"Camorra avea gânduri frumoase cu mine". Giovani Becali susține că a fost curtat să intre în mafia italiană, de la Napoli

.

Giovani Becali povestea acum ceva vreme cum a fost curtat de clanul Camorra, cu sediul central la Naoli, dar a refuzat să intre în mafia italiană. Fostul impresar sportiv și unul dintre cele mai influente personaje din fotbalul românesc a dezvăluit cum a fugit din țară în urmă cu zeci de ani, momentul fiind tot unul cu iz mafiot.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Giovani Becali, cel mai important agent de jucători de după 1990, ulterior condamnat pentru diverse ilegalități făcute în fotbal, a fost invitat la „Prietenii lui Ovidiu’ acum ceva timp și a povestit, fără perdea, întâmplări din viața sa ce par secvențe de film.

Giovani Becali a refuzat să facă parte din mafia italiană

Giovani Becali povestea în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu’, de la Gazeta Sporturilor cum a reușit să fugă din țară și a dezvăluit că a refuzat să intre în mafia italiană. Becali a avut și oportunitatea de a intra în temutul clan mafiot italian Camorra, acolo unde era văzut ca o persoană importantă, date fiind relațiile sale cu oamenii de fotbal din Italia.


Clanul Camorra avea gânduri frumoase cu mine. Să mă îmbrace, să vorbesc frumos, adică să fiu un domn, după aia urmau alții ce au de făcut. Noi când am trecut în Italia am furat o mașină și n-am mai oprit-o până la Napoli. Cu contractul, cu astea. Aventuri!, a povestit Giovani Becali.

Citește și: Anda Adam a apărut cu riduri și cearcăne în emisiunea lui Denise Rifai, dar susține că nu-și editează pozele:„Niciodată nu am promovat frumusețea trucată

Citește și: Ce spune Anghel Damian despre nuntă: „Nu mi se pare ceva extraordinar/ Regizorul și Theo Rose vor face cununia civilă, în curând


De ce a decis Giovani Becali să fugă din România și cum a ieșit din țară

Giovani Becali i-a povestit lui Ovidiu Ioanițoaia cum a decis să plece din țară și prin ce aventuri a trecut din dorința de a fugi din România comunistă.

„Eu am avut curaj în viață! Am trecut Dunărea să mă duc în Occident. Să cunosc viața! Să ajung la Turnul Eiffel, la Arcul de Triumf, la Moulin Rouge, la Folies Bergère… Citeam și eu.


E o poveste… M-au prins la Zagreb! Pe timpul ăla, România avea o înțelegere cu sârbii că orice fugar se dădea înapoi pentru 500 de kilograme de carne. Dunărea am trecut-o cu cauciucul. Cu băiatul unui ambasador, consul. Am plătit prima dată 30.000 de lei ca să trecem și călăuza ne-a dat în primire. Ne-a dat cinci zile de arest la Reșița, apoi ne-a pus liberi și ne-a dat și-o amendă’ a spus Ioan Becali la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu’.

Giovani Becali a povestit cum a trecut Dunărea către Occident, pe o plută de cauciuc. A fost prins și amendat, însă perseverența sa a dat roade din a doua încercare.


„A doua oară ne-am întâlnit cu aceeași călăuză care nu făcea decât asta… O serie trecea, o serie o dădea în primire. O preda! Lucra cu oamenii. A doua oară l-am ținut cu cuțitul la gât și ne-a trecut pe partea cealaltă. Dacă ne prindea, făceam pușcărie toți’, a continuat acesta. Ce a făcut în Bulgaria? „Bișniță doi ani. Ovidiu, eu sunt crescut între Patria și Lido, între Patria și Ambasador, între Patria și Athénée Palace. Sunt crescut pe Franklin. Dezvoltarea mea s-a produs în Germania… Intelectuală și civică. Viața pe care o aveam nu avea viitor… În Germania, cu tupeul meu am ajuns să progresez’ a completat fostul agent FIFA.


De ce a făcut Giovani Becali închisoare

Ioan Becali este cel mai important impresar român de după 1990. A realizat cele mai mari transferuri din fotbalul românesc în ultimii de 25 de ani. De la Gheorghe Hagi, până la Adrian Mutu. A fost primul agent de jucători din fotbalul românesc, intrând pe piață după 1989, împreună cu fratele său, Victor Becali. În 2006 a fost președinte și acționar al clubului Dinamo.


În martie 2014, Ioan Becali a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor’ pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat în mai 2018, după aproape trei ani de închisoare.

De asemenea, a fost condamnat de către Înalta Curte de Casație și Justiție la 7 ani și 4 luni de închisoare, în dosarul în care este acuzat că i-a dat mit judecătoarei Geanina Terceanu. Din pedeapsă i s-au scăzut 2 ani și 6 luni executați în precedenta condamnare.


A profitat și de faptul că a împlinit peste 60 de ani, iar condamnarea nu depășea 10 ani, și a primit reducerea pedepsei la jumătate, cu drept de eliberare condiționată.