"Hello" again, Adele!

 Florentina Liutic
.

Măsuța ei de cafea din living este pe bună dreptate una destul de încăpă­toare, pentru că trebuie să cuprindă cele 10 Grammy-uri, 4 Brit Awards, un Oscar și un Glob de Aur.

 

Însă, poate cel mai grozav lucru referitor la Adele (27 ani) este faptul că tot succesul ei de până acum a fost stors doar din cele două albume ale sale: „19 (2008) și „21 (2011). Noul ei album, „25, recent lansat pe 20 noiembrie, cuprin­de 11 piese noi și promite mai mult decât o voce sau o acustică bună.

 

După ce a ieșit pentru un timp din joc, a preferat să revină într-unul dintre cele mai bune, dar și firești moduri. A simțit că „Hello este cel mai potrivit cuvânt pentru a reîncepe conversația dintre ea și tot ce a fost în trecut. Când vine vorba de puterea exemplului, Adele ne arată că onestitatea, emoția și talentul ei au ajutat-o să devină unul dintre cei mai de succes artiști brita­nici. Și chiar unul dintre cei mai mari artiști ai timpurilor noastre. Însă, cu un renume vin și anumite așteptări. Incer­titudinile au constituit advărata bătaie de cap și tot ele i-au amânat și reveni­rea în spațiul public.

 

REVENIREA PE PRIMUL LOC

După trei ani de absență, Adele a spus, dintr-o dată, Hello întregii lumi printr-un spot TV de 30 de secunde. Fără niciun nume, fără nicio fotogra­fie, doar o voce continuată de primul vers al melodiei. „Hello poate fi acum ușor numită una dintre melodiile cla­sice ale lui Adele. Adică un hit instant care a străbătut lumea în câteva săptă­mâni. Melodia a doborât câteva recor­duri – a atins pragul de 27 milioane de accesări pe YouTube, într-o singură zi (a detronat-o pe Taylor Swift cu al ei „Bad Blood) și este numărul unu în 85 de țări. Toate s-au săvârșit fără niciun

 

fel de promovare agresivă din partea artistei. „Hello nu are o direcție fixă. Nu se îndreaptă spre o singură per­soană. Nu a fost compusă pentru vreun fost partener. „Nu are o trimite­re anume – a declarat într-un interviu pentru Ryan Seacrest. Este mult mai preocupată când vine vorba despre trecutul și despre identitatea ei, mai ales acum, că a devenit cu adevărat o femeie matură. Această melodie repre­zintă un fel de salut sau o revenire asu­pra trecutului ei, a vechilor obiceiuri, asupra prietenilor și asupra vechilor profesori pe care i-a avut. Personalita­tea și vocea lui Adele au fost influențate și de o puternică amprentă teoretică. A urmat cursurile unei școli britani­ce specializate în artele spectacolu-lui, alături de colege precum Amy Winehouse și Jessie J. Hello poate să fie chiar o reîntoarcere către perioa­da candidă a copilăriei. Către micuța Adele Laurie Blue Adkins, în vârstă de 7 sau 8 ani și către orașul natal, Tottenham. De asemenea, este și un manifest trimis fanilor ei.

 

SUCCESUL – CE FACEM CU EL?

Crede cu desăvârșire că este binecu­vântată, pentru că oamenii au primit-o din nou în viețile lor. Mai ales după ce a lipsit atât de mult timp dintr-o indus­trie în care niciodată nu înoți în ape liniștite. Nu a avut nici cea mai mică idee despre puterea de reacție și de-spre influența pe care o are social me­dia asupra ei și a melodiei „Hello. „Reacția generală asupra piesei mele, «Hello», m-a uimit! Este o nebunie, a declarat artista. Această regăsire și relansare s-a datorat întru totul liniștii și iubirii din viața ei.

 

A recunoscut că procesul de creație al noului album, „25, a fost unul înde­lungat și, în același timp, unul sinuos. Un pilon de rezistență pentru Ade­le, în compunerea noului ei album, l-a constituit încrederea. Și anume încrederea logodnicului ei, Simon Konecki (41 de ani – investitor, fost bancher și, de ceva timp, filantrop), pentru că ei îi lipsea cu desăvârșire siguranța de sine. „Am vrut ca cine­va să aibă încredere în mine. N-am avut pur și simplu încredere în mine și în acest album. Nu m-am mai regăsit într-un timp. M-am blocat doar la sta­tutul de mamă. Părerea iubitul ei a re­prezentat testul cel mai important. Lui i-a arătat albumul. „Simon a fost ade­văratul test. Îmi iubește albumul. Dar el ține la mine mai mult decât orice, nu îi pasă ce stil de muzică fac sau cânt. El mă iubește pentru ceea ce sunt, a declarat Adele. Nu a arătat multor oa­meni apropiați albumul „25. Nici mă­car mamei ei, pe care o iubește nespus și pe care o consideră cel mai potrivit exemplu în creșterea băiețelului ei An­gelo Konecki (3 ani). A fost speriată de gândul că nu ar putea să se ridice la nivelul celorlalte două albume ale ei, „21 și „19. Se simțea vulnerabilă și voia să-i scutească pe cei din jur de o dezamăgire. A vrut ca cei mai dragi oa­meni din viața ei să fie mândri de ea și de noul ei proiect, într-un fel sau altul.

 

Cu toate că „25, noul album al lui Adele este conform Billboard un suc­ces și primul care vinde un milion de exemplare într-o săptămână, pentru artista britanică, cea mai mare reușită o reprezintă fiul său, Angelo. Până la ora actuală, Angelo este un băiețel obișnuit care n-a fost atins de aura aceasta a popularității și a prim-pla­nului așa cum este mama lui. Ba mai mult, nu este nici măcar fan al melo-diilor ei. Chiar dacă piesa „Remedy de pe albumul „25 este despre el, acesta continuă să fredoneze stâlcit versuri din melodii pentru copilași. „El este singura persoană care-mi spune nu. Fără discuție. Este singurul care-mi ordonă, el este șeful, a decla­rat Adele pentru revista americană Rolling Stone.

 

CARIERA ESTE DOAR UN HOBBY

Adele nu vrea să-și asume statutul de vedetă. A recunoscut în emisiunea 60 Minutes Australia că nu obișnuiește să facă tot ce fac celelalte persona­je din lumea aceasta a faimei. Este doar o femeie normală care iubește să scrie cântece despre experiențele prin care a trecut. Nu ajunge la toa­te evenimetele sau la toate premie-rele la care se afișează, de obicei, orice vedetă amatoare de blițuri. Cumva poartă o urmă de teamă că faima o va îndepărta de ce este cu adevărat important, adică familia, și o va distruge. Singurul loc în care vrea să fie este acolo unde îi poate găsi pe Angelo și pe logodnicul ei, Simon. A declarat pentru revista americană Rolling Stone că pentru ea cariera nu înseamnă întreaga viață, cum poate că înseamnă pentru alți artiști. Cariera ei este doar hobby. Atunci când este singură, nu simte presiune din partea paparazzilor. Nici nu le acordă prea mare importanță. Însă în momentele în care îl are alături pe băiețelul ei, devine vulnerabilă. Nu vrea ca acesta să fie fotografiat. „Cred că este greu să fii un copil ex­pus tabloidelor și să crești în astfel de circumstanțe. Nu-mi doresc să aflu despre prima lui iubire sau prima lui țigară din presă. Cu siguranță nu mi-aș ierta asta niciodată!

 

Se pare că noua viață a lui Adele ca­pătă nuanțele unui scenariu scris pen­tru un film romantic de la Hollywood. Așteptăm continuarea.

 

Adele și Simon KoneckiAdele și Simon Konecki

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton