Cum a început cariera Ozanei Barabancea în muzică. A dirijat corul pentru prima dată la vârsta de 4 ani: ”M-au dat afară de la școală. Nu-mi plăcea să studiez și...”

 Calin Maria Bianca
.

Cum a început cariera Ozanei Barabancea în muzică. A dirijat corul pentru prima dată la vârsta de 4 ani, însă în clasa a-7-a a fost dată afară de la școala de muzică. Ei bine, de ani de zile, Ozana Barabancea se bucură de un succes colosal pe plan profesional, fiind cunoscută drept o solistă și profesoară de canto renumită și foarte îndrăgită. Cu toate astea însă, nu obișnuiește să vorbească prea mult despre viața ei personală și privată, dar recent a luat pe toată lumea, asta după ce a povestit începuturile ei în carieră, care au fost marcate totodată de moartea mamei sale. Iată cele mai noi declarații ale Ozanei Barabancea!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Ozana Barabancea este cunoscută de toată lumea, indiferent că vorbim despre lumea muzicii, teatrului sau de pe micile ecrane, fiind parte din echipa juraților de la Te cunosc de Undeva. Ei bine, este discretă cu viața ei și rareori vorbește despre lucrurile intime și personală. Recent, a fost invitată în podcastul lui Damian Drăghici, unde a vorbit pe larg și mai deschis ca niciodată despre cum a început pasiunea ei pentru muzică, dar și cum a evoluat pe parcursul anilor.

ozana9ozana9

Mai mult decât atât, a povestit cât de mult a avut de învățat încă de la vârste fragede, cum a fost dată afară de la școala de muzică, dar și cât de mult a afectat-o moartea mamei sale pe când ea era doar o copilă cu vise mari. Iată totul în cele mai mici detalii!

Citește și: Ce sacrificiu enorm face Ozana Barabancea pentru copiii ei, în perioada Paștelui: „O mamă trebuie să se jertfească pentru copii”

Citește și: Ce relație are Ozana Barabancea cu iubita fiului ei: „I-a fost frică de mine, săraca, credea că sunt Bau-Bau!”

Citește și: Claudia Pătrășcanu dezvăluie momentul în care s-a distrus căsnicia cu Gabi Bădălău: „Nu mai venea pe acasă, avea o amantă. Banii îț iau mințile”

Citește și: A murit fata de 14 ani care s-a înecat cu un jeleu, la școală. Eleva din Cluj a stat 6 zile în comă

Cum a început cariera Ozanei Barabancea în muzică. A dirijat corul pentru prima dată la vârsta de 4 ani

Pasiunea pentru muzică a Ozanei Barabancea și tot ceea ce ține de acest domeniu a început încă de la vârste fragede pentru ea. La doar 4 ani dirija corul de la grădiniță pentru serbarea de Crăciun, moment în care a primit numeroase laude. De aici, a continuat să învețe tot mai multe, însă în clasa a-7-a a trecut printr-o situație neașteptată. Mai concret, a fost dată afară, însă, cu ajutorul mamei sale s-a înscris din nou și a fost acceptată să își continue studiile.

'(…) Am o poză în care dirijam corul grădiniței. Aveam 4 ani și dirijam corul grădiniței de Crăciun. Moș Crăciun, care era actorul Silviu Stănculescu, m-a luat în brațe și mi-a spus: 'Vai, fata Moșului, ce mult ai muncit' M-am dus la mama și am întrebat-o de ce mi-a zis așa că doar am dirijat nu am spălat vase. Deci pentru mine era mai ușor sa dirijez decât să fac treburi casnice. Apoi mama mi-a cumpărat un pian cu coadă și m-a dus la școala de muzică, unde am învățat pianul. În clasa a 4 a profesoara mea a plecat în străinătate și a fost o durere cumplită pentru mine. Am plâns mult, în fine, m-au schimbat de la un profesor la altul.

Cert este că în clasa a-7-a m-au dat afară de la școala de muzică pentru că eram brânză bună în burduf de câine. Mie nu-mi plăcea să studiez și am zis că mai bine nu o fac dacă nu-mi place. M-au dat afară așa frumos. Pentru mama a fost o rușine teribilă, era soție de director, nu se putea. S-a dus ca să se roage să-mi mai dea o șansă că sunt talentată. Am avut o săptămână la dispoziție, mama începuse să se îmbolnăvească, (…)', a povestit Ozana Barabancea în podcastul lui Damian Drăghici.

Ozana Barabancea: 'Mă simțeam a nimănui. Mi-a dat cu virgulă'

Ozana Barabancea a fost profund marcată în începutul carierei sale de moartea mamei sale mult prea devreme, pe când ea era doar o adolescentă în devenire. Se simțea inferioară și nu știa pe ce drum să meargă, mai ales când în clasa a-12-a, tatăl ei i-a spus că nu o mai întreține și trebuie să își găsească o sursă de venit.

'Evident că am susținut cu bine acel examen de reintrare în muzică, numai că la un an mama a murit. M-a bulversat enorm. Nu am mai dat la liceul care trebuie, am dat la altul. Mă simțeam a nimănui. (…) E, și uite-mă pe mine la repetiții. (…) Eu am fost un copil marcat de dispariția mamei, tot timpul m-am simțit în inferioritate. (…) În clasa a 12-a tata mi-a spus: 'Nu te mai întrețin. Trebuie să te anagajezi undeva. De azi înainte te descurci'. Mi-a zis că mă susține să dau examenul la operă și operetă. Mi-a dat cu virgulă. Mi-a dat o temă foarte grea. Am luat un reportoriu și le-am folosit la ambele. (…) Am dat examen și a trebuit să aleg între operă și operată. Și am ales opera pentru că atunci mă identificam cu drama. Viața mea a fost marcată de o dramă, drama despărțirii de mama mea.', a continuat Ozana Barabancea.

Ozana Barabancea face doctoratul la Teatru

Ei bine, dacă o vreme de timp și-a pus familia pe primul loc și s-a dedicat rolului de mamă, după ceva ani, Ozana Barabancea a revenit la marea ei iubire, așa că s-a înscris din nou la Conservator pentru a putea susține Licența pe care cândva a dat-o uitării. Ba mai mult, încă își continuă studiile în acest domeniu, așa că în prezent face Doctoratul la Teatru.

'Am dat de 4 ori la Conservator. Am făcut Conservatorul la o facultate particulară și Licența nu am dat-o atunci pentru că l-am cunoscut pe fostul meu soț și am plecat în Marea Britanie, am făcut primul copil și nu m-a mai interesat să dau Licența. După 12 ani am zis să dau din nou Licența, dar s-au schimbat mult și a trebuit să fac din nou Conservatorul. (…) Și uite așa m-am întors la prima mea dragoste, dirijatul. (…) Și acum tot nu m-am potolit, sunt la doctorat la Teatru.', a mai spus artista pentru sursa menționată mai sus.

Sursă foto: Facebook / Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton