Interviu MALVINA CSERVENSCHI: “Imi place ca tot ceea ce creez aduce bucurie”

 Adina Rosetti
.

Dupa ce s-a reinventat din postura de vedeta de televiziune in ceea de designer de bijuterii, Malvina Cservenschi a lansat recent Marame', o colectie de esarfe cu motive traditionale romanesti. Am stat de vorba cu Malvina despre sursele de inspiratie si pasiunile ei.

 

_DSC3897

 

Malvina, povesteste-ne putin despre cum s-a nascut aceasta colectie, cum a fost lucrul la ea si ce feedback ai pana acum…

 

Ideea s-a nascut  dintr-o alta  dorinta de a dezvolta brandul Malvensky prin  realizarea unui accesoriu nou pe piata romaneasca care sa devina un statement: esarfa.  In plan creativ, colectia de esarfe Marame reprezinta, de fapt, o reinventare a unui accesoriu etern, cu o putere de seductie pe care fiecare femeie o cunoaste foarte bine si un element din ecuatia modei care se remarca prin versatilitate si eleganta perena.

Fiecare model de esarfa are o poveste de spus, prin motive geometrice, simboluri si colorit, iar toate impreuna contureaza universul magic si misterios al folclorului romanesc. Din fiecare zona a tarii am ales un anume motiv, iar in jurul lui am incercat sa creez o naratiune cat mai delicata si misterioasa. Colectia Marame este o reinterpretare in stil personal a traditiilor romanesti, a locurilor si amintirilor  pe care le-am cunoscut in copilarie.

 

Vedetele adoră eşarfele create de Malvina Cservenschi

 

Feedback-ul este foarte bun, oamenii au remarcat produsul cu toate detaliile lui, felul in care a fost promovat,  este apreciat atat de femei, cat si de barbati, mai ales ca este un produs foarte potrivit pentru un cadou.

 

De ce ai ales New Yorkul ca loc pentru lansare?

Am ales sa lansez esarfele la New York deoarece acolo sunt ca acasa, acolo sunt inconjurata de familie si prieteni.  Evenimentul a fost facut pentru ei, dar si pentru americanii care reactioneaza extraordinar de fiecare data cand port un batic cu motive traditionale. Reactia lor de uimire si fascinatie m-a motivat sa fac cunoscut acest mestesug, sa il promovez ca parte integranta din folclorul romanesc, ca o esenta fina care da, de fapt, parfumul tarii noastre si ii subliniaza personalitatea in fata strainilor.

 

Malvina Cservenschi şi Alexandru Tomescu sprijină copiii orfani

 

A6532863 mica

Care este filosofia' colectiei Marame'?

Filozofia colectiei premium de esarfe este condensata in citatul de pe cartonul de prezentare: Traditiile care au rezistat puterii Timpului sunt cele care ne ofera cele mai valoroase lectii de viata: pentru a fi sincer cu tine, trebuie sa te intorci mereu la radacini.'

Fie ca sunt motive traditionale din Maramures, Bucovina, Harghita sau Moldova, suntem fascinati cand descoperim frumusetea si complexitatea mestesugului ce le caracterizeaza. Mi-am dorit sa traduc aceasta arta delicata in piese si accesorii purtabile, dar si sa ofer culturii romanesti locul pe care il merita in moda contemporana.

Imi doresc ca esarfa sa devina un item de care clientele noastre sa fie mandre. Nu se mai produc la ora actuala esarfe romanesti, asa cum se purtau pe vremuri si cum am primit mostenire de la bunici si strabunici. Imi doresc ca aceste esarfe sa faca parte din mandria fiecaruia roman.

 

 

Cum ti se pare viata de designer comparativ cu cea de prezentator TV? Ce iti place cel mai mult acum si ce iti lipseste din veche ta cariera?

Viata mea este la fel de plina, insa mult mai organizata, mai ales ca este vorba despre un business pe care il conduc, pe langa partea creativa de care spuneai. Responsabilitatile sunt mult mai mari, dar si libertatea de a-mi face programul asa cum consider este la fel. Imi place ca sunt propriul meu stapan, imi place ca tot ce creez aduce bucurie, multumire, indeplineste dorinte si atunci realizezi ca viata ta are un sens.

 

Tinute de primavara: Laura Cosoi, Dana Rogoz, Malvina Cservenschi, Adela Popescu

 

In afara de moda, ce alte pasiuni mai ai? 

Calatoriile cu certitudine. Dupa cele doua saptamani petrecute la NY , timp in care am fost si ghid pentru partenera mea Rhea Costa, aflata pentru prima data acolo, mi-am dat seama ca mi-ar placea foarte mult ca atunci cand ma intorc in Bucuresti sa fiu propriul meu ghid. Bucurestiul este un oras frumos  si asa aleg sa il percep. In aceste luni, mi-am propus sa fac un tur al galeriilor de arta din capitala, sa revad muzeele, sa descopar locuri noi din Bucuresti.

 

Fotografii de Radu Chindris

 

Malvina Cservenschi, împreună cu noul ei iubit la premiile GOPO

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton