Interviu exclusiv Claudia Pavel – Adevărul despre custodie şi plecarea din America

 Florentina Liutic
.

După un proces de custodie ce a durat mai bine de un an, Claudia e fericită că totul s-a terminat cu bine. Și după o peri­oadă în care discreția a fost aliatul ei de căpă­tâi, artista ne dezvăluie de ce a plecat din Ro­mânia, dar mai ales de ce a revenit și cum s-au simțit ea și fiul ei, Noah (3) , în tot acest timp.

 

Într-o cameră înaltă și luminoasă, mai multe pungi de hârtie stau aranjate în colțul dinspre fereastră. Fiecare dintre ele ascunde comori ce ar stârni invidia oricărei fashioniste, iar stilista noastră le aranjează tacticos pe fiecare în parte, gân­dind ținutele perfecte pentru shooting. Claudia ajunge puțin după ora stabilită și ne anunță că Noah, rămas în mașină împreună cu sora ei, Paula, își face som­nul de prânz. Asta înseamnă că vom avea timp suficient ca ea să probeze liniștită outfiturile pentru ședința foto, înainte de a merge la locul stabilit pentru fotografii. Liniștită sunt și eu, care am avut ocazia să fac interviul cu o zi înainte, când am invitat-o la un tête-à-tete, tocmai pentru a putea dezbate o chestiune atât de delicată precum procesul de custodie a fiului ei.

 

Ce faci, Claudia, ce faceți, de fapt, acum că s-a terminat cu bine procesul de custodie?

M-am mai liniștit puțin acum, îți dai sea­ma că nu este un lucru ușor să treci prin-tr-un proces. Este prima experiență de acest gen pentru mine și a fost destul de stresant. Nu mai fusesem în viața mea la judecătorie, nu mai intrasem într-un tribunal. Însă cu atât mai mult cu cât vorbim despre copilul meu, pot spune că mi-a fost foarte greu.

 

Tu ai fost foarte discretă în tot acest timp. Ai fost sfătuită să ai o atitudine rezervată sau așa ai simțit tu?

Am simțit că trebuie să-mi protejez puiul. Cred că orice mamă își dorește asta, și-n plus era responsabilitatea mea să am grijă ca el să nu simtă niciun rău și să aibă o viață cât se poate de normală. Și atunci când te urmăresc paparazzii și vin cu camere și microfoane către tine fix sub ochii copilului, nu prea e normal. Așa că eu am încercat să stau departe de ori­ce fel de discuții, de scandaluri, am lăsat speculațiile să circule, pentru că nu era scopul meu să le comentez. Eu am avut niște proceduri legale de parcurs și din fericire totul a decurs normal, eu am fost în regulă tot timpul. Nu aveam nici-un fel de îndoială asupra a ceea ce urma să se întâmple, pentru că eu știam exact cine sunt și ce fac.

 

Chiar ai reușit să te ții departe de zona publică. Căutând materiale despre perioada procesului să știi că nu am găsit mare lucru.

Da, pentru că, întâi de toate, sunt mama lui Noah și scopul meu este ca el să creas­că în liniște și pace. Nimic nu mai contea­ză atunci când ești mamă.

 

Cât a durat procesul? Și cum de a avut loc în România și nu în America?

Aceasta este o întrebare la care numai un avocat poate să-ți răspundă, copilul meu este cetățean român, are domiciliul în România, astea sunt drepturile lui. Iar procesul a durat atât de mult din cauza faptului că a fost foarte greu citat tatăl co­pilului. N-a venit deloc, la niciuna dintre înfățișări. Într-un final, după un an de zile, a fost citat pe portalul instanței și atunci s-a putut desfășura procesul care a durat apoi extrem de puțin, pentru că erau doar niște proceduri care trebuiau urmate.

 

Cum a fost comunicarea dintre tine și Jeremy Lewis, tatăl copilului, în tim­pul procesului?

Nu aș vrea să vorbesc despre asta.

 

Dar care a fost reacția lui Jeremy când a aflat că tribunalul ți-a acordat ție custodia lui Noah?

Nu știu, n-am idee.

 

Ce va însemna concret această decizie?

Este o decizie care vine în mod firesc. Co­pilul meu trăiește cu mine, cu mama lui, așa cum e normal. În România este casa lui, nici nu s-a pus problema de altceva vreodată. Și-n plus, când ești părinte sin­gur, ai custodie totală.

 

Asta înseamnă că, dacă tatăl vrea să-l viziteze, trebuie să aibă acordul tău?

Sigur că da. Dar eu n-am oprit nicioda­tă pe nimeni într-un astfel de demers, ușile casei noastre îi sunt deschise. Dacă vor să-l vadă pe Noah, sunt bineveniți și ei știu asta. Niciodată nu m-aș opune ca tatăl lui Noah să facă parte din viața fiului său. Lucrurile s-au întâmplat așa nu din vina mea.

 

Aș vrea să ne întoarcem puțin în timp, la momentul în care te-ai decis să pleci din România. Mi se pare o deci­zie foarte curajoasă.

Da, știu. Puțin nebună. (râde)

 

Te îndrăgostiseși deja de Jeremy?

Da, bineînțeles. Sora mea trăia în Statele Unite, eu o vizitam foarte des, l-am cu­noscut pe Jeremy și m-am îndrăgostit. În România, eu aveam o carieră extrem de productivă, îmi mergea foarte bine în mo­mentul în care am decis să plec, pentru că eu mi-am făcut meseria cu dragoste și dăruire încă de la 15 ani.

 

Pe Jeremy cum l-ai cunoscut?

În Vegas, la un beach club, eu aveam 22 de ani. Nu a fost love at first sight, am fost prieteni la început, vreo câțiva ani. Nu mă gândeam că aș putea avea o relație cu cineva care locuiește atât de departe. Ceva mai târziu, când sora mea, Paula, se mutase deja în State (ca make-up artist la Hollywood), eu eram într-un moment în care îmi doream o familie, un copil. Nicio­dată până atunci nu mi-am dat voie să in­vestesc foarte mult într-o relație, pentru că întotdeauna cariera fusese pe locul întâi.

 

Când s-a produs schimbarea între voi?

Peste câțiva ani, ne-am revăzut, m-am îndrăgostit de el și am zis că e bărbatul vieții mele. Îl vedeam ca pe un soare, cel mai frumos bărbat de pe planetă. (râde) Mă gândeam că, dacă aș face un copil cu omul ăsta, ar ieși cel mai frumos copil de pe pământ, și așa a și fost. (râde) A fost o dragoste pură, reală.

 

S-a scris că Jeremy face parte dintr-o familie foarte bogată și cât ai stat în America ai locuit într-o vilă luxoasă din Las Vegas. E adevărat?

Ei își au afacerile în Las Vegas, eu nu am locuit acolo niciodată. Eu am simțit pentru el o dragoste atât de curată, încât pentru mine nu a contat niciodată cine e el, ce are el. Eu am avut tot timpul banii mei, eu plecasem cu o situație extrem de bună din România, la care am renunțat ca să mă mut acolo.

 

Și nu ți-a părut rău nicio clipă?

Nu. În momentul în care m-am îndrăgos­tit de el și am rămas însărcinată, copilul, familia au devenit dragostea vieții mele, nu a mai contat nimic. Sunt o femeie normală la cap, ok, mi-a plăcut să cânt, dar venise momentul să mă împlinesc și la nivel personal. Și chiar mă amuzam că, dacă mi se va mai face dor de cân­tat, voi cânta la duș. (râde) Eram fericită să-mi cresc copilul alături de tatăl lui. Nu s-a pus niciodată problema să-mi regret cariera, am fost mereu o persoană foarte rațională.

 

Deci practic ai rămas însărcinată, relația voastră se afla într-un moment fericit, iar tu te gândeai că viața voas­tră va fi acolo, în State.

Da, eram bine, urma să ne căsătorim și să ne creștem copilul ca o familie normală.

 

Și când au început să scârțâie lucrurile între voi?

În momentul în care am rămas însărcina­tă, m-am maturizat, am început să pășesc cu picioarele pe pământ. Până atunci, fusesem o fată destul de răsfățată, am avut o viață bună. Am fost mereu apre­ciată în țara mea, am avut o carieră de succes. Odată cu sarcina, copilul a trecut pe primul plan. Iar lucrurile au început să scârțâie, pentru că eu m-am maturizat și am ales să fiu în primul rând mama lui Noah și să-mi protejez copilul de absolut orice. Oricum, pentru mine, sarcina a fost o perioadă absolut superbă, am făcut cursuri prenatale într-un centru de yoga la care venea și Drew Barrymore, și ea era însărcinată atunci. Îți dai seama când am văzut-o acolo…

 

Și cum e Drew Barrymore?

O dulceață, arată așa cum o știm cu toții de la televizor, iar ca om e superbă. Un om superb.

 

Am văzut acum o știre că divorțează a treia oară…

Da, am citit și eu și m-am mirat, pentru că era atât de îndrăgostită de soțul ei… Veneau împreună la aceste cursuri și era tot timpul în brațele lui, era înnebunită după el.

 

Vorbești foarte frumos despre toată experiența ta din America, cum de te-ai întors…

Așa a vrut Dumnezeu. Eu cred foarte mult în Dumnezeu, în destin și sunt con­vinsă că eu și Jeremy ne-am întâlnit pen­tru că eu îl căutam pe Noah, îmi căutam fericirea. Pentru mine Noah e fericirea. Bărbații vin și pleacă, acesta e crudul adevăr, dar copilul este mereu al mamei.

 

Cum a primit Jeremy vestea că ai de­cis să te întorci în România?

Când am plecat din America, nu am ple­cat despărțită de el. Asta e surpriza cea mai mare a interviului. (râde) Da, eram încă împreună în august 2014, când eu și Noah venisem în vacanță în România. Dar în acest timp s-au întâmplat lucruri care au schimbat total planurile, în sensul că am decis să rămân aici, nu mai avea rost să mă întorc.

 

Și toată viața ta din SUA, toate lucruri­le tale?

Totul a rămas acolo. Și cu ocazia asta și sora mea a revenit în România.

 

Nu te-ai mai întors în America de atunci?

Nu.

 

Jeremy n-a încercat să te convingă să te întorci, să ia legătura cu tine, să în­cerce să repare lucrurile?

Nu pot să vorbesc în locul lui.

 

Cât timp ai locuit în America, cum era fostul tău iubit ca tată?

Nu vreau să vorbesc nici despre asta, e prea mult despre el. (zâmbește)

 

Noah întreabă de tatăl lui?

Copilul meu este un copil extrem de iubit, el știe asta și e un copil foarte fericit.

 

Ce-i place lui să facă?

Este extrem de priceput la orice. La plas­tilină, șuruburi, orice. Merge la balet, la înot, la karate.

 

Se apropie vara, o perioadă aglome­rată pentru artiști, ce vei face tu?

Am lansat o piesă, „A Guy Like You, iar în mai voi lansa un nou single care ar trebui să fie hitul verii. (râde) Eu muncesc să am mereu content pentru fani, pentru mine asta este important. Că intră sau nu piesa pe radio, contează mai puțin. Pe mine mă interesează să fac muzică de ca­litate. În general, fanii mei vor muzică de calitate, iar eu le ascult părerile.

 

Vei pleca prin țară cu concerte?

Da, concerte sunt în fiecare lună. Probabil voi fi inclusă și într-un proiect TV, care se va filma pe timpul verii, pentru toamnă.

 

Cunosc diferite tipologii de mame, de la cele echilibrate, permisive sau, dim­potrivă, panicate. Cum ești, tu mai ales când pleci prin țară?

Relaxată în niciun caz. (râde) Îți dai sea­ma că și eu plec de nevoie. Lui Noah îi spun că merg la treabă să fac „lalala, el așa știe, că mami face „lalala. (râde) Dar am și eu un nod în gât și de aceea nici nu plec mai mult de câteva ore de acasă. N-am petrecut nici o noapte de­parte de el.

 

CLAUDIA COJOCEA

Foto OLTIN DOGARU

Stilist: SILVIA CRISTESCU

Coafură: ROBERT BOTH (Robert Both Studio)

Machiaj: PAULA PAVEL

Vestimentație Claudia: Manuri, Silvia Șerban (magazinul Molecule-F), Murmur

Vestimentație Noah: Zara și garderoba personală

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton