstase a avut prte de cea mai recentă ceartă cu Ilie Năstase, dar, a conchis ea, altele sunt problemele și necazurile pe lummea asta…

„Am uitat de propriile mele probleme. Nici nu se compară certurile mele cu Ilie, pe lângă ce trăiesc oamenii ăștia. Și vreți să vă spun ceva? Eu cred că mi i-a trimis Dumnezeu. Am uitat de problemele mele, încercând să-i ajut! Dar nu, nu l-am uitat și pe Ilie. Tocmai i-am făcut o programare la RMN, la cererea lui. Am decis să aștept și să văd ce-mi mai cere bunul Dumnezeu!', a spus Ioana pentru impact.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton