Gigi Marga, legendă a muzicii românești de altădată, a murit la 91 de ani. S-a stins din viață într-un azil din New York, uitată de lume

 Oana Pantazi
.

Una dintre cele mai iubite și apreciate artiste ale muzicii de pe vremuri, Gigi Marga, s-a stins din viață la scurt timp după ce a împlinit 91 de ani, singură și uitată de toată lumea, într-un azil din New York!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Lumea muzicii românești a mai pierdut o stea! Gigi Marga, una dintre cele mai iubite artiste ale muzicii de altădată, s-a stins din viață, în singurătate, la New York, la scurt timp după ce am împlinit 91 de ani (22 aprilie).

Citește și: 10 ani de relație și 8 de căsnicie! Secretul relației dintre Delia și soțul ei, care-i este și manager: „În general, nu ne prea certăm” / EXCLUSIV

A plecat să le cânte îngerilor

După 6 decenii de carieră prodigioasă, artista s-a retras în Statele Unite ale Americii, în 1986, unde a emigrat din dorința de a scăpa de regimul comunist. Cel care a anunțat trista veste este Grigore Culian, apropiat al artistei și redactor-șef al publicației New York Magazine.

„O veste tristă. Azi, 9 iunie 2020, în jurul orei 9 A.M., a plecat să le cânte îngerilor marea noastră artistă Georgeta Gigi' Marga. Avea 91 de ani împliniți pe 22 aprilie a.c. (în aceeași zi cu autorul acestor rânduri!) și s-a stins pe un pat de spital din New York, după ce supraviețuise pandemiei de Coronavirus.

Am împărțit scena în urmă cu mai bine de 40 de ani, am făcut turnee împreună, iar destinul a făcut să ne reîntâlnim în America, unde m-am îngrijit personal să aibă o bătrânețe decentă, deși Gigi a rămas tânără întotdeauna prin spiritul și cântecele ei.

Pot să vă spun că nu am cunoscut vreodată o artistă atât de generoasă. Ne-a dăruit totul, a adus bucurie în sufletele a milioane de români și nu a cerut niciodata ceva în schimb.

Gigi Marga s-a stins la fel de modest cum a trăit și o soartă nedreaptă a făcut să nu aibă parte nici măcar de o ceremonie funerară de rămas bun, pe care ar fi meritat-o din plin. Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească în pace!”, a scris Grigore Culian.

Citește și:Cum arată Andreea Esca nemachiată, la 47 de ani. În trecut a apelat la botox pentru a scăpa de riduri, dar s-a lecuit! Ce trucuri are acum

Găsită în casă mai mult moartă decât vie

Decenii întregi, vocea reputatei artiste s-a auzit la posturile de radio și de televiziune românești, Gigi Marga fiind nelipsită de la petrecerile cu ștaif din Bucureștiul unor vremuri de mult apuse. După ani de celebritate, odată cu mutarea în America, artista a intrat în anonimat, iar după ce a rămas singură pe lume, viața ei s-a schimbat radical.

După ce a fost găsită, mai mult moartă decât vie, în casă, Gigi Marga a fost mutată de către autoritățile americane într-un cămin social. Anul trecut, la împlinirea vârstei de 90 de ani, niște români inimoși i-au făcut o surpriză artistei, care locuia la azil deja de un an de zile, marcând alături de ea împlinirea venerabilei vârste. Anul acesta, din păcate, deși a supraviețuit pandemiei de coronavirus, Gigi Marga a plecat să cânte printre îngeri la scurt timp după ce a împlinit 91 de ani…

guigi-margaguigi-marga

De 34 de ani în America

Faimoasa artistă s-a născut la București și a debutat în corul Patriarhiei. A făcut școala de muzică, iar ulterior cântat în corul Filarmonicii George Enescu. În america a ajuns cu un turneu, în 1986, pe vremea când era aproape imposibil să primești viză. Refuzul autorităților române din acea vreme de a-i prelungi permisiunea de ședere în afara granițelor a determinat-o pe artistă să se căsătorească în regim de urgență, un an mai târziu, devenind astfel cetățean american.

„Parfumul florilor de crin', „Din mici nimicuri', „Chemare', „Nu ştiu ce să cred' se numără printre piesele care au făcut-o faimoasă pe Gigi Marga.

Citește și: Dieta Annei Kournikova, la 39 de ani. Soția lui Enrique Iglesias arată impecabil și după trei nașteri: iată meniul ei complet, într-o zi!

Foto: Facebook, Libertatea

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton