Ingrid Vlasov – „Sunt o artistă cu capul în nori, dar cu picioarele foarte pe pământ”

 Florentina Liutic
.

Dacă extravaganța s-ar învăța la școală, Ingrid Vlasov (43) ar putea să o predea, iar fiica sa Noelle (11) ar fi elevul care într-o zi își va întrece profesorul. O întâlnire fantastică într-o perioadă în care știrile negative gravi-tează în jurul numelui Vlasov.

 

Ai rămas în atenția publicului, deși stai departe de ochii curioșilor. Cum îți explici?

Sunt mai multe rețete de succes. Eu am mizat pe una proprie, care corespunde personalității mele. M-am promovat prin creațiile mele și mai puțin prin de­talii legate de viața privată. Se pare că a funcționat…

 

Ai construit un brand purtat de celebrități ca Rihanna, Aguilera sau Lady Gaga. Care sunt pașii care te-au dus acolo, în afară de talent?

După ce am ales moda, după ce am stu­diat în Italia, după ce am făcut tot ce se putea face în acest domeniu la noi și am devenit un designer apreciat, dorința de a încerca să duc creațiile mele peste hotare a venit oarecum firesc. Am în­ceput să vând în magazinele din Paris și așa am început să cunosc multe per­soane din domeniu. Am mers la eveni­mente și petreceri, mi-am făcut relații și am înțeles că, acolo, dacă ești designer contează foarte mult să fii acceptat în calendarul oficial Paris Fashion Week. Am încercat și am reușit. Am avut mare noroc că toși cei care decid m-au plăcut foarte mult și ca om.

 

Ți-ai dorit dintotdeauna ca hainele tale să fie purtate de celebrități?

Poate vei fi surprinsă, dar eu nu mi-am dorit niciodată să îmbrac vedete, lucrul acesta pur și simplu face parte din ima­ginea brandului. Îmi place să îmbrac femei care sunt un reper de stil. Una dintre acestea, care are în garderoba personală rochii semnate de mine, este Daphne Guinness…

 

Din afară, pari să duci o viață per­fectă, în care estetica este singura preocupare. În ce fel te-au afectat știrile negative legate de numele Vlasov? Mă refer la arestarea tată­lui tău și la punerea sub urmărire penală a surorii tale, Wanda…

Da, toate preocupările mele au legătură cu domeniul estetic. Nu am cunoscut pe nimeni cu o viață perfectă, dar am cunoscut oameni cu o viață frumoasă. Fac parte și eu din­tre aceștia. Eu și Marian trăim o mare dragoste de 14 ani, avem un copil care ne face cei mai fericiți părinți, iar profe­sional avem realizări care ne onorează. Referitor la problemele legate de ta­tăl meu și sora mea, sunt probleme pe care le au în general oamenii puternici și influenți cu funcții importante și râvnite …. Da, viața mea frumoasă a fost umbri­tă de aceste probleme. Dar fiecare are o cruce de dus. În cartea ei, „Idei în cuvin­te, Wanda scrie la un moment dat: „Să evoluezi înseamnă să-ți transformi cru­cea în plus. Sper ca ei să reușească asta!!

 

Au scăzut vânzările de când nume­le Vlasov a fost asociat cu știri ne­gative?

Eu am deschis magazinul online Ingridvlasovshop.com în plină imagine negativă. Și se vinde peste așteptări. A fost o surpriză și pentru mine să observ că știrile negative din jurul meu m-au afectat doar emoțional și mi-au adus un plus de notorietate. Toate aceste știri au amintit numele meu și am început să primesc foarte multe mailuri de la femei care doreau să poarte haine cre­ate de mine. Așa mi-a venit ideea cu online-ul și, uite așa, am revenit în moda din România, într-un moment în care mă așteptam cel mai puțin la asta.

 

Fără îndoială, ești o artistă cu capul în nori. Marian, soțul tău, se ocupă de partea financiară a afacerii, presupun…

Da, sunt o artistă cu capul în nori, dar cu picioarele foarte pe pământ. Sunt ex­trem de calculată, de atentă la toate de­taliile și pun foarte mare accent pe pro­fesionalism. Încercăm amândoi, pentru că împreună am crescut acest brand, să ne perfecționăm în fiecare zi, să con­trolăm tot, să ne implicăm de la cusă­turile ce trebuie să fie impecabile până la strategie de marketing de exemplu. Eu cu Marian am făcut foarte multe proiecte împreună și aici și în alte țări, proiecte gândite de noi de la zero. Une­le nu au legătură cu zona fashion , dar sunt legate tot de design…

 

Am văzut că Noelle este imaginea colecției pentru copii. O implici și pe ea atunci când creezi modelele?

Pe Noelle am crescut-o în acest spirit creativ care ne caracterizează. Ea deja este un reper pentru fetițele de vârsta ei, are un simț estetic foarte dezvoltat chiar dacă este la început de drum și încă ex­perimentează și se joacă cu stilurile.

 

„Petrec foarte puțin timp în OGLINDĂ, am întotdeauna răspuns la întrebareacu ce mă ÎMBRAC și sunt gata în 5 minute.

 

 

Ce viitor ți-ai dori pentru Noelle?

Luminos. Îmi doresc să reușească să ducă o viață care să-i placă, să-și găsească marea iubire și să rămână mereu un suflet bun așa cum este acum. Mi-aș dori să rămână pasionată de artă și muzică și să nu-și piardă can­doarea, are o candoare aparte.

 

Tu pari pregătită pentru o ședință foto în orice moment. Este doar marketing sau ești machiată și pe tocuri și când ești singură acasă?

Nu este vorba despre marketing, este fe­lul meu de a fi. Sunt o femeie sofisticată indiferent dacă stau în cămașa iubitului sau într-un halat cu dantelă. Depinde de zile, de stare… și da, mereu pe tocuri.Doar în vacanțe când mă plimb prin mu­zee și străduțe cu poveste renunț la tocuri.Mai nou eu și Wanda facem și sport tot pe tocuri. A fost ideea ei. Chiar vă re­comand genuflexiunile pe tocuri. Au un efect imediat, nu știu dacă sunt indicate pentru coloană, deci să nu exagerați.(râde)

 

Întotdeauna s-a vorbit mult despre tatăl tău. Despre mama ta ce ne poți spune?

Întotdeauna s-a vorbit despre tatăl meu, pentru că este un reputat avocat, a fost și implicat politic, a avut funcții de conducere importante și a devenit foarte cunoscut, deși el a refuzat me­reu aparițiile media. Mama mea este o persoană de o mare noblețe sufle-tească. Este de profesie medic, dar nu mai profesează și coordonează maga-zinele și producția de la „Casa Wanda, o afacere începută în 1990 și de care îi face mare plăcere să se ocupe. Avem o relație foarte apropiată. Eu întotdeauna am vorbit zilnic cu părinții mei la telefon.

 

În ce relații ești acum cu sora ta?

În aceeași relație specială. Suntem cele mai bune prietene. De când a divorțat petrecem și mai mult timp împreună.Imaginea negativă creată în ultimul timp în jurul ei nu corespunde cu reali­tatea și este nedreaptă… Wanda repre­zintă un reper pentru mine și pentru cei care o cunosc cu adevărat.

 

Care sunt valorile familiei Vlasov?

Familia, bunătatea, dragostea.

 

 

NOELLE, PRIMUL INTERVIU LA 11 ANI

 

Ai doi părinți celebri, un tată model și o mamă designer. Simți că ești diferită de ceilalți copii?

Amândoi părinții sunt un model pentru mine și simt că am o relație diferită cu ei, față de ceilalți copii cu părinții lor.

 

Ai observat că te îmbraci diferit de colegele de vârsta ta?

Aș putea spune că da. Eu am observat în timp că mă îmbrac diferit de toate fetele de vârsta mea. Doar cu o fustă lungă, un pulover, niște sandale și o poșetă poți crea un look minunat, dar depinde și unde te duci.

 

Colegele te invidiază pentru look-ul tău special?

Eu nu prea sunt atentă la ce cred ele și, să spun sincer, nici nu prea mă interesează. Dacă au păreri bune, foarte bine, au un model de urmat, iar dacă nu, nu contează, căci eu nu îmi voi schimba stilul.

 

Ești lider la tine în clasă sau follower?

Mai demult votam pentru cine să fie lider la noi în clasă, dar eu nu voiam să fiu lider fiindcă nu am nevoie să demonstrez nimic.

 

Ai venit la ședința foto cu o mulțime de ținute foarte atent alese. Decizi singură cum te îmbraci sau îi ceri sfatul mamei?

Pentru mine alegerea unei ținute este ca și cum aș picta un tablou, iar mama mea îmi dă pensulele și culorile. Împreună creăm o capodoperă care este pusă lângă celelalte tablouri din expoziție.

 

Câte rochii și câte perechi de pantofi ai în garderobă?

Nu le-am numărat niciodată. Dar nici nu contează, căci eu pot crea ceva frumos din puțin.

 

La ce vârstă ai fost prima dată la o prezen­tare de modă?

La 4 ani, la o prezentare a mamei.

 

Ce vrei să devii: model sau designer?

Eu aș spune designer, căci ador creativitatea. Dar cel mai mult mă simt atrasă de artă, de muzică și aș vrea să devin și scriitoare.

 

LUANA DĂNEȚ Foto MARIUS BĂRĂGAN

 

Coafură: GETA VOINEA
Machiaj: ANDRA MANEA
Vestimentație și accesorii:
garderoba personală
Fotografiile au fost realizate la
Palatul Mogoșoaia. Mulțumim pentru sprijin!

 

 

 

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton