Hainele purtate de Regina Elisabeta a II-a se fac după reguli stricte. Măsura pe care o poartă este secret de stat

.

Nu orice bucată de material ajunge o rochie purtată de Regina Elisabeta a II-a, indiferent cât de prețios ar fi el. Există o serie de reguli stricte pe care trebuie să le respecte articolele vestimentare ce ajung în garderoba Reginei Angliei.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Angela Kelly, designerul personal al Reginei, din 1994, a povestit care sunt secretele din spatele rochiilor şi costumelor purtate de suverana Marii Britanii.


Designerul reginei pregăteşte pentru un singur tip de material cel puţin patru modele diferite dintre care regina să-l aleagă pe cel preferat. Materialele nu sunt alese orişicum: pentru a testa cum vor arăta anumite materiale în bătaia vântului, Angela Kelly foloseşte un ventilator pentru a testa materialele uşoare precum şifonul, organza sau mătasea. Dacă trec testul ventilatorului se trimit spre coasere, scria Daily Mail în urmă cu ceva timp.


Mărimea rochiilor Reginei este secret de stat

După ce o rochie este desenată şi design-ul este aprobat de către Regina Elisabeta, un prototip şi un tipar din bumbac tare este creat pentru ca detaliile fine să fie aplicate înainte de a se trece la coaserea rochiei propriu-zise, potrivit romaniatv.net.

Toate bucăţile de material sunt tăiate şi montate pe un manechin cu mărimea şi forma corpului Reginei Elisabeta a II-a. Trebuie menţionat că mărimile reginei sunt confidenţiale şi strict secrete. După ce modelul final este potrivit pe manechin, croitoreasa este informată despre toatea detaliile rochiei de la nasturi, tivuri, guler şi mâneci.

Pentru crearea pălăriilor pe care toată lumea le admiră la Regina Elisabeta se foloseste un prototip similar, făcut din paie.

Citește și:

Drama neștiută a actriței Kate Beckinsale. A pierdut un copil: „Mă prăbușisem pe dinăuntru'

Kate Moss și fiica ei, pe același podium, în prezentarea Fendi de la Paris. De ce boală suferă Lila Moss


Cum își educă Ducesa de Cambridge copiii, în public. Secretul lui Kate Middleton

Rochiile Reginei au nume

Pentru a ţine o „contabilitate’ a rochiilor purtate de suverana britanică, designerii le dau acestora nume. De asemenea, este esenţial să fie ţinut un jurnal al fiecărui costum: de exemplu, dacă Regina Elisabeta a II-a a purtat o rochie roşie într-o vizită în sudul Angliei, atunci acea culoare nu va mai fi purtată câteva luni, chiar dacă design-ul vestimentaţiei diferă total de rochia purtată iniţial.


În condiţiile în care Regatul Unit trece printr-o perioadă puternic afectată de criza economică, Regina Elisabeta a II-a optează pentru reciclarea unor părţi din anumite rochii, iar vestimentaţia creată ulterior este purtată pe decursul unui an după un program strict.

Reguli stricte de design

Designer-ul Angela Kelly mai dezvăluie că, pentru evenimentele importante, rochiile alese au culori care îi asigură reginei o vizibilitatea maximă. De exemplu, dacă Regina Marii Britanii va planta un copac într-un cadru predominant verde, această culoare va fi evitată în vestimentaţia suveranei din motive estetice, dar şi fotografice.


Pentru un eveniment într-un cadru şcolar, rochiile reginei sunt din culori vesele şi folosesc detalii care atrag copii, precum pene, flori sau panglici.

Angela Kelly mai scrie în cartea sa că există mai multe reguli de
design pentru vestimentaţia suveranei: haina sau jacheta reginei nu
trebuie să se boţească când stă jos un timp îndelungat, rochiile trebuie
să fie din materiale uşor de purtat şi fără prea multe detalii
incomode, rochiile de zi trebuie să aibă o lungime până la genunchi, iar
costumele pentru cocktail până după genunchi.


O altă cerinţă normală pentru suveranitate este ca mânecile să fie de trei sferturi şi să nu fie prea largi.

Designerul reginei povesteşte că suverana Casei Marii Britanii poartă întotdeauna pantofi cu tocuri de 5 centrimetri, iar dacă trebuie să meargă pe suprafeţe neregulate, precum pe iarbă sau pe pietriş, Regina Elisabeta a II-a poartă pantofi fără toc.


Cum trebuie să fie pălăriile Reginei Angliei

Un alt element de care se ţine cont în pregătirea unei vestimentaţii
este mărimea pălăriei purtate, deoarece borul pălăriei nu trebuie să
atingă gulerul rochiei sau cel al hainei.

Finalul acestei munci titanice şi a pregătirilor febrile îl
reprezintă ziua în care echipa de trei designeri pregătesc vestimentaţia
suveranei, precum şi o serie de broşe, pantofi, mănuşi şi eşarfe care
se potrivesc cu costumul respectiv.