Hugh Grant va primi despăgubiri uriașe de la "Mirror"! Care este motivul

 Oana Pantazi
.

Acum câțiva ani, actorul Hugh Grant a intrat în conflict cu publicația „Mirror”, aducând acuzații grave, care, iată, s-au dovedit adevărate. Acesta a acuzat angajații trustului de hacking asupra telefonului său, iar acum va primi despăgubiri uriașe.

 

Hugh Grant va primi despăgubiri uriașe de la Mirror!

Hugh Grant va primi despăgubiri uriașe de la Mirror!

 

Sintagma libertatea presei' este înțeleasă greșit nu doar la noi, la români, ci și la case mai mari, în țări unde exercițiul democratic are vechime. Cel mai bun exemplu că lucrurile nu funcționează nici la ei cum trebuie este pățania actorului Hugh Grant, care, în 2011, a fost una dintre nenumăratele victime ale acestei practici ilegale. Dreptate s-a făcut de-abia acum, iar defuncta publicație „Mirror”, prin intermediul News Group Newspapers, va trebui să-i achite actorului o sumă cu șase cifre!

 

Această practică a fost și încă este foarte răspândită, în afară de Hugh Grant, în luna decembrie, News Group despăgubind încă 22 de persoane. Actorului i-a fost urmărit serviciul de voicemail al telefonului, iar informațiile au fost folosite, făcând, de multe, ori, subiectul unor articole de presă. Grant (57) a înființat, în urma acestui incident care i-a adus multe prejudicii, grupul Hack Off, actorul anunțând că suma primită o va dona acestei organizații menite să stopeze hacking-ul în mass-media.

 

La aproape 7 ani de la evenimentul în cauză, în sfârșit a avut loc o înțelegere cu privire la suma pe care Hugh Grant va trebui să o primească. Reprezentantul acestuia, Mark Thomson, a declarat: „Hugh Grant a ajuns astăzi la o înțelegere privind pretențiile sale pentru daunele aduse și celelalte probleme legale ce decurg din activitățile ilegale comise de jurnaliștii News of The World și alții vreme de câțiva ani. News Group Newspapers a acceptat să-i plătească acestuia o sumă substanțială pentru daunele produse.”

Thomson a declarat, de asemenea, că actorul a decis să doneze toți banii – o sumă cu șase cifre! – campaniei Hacked Off pentru o mass-media liberă și responsabilă.

 

Oana Pantazi

Foto: Hepta

 

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton