Nici actorul de comedie Costi Diță sau „Giani' din sitcomul „Las Fierbinți' nu a scăpat de fenomenul fake news. La un moment dat, mai multe persoane apropiate au crezut că a murit, după ce a circulat o știre în presă. Reacția lui Costi Diță, la aflarea veștii, a fost una neașteptată.
Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Aproximativ discuții’, cu Gojira, actorul de comedie și-a amintit o întâmplare care l-a făcut să râdă de-a dreptul:„cel mai deranjant lucru care mi s-a întâmplat a fost atunci când am murit, dar a fost acum câțiva ani. Eram la toaletă când Bobonete m-a sunat. Mă întreabă, ‘bă, tu știai că ai murit?. A fost șocant, eu am râs. În secunda următoare, mă sună Raluca (n.r. soția) și mă întreabă că dacă știu că am murit, că aflase de la studenți’, a povestit Costi Diță.
Cine este actorul care îl interpretează pe „Giani’ din Las Fierbinți
Costi Diță a absolvit Facultatea de Teatru din București și a devenit cunoscut publicului larg datorită lui „Giani’, rolul din Las Fierbinți pe care îl joacă de zece ani. Pentru actor, atitudinea și stilul de a vorbi ale lui Giani s-au transformat, de-a lungul timpului, în defecte de meserie: „uită-te la discursul meu, nu are cum să nu apară gagiul. Am niște ticuri și am acceptat ideea. Ca să scap de asta, ar trebui să fac un contra rol care nu are nicio legătură cu asta. Ar fi un efort’, a lămurit el la podcast.
Cunoscutul actor a încercat să facă inclusiv stand-up, după ce i-a recomandat colegul lui de platou, Bobonete sau Bobiță din Las Fierbinți: „au fost momente în care terminam câte două pachete de țigări în curte. Luam materialul la final, obosit că era târziu, și începeam să-l răsfoiesc. Undeva din 70%, cât era scris, rămânea doar 30% sau mai puțin, atunci când urcam pe scenă să spun glume’, a explicat Costi Diță.
În facultate, i s-a spus că nu e făcut pentru comedie, ci mai degrabă e potrivit pentru dramă: „îmi place treaba asta (n.r. comedia), când omul râde cu mine și poate râd și eu cu el. Trag o linie atunci când o parte din public nu mai râde, e un anumit gen de umor. E fain când ori râdem toți, ori deloc. Nu mi-a reușit asta tot timpul’, a mai continuat el.
Poți urmări podcastul integral pe YouTube.