[INTERVIU] Amy Adams, roşcata lui Superman

 Adina Rosetti
.

Amy Adams joacă de obicei personaje inocente, naive şi optimiste. Acum, însă, vine pe marile ecrane în rolul unui reporter îndârjit, aflat mereu în căutarea subiectelor de primă pagină şi a dreptăţii.

 

Man of Steel

 

A crescut urmărind aventurile lui Superman şi, după ce a de­venit actriţă, a încercat de trei ori să obţină rolul lui Lois Lane, jurna­lista de care este îndrăgostit super-ero­ul. Zicala „a treia oară e cu noroc' s-a adeverit în cazul lui Amy Adams, căci regizorul Zack Snyder a distribuit-o în rolul curajoasei jurnaliste în „Man of Steel'. Astfel, după 70 de ani în care actriţe precum Kate Bosworth, Margot Kidder, Noel Neill şi Teri Hatcher au interpretat-o pe bruneta Lois, pentru prima dată iubita lui Superman este roşcată.

Regizorul însuşi i-a cerut să îşi păstreze culoarea naturală a părului, pentru că Lois e un reporter ocupat care nu s-ar vopsi niciodată. În film, actriţa în vârstă de 38 de ani joacă alături de nume importante de la Hollywood: Henry Cavill este Clark Kent, Russell Crowe este Jor-El, tatăl biologic al protagonistului, iar Kevin Costner şi Diane Lane sunt părinţii adoptivi ai lui Clark.

Pe ecrane, chimia dintre Amy şi Henry s-a simţit din plin, ba chiar a hrănit fanteziile fanilor care îşi imaginează mai mereu că între protagoniştii lor preferaţi există o po­veste de dragoste şi în viaţa reală. Amy, însă, are o căsnicie fericită alături de actorul Darren Le Gallo, pe care l-a cunoscut în urmă cu 12 ani la un curs de actorie. În 2010 a venit pe lume şi fetiţa lor, Aviana, pe care Amy a şi adus-o la filmări.

 

Amy, fetiţa ta are doar trei ani, spu­ne-ne ce i se pare mai important: Su­perman sau Muppets?

I-a plăcut foarte mult cum arăta Henry în costum! (râde) Chiar a vrut să îl ia în braţe, ceea ce a fost amuzant. Voia să atingă costumul, dar este atât de mi-cuţă, încât nu trece mai sus de fundul lui Henry. Aşa că, atunci când l-a luat în braţe, aproape că l-a ciupit… de par­tea dorsală. O să mă omoare când va mai creşte şi va auzi ce am povestit. Pe de altă parte, o iubeşte foarte mult pe Miss Piggy. De curând, chiar m-a între­bat dacă lucrez cu ea. Trebuie să recu­nosc că preferă Muppets, dar cred că în scurt timp îşi va schimba gusturile.

Man of Steel

Cum ai primit propunerea de a juca rolul lui Lois Lane?

Aşa cum primesc toate proiectele. Mai întâi am fost foarte încântată, apoi am început să mă gândesc la ce am de făcut şi m-au cuprins emoţiile. Am fost copleşită de gândul că există o mare comunitate care a îmbrăţişat fenome­nul Superman şi eu trebuie să mă pliez pe cerinţele lor. Am avut responsabili­tatea de a interpreta o Lois pe care ei să o înţeleagă, dar în acelaşi timp de a onora aşa cum trebuie scenariul filmu­lui. Vin din lumea teatrului, unde uni­versul este încontinuu reinterpretat şi reimaginat. Aşadar, un nou Superman nu mă deturnează, ci mi se pare o pro­vocare încântătoare.

 

Cum te-ai pregătit pentru rol?

În anii 70, când au fost lansate primele filme, exista o mişcare feministă foarte puternică şi era încurajată ideea de fe­meie la serviciu. Însă acum am evoluat. Femeile ştiu să fie puternice fără să-şi piardă feminitatea. Iar Lois din „Man

of Steel: Eroul' este foarte delicată şi, în acelaşi timp, reuşeşte să intre mereu în belele. Îmi place la ea faptul că este foarte conectată la realitate, că bănuieşte deja cine e Clark şi ştie ce investigaţii să facă pentru a descoperi adevărul.

 

Ce ai văzut tu diferit la această Lois faţă de celelalte versiuni?

Am crescut iubindu-l pe Superman. Nu este pentru prima dată când merg la audiţii pentru un rol într-unul dintre aceste filme. Aşa că îi mulţumesc lui Zack Snyder pentru că m-a distribuit în rolul lui Lois. Lois este un reporter întreprinzător, însă nu e parte a pro­blemei, ci a rezolvării. Mi-a plăcut fap­tul că Zack a vrut să facă un film feno­menal, bazat pe adevăr şi cu personaje desprinse din realitate.

 

Cum ţi s-a părut Henry Cavill în in­terpretarea super-eroului?

Henry are foarte multe calităţi care îl aseamănă cu eroul. Are un fizic im-punător, care te convinge să nu pleci din cameră, este şarmant şi îi lipseşte acea agresivitate masculină neplăcută, ceea ce este important pentru persona­jul interpretat. Henry are capacitatea de a combina toate trăirile personajului. Are nişte calităţi umane şi fizice rar întâlnite la Hollywood. Când îl vezi, crezi cu uşurinţă că poate salva lumea întreagă, la fel cum crezi că poate salva o pisicuţă din copac. Pare ceva firesc.

 

Care crezi că a fost aportul regizoru­lui Zack Snyder la acest film?

Are foartă multă energie şi ştie să facă spectacol. A ţinut mult să aprofundăm relaţia dintre personaje, astfel încât Lois şi Clark să fie cât mai apropiaţi.

 

Amy Adams And Family Enjoy Lunch In Beverly Hills

 

Când nu este la filmări, Amy Adams îşi petrece timpul alături de fiica ei de trei ani, Aviana Olea Le Gallo. Ambele sunt mereu îmbrăcate foarte şic.

 

 

 

Interviu și fotografii MEDIAPRO DISTRIBUTION

Editare RALUCA TĂMAȘ

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton