INTERVIU Roxana Iliescu:" Mi-am mutat casa in masina"

 Adina Rosetti
.

Roxana Iliescu este o mama activa, care isi imparte viata intre cele doua fetite si munca de jurnalist de televiziune, de cele mai multe ori ex­trem de solicitanta. Alearga de la un eveniment la altul, de la o filmare la un interviu sau in cabina de montaj si, cand nu e langa fetele ei, le coordo­neaza activitatile prin telefon.

 

SEB_9321viva

 

Acum, viata ei e si mai agitata. Dupa 12 ani petrecuti la postul B1, o ia de la ince­put la o noua televiziune, Look TV. Pentru ca traieste intr-un ritm alert, recunoaste ca masina e cea mai buna prietena a ei. Motiv pentru care i-am propus Roxanei Iliescu un pictorial alaturi de Toyota RAV4. „Mi se pare o masina eleganta, simplu de mane­vrat, confortabila si foarte practica. Imi place ca e usor sa gasesti totul pe bord. Si, culmea, e usor de parcat!', a spus Roxana la finalul sedintei foto.

 

Ai plecat de la B1 dupa 12 ani. Cum a fost sa o iei de la inceput?

Sunt in zodia Gemeni si imi plac foarte mult inceputurile. Dar nu imi plac sfarsiturile. M-a devastat plecarea din B1, dar nu a fost o tragedie. Nu a fost cu sange, dar a fost cu multe lacrimi. Stii, eu mi-am impartit viata asa: inainte de copii si dupa. Iar copiii mei au crescut pe culoarele din B1, unde am foarte multe amintiri. In ultimele trei saptamani nu am fost eu, iar la ultima emisie simteam ca mi se rupe sufletul. Dar stiam ca e bine sa plec, ca nu mai pot continua intr-o televiziune in care se face atata politica, pentru ca eu nu inteleg nimic din politica. Nu-mi mai gaseam locul acolo.

 

Cum e noua ta emisiune?

Pentru moment, eu sunt director edi­torial al redactiei monden de la Look TV. Emisiunea se numeste Look Mon­den si va fi zilnic de la ora 20 la 20.30.

Sunt doi prezentatori la Cluj, care vor spune lucruri foarte simpatice despre materialele pe care le livram de la Bucuresti. Pe mine ma incanta, pentru ca am radacini ardelene si de curand chiar ma batea gandul sa ma mut la Cluj. Inceputurile imi plac foarte mult, desi pot fi haotice, dar daca sunt de la inceput undeva, inseamna ca pot contribui si eu la dezvoltarea acelui lucru. Daca vin undeva unde totul e organizat deja, rolul meu e mai redus.

 

Ai spus ca viata ta se imparte in doua perioade: inaintea fetelor tale si dupa. Cum se diferentiaza aceste perioade?

Inainte imi apartineam in totalitate, desi nu eram constienta de asta. Traiam pentru altii, puteam sa fiu chemata oriunde si ma duceam, apoi ajungeam acasa obosita. Dupa ce s-a nascut Teresa, am devenit mai egoista, nu mai pot sa raspund prezent oriunde. Fetele mele, Teresa si Vanessa, m-au obligat sa imi revizuiesc viata.

 

Care sunt diferentele dintre ele?

Ooo! De la cer la pamant! Sunt doua firi atat de diferite, dar sunt nedespartite una de cealalta. Teresa are un suflet foarte bun! Cum zice romanul, fraier de bun. Acolo are multe de invatat de la Vanessa, care stie exact ce vrea si nu se abate nici un centimetru de la drumul ei. Daca vrea sa se imbrace intr-o rochita, gaseste toate argumentele potrivite pentru a face cum vrea ea. Vanessa stie foarte clar ceea ce vrea, desi are numai 4 ani.

 

SEB_9396viva

 

Banuiesc ca esti nedespartita de masina, avand in vedere profesia ta. Ce fel de sofer esti?

Masina mea e casa mea! Mi-am mutat casa in masina. Pentru ca plec dimineata, ajung noaptea si intre timp mai am si evenimente, cand plec de acasa e ca si cum m-as muta. Imi iau toata trusa de machiaj, trei perechi de pantofi si trei variante de rochii, mancare – pentru ca nu stiu daca am unde sa mananc. Masina e cel mai bun prieten!

 

Ce calitati trebuie sa aiba o masina?

In primul rand, trebuie sa ne imprietenim, sa ma asculte si sa nu fie rigida. Sa fie spatioasa, pentru a-mi incapea in ea toata viata. De spatiu am nevoie mai ales cand plec in vacanta cu cele doua fete. In plus, conteaza sa aiba un sistem audio foarte bun, pentru ca atunci cand plecam la drum, toate trei suntem soliste in masina. Si daca ar putea sa se spele si sa se ordoneze singura ar fi foarte bine! (rade)

 

De curand ai lansat o scoala de gatit. Care e povestea din spatele acestei scoli?

E o alta dimensiune a vietii mele. De 10 ani, de cand m-am intors din Italia, imi doream sa fac o astfel de scoala, pentru ca acolo am urmat cursurile unei scoli de gatit. Acasa la mine se gateste non-stop, in orice conditii, la orice ora. Toate prietenele mele imi spun ca este foarte complicat, iar eu ma incapatanez sa le arat ca poate fi simplu, daca urmezi niste reguli de baza si ai putina imaginatie. Am inceput cursurile in Corbeanca si vreau sa le aduc si in Bucuresti, iar zilele acestea voi inregistra primul DVD cu retete din Romania, impreuna cu profesoara mea din Italia, Susana Badii, care vine pentru cateva zile in Bucuresti.

 

 Roxana Iliescu a lansat primul DVD de retete culinare din Romania

 

Roxana Iliescu a gatit italieneste

 

De Raluca Tamas

Fotografii Sebastian Enache

Stilist Ana Andrei

Machiaj Iulia Filip

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton