Ioan Onisei, directorul TNB, a murit la 5 luni după prietenul său, Ion Caramitru. Mesajul fiicei sale

 Dumba Gabriela
.

Ioan Onisei, directorul general interimar al Teatrului Național, a murit astăzi, la cinci luni după bunul său prieten, Ion Caramitru. Ioan Onisei avea 68 de ani și deocamdată nu a fost dezvăluită cauza morții sale. Ana-Maria Onisei, fiica lui Ioan Onisei, a transmis un mesaj de rămas bun emoținant.

CITEȘTE VIVA DE IANUARIE! GRATIS, AICI!

Veste tristă în lumea cinematografiei din România! Ioan Onisei, directorul TNB, a murit astăzi, la cinci luni după decesul lui Ion Caramitru, bunul său prieten. Cel care a anunțat moartea lui Ioan Onisei este ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

'Acum am primit o veste tristă, una din prea multele care au venit din lumea culturii în ultima vreme…

Ioan Onisei, directorul general interimar al Teatrului Național, a plecat dintre noi. 

Jurist de profesie a fost un mare susținător al culturii în diversele poziții pe care, cu onoare, le-a ocupat: deputat, vicepreședintele CNA, director general adjunct al TNB de peste 7 ani.

A participat, cu discreție și profesionalism, la succesele TNB, fiind umbra ubicuă a altui mare dispărut, Ion Caramitru.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!', a scris Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, pe Facebook. 

Citește și: Cum s-au cunoscut Adina Halas de la Bravo, ai stil! și soțul ei și cum a fost nunta lor:„La o lună, m-a cerut de soție’ / EXCLUSIV

Citește și: Maria Dragomiroiu și Sofia Vicoveanca, adevărul despre starea lui Nicolae Botgros:„Asta e viața!’

Citește și: De ce a acceptat Cătălin Zmărăndescu să participe la Survivor:„Am un psihic diabolic’. Ce i-a spus soția înainte de a pleca / EXCLUSIV

Cel care i-a fost prieten bun, Ion Caramitru, s-a stins din viață pe data de 05.09.2021. A decedat, din nefericire, la spitalul Elias din Capitală, acolo unde încerca să se trateze, după ce se confrunta cu mai multe probleme de sănătate.

Ion Caramitru a murit la vârsta de 79 de ani. Se pare că în ciuda tratamentelor pe care le-a primit de la medicii specialiști, corpul său a fost pus la pământ de o bacterie.

„Cred că l-am cunoscut pe Domnul Ion Caramitru. Că m-a onorat cu prietenia sa. Cunoscându-l, cred că am ajuns să înţeleg nobleţea… Cu firescul simplităţii ei. Cum Oamenii Mari pot fi simplu oameni şi cum simplii oameni simpli pot să aibă nobleţea unui om de grandoarea lui Ion Caramitru.

Gândindu-mă şi scriind despre Ion Caramitru – acum, când se grăbeşte spre Domnul, în nemurire-, îmi este frică să nu uit pluralul!', a fost mesajul lui Ioan Onisei, după moartea lui Ion Caramitru. Ioan Onisei a ocupat funcția director general adjunct al TNB din anul 2014.

Mesajul de rămas bun al fiicei lui Ioan Onisei

„Tata a fost one of a kind. Şi cînd glumeam noi doi, aşa, în complicităţile noastre, ne jucam cu acel celebru I trust in God, şi eu îi spuneam: I trust in Dad. Şi rîdeam.

Avea această putere, pe care mulţi o cunoaşteţi, de a fi… încredere.Aş vrea să mulţumesc tuturor celor care au scris în aceste momente, celor care au sunat, celor care au spus – şi în surdină, dar şi public -, cît de mult a contat pentru ei.

Şi pentru meseria făcută cu inimă şi, mai ales, cu competenţă. Pentru generozitatea lui, chiar şi în cele mai grele momente.Cu siguranţă i-ar fi plăcut să afle şi să simtă toate astea, căci era foarte important pentru el să ştie că a făcut bine”, a scris Ana-Maria Onisei pe Facebook.

Cine a fost Ioan Onisei. Actorul a murit azi, la 68 de ani

Ioan Onisei a fost, din 22 decembrie 2014, director general adjunct al Teatrului Național „I.L. Caragiale' din București, iar de anul trecut director general interimar, având grijă ca această instituție din subordinea Ministerului Culturii să rămână la același nivel ridicat cu care ne-am obișnuit.

Activitatea sa bogată a inclus și calitatea de membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Belarus și UNESCO, iar ca deputat a fost membru al Comisiei pentru Cultură, Arte şi Mijloace de Informare în Masă, membru în Comisia Parlamentară pentru Revizuirea Constituţiei, membru al Comisiei Parlamentare pentru însemne, distincţii şi decoraţii, membru al Adunării Parlamentare a Francofoniei.

De-a lungul întregii activități, drumul său s-a intersectat cu cel al Ministerului Culturii, pe care l-a îmbogățit cu vastele sale cunoștințe în domeniul culturii și al științelor juridice și unde a ocupat funcția de Secretar de Stat, între anii 2005 și 2007.

foto: Facebook Ana-Maria Onisei

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton