Maestrul bucătar Gheorghe Vatafu a murit la 82 de ani. A participat la Chefi la Cuțite, sezonul trecut

 Raiciu Adriana
.

Gheorghe Vatafu, maestru în arta culinară și unul dintre fondatorii gastronomiei românești moderne, a murit la vârsta de 82 de ani. Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România a participat la Chefi la cuțite, sezonul trecut.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Este doliu la emisiunea Chefi la Cuțite, după ce maestrul bucătar Gheorghe Vatafu s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani. Deși în ultima perioadă nu a mai profesat, acesta s-a făcut remarcat prin cei 35 de ani lucrați în postul de bucătar-șef la hotelul Interncontinetal din Capitală. De asemenea, a mai lucrat pentru soții Ceaușescu, dar și pentru Gheorghe Gheorghiu Dej.

gheorghe-vatafu-a-mrutigheorghe-vatafu-a-mruti

Citește și:  Câți bani câștigă Narcisa Birjaru, câștigătoarea Chefi la Cuțite, la hotelul lui Cristi Borcea de la mare

Citește și: Când începe Chefi la Cuțite, sezonul 10. Ce schimbări au loc în emisiune

Citește și: Câți bani cere Alina Sorescu pentru a cânta la un eveniment.În plin divorț, artista și-a dublat tariful

Citește și: Vlăduța Lupău și soțul ei, imagini de colecție cu fiul lor. Cum i-a surprins micuțul Iair:'Gen: Mai lasă-mă'

Chef Gheorghe Vatafu a murit la 82 de ani

În urmă cu ceva timp, maestrul bucătar Gheorghe Vatafu a participat și la Chefi la cuțite. La momentul respectiv, bucătarul s-a prezentat în fața celor trei jurați cu un preparat alcătuit din crap pescăresc cu sărmăluțe în cuib.

În cadrul emisiunii, Gheorge Vatafu a mai povestit cum și-a început cariera, dar a precizat și faptul că a întâlnit multe personalități datorită meseriei.

'Era în timpul în care Bucureștiul se numea Micul Paris și casele nobiliare își trimiteau bucătarii în Franța ca să se specializeze sau erau trimiși direct bucătari francezi, ca să îi specializeze pe români.

M-am angajat picol la un restaurant nou deschis atunci și acolo veneau mari artiști de la Bulanda, venea Sadoveanu, pe care eu îl citeam cu sfințenie', a spus Gheorghe Vătafu la Antena 1, anul trecut.

Gheorghe Vatafu a gătit pentru soții Ceaușeascu și Gheorghe Gheorghiu Dej

De-a lungul timpului, Gheorghe Vatafu a lucrat pentru mai multe persoane influente, chiar și pentru Gheorghe Gheorghiu Dej sau soții Ceaușescu. Într-un interviu, regretatul bucătar a povestit cum a ajuns să lucreze pentru fostul prim-ministru al României.

'Am fost bucătarul lui când eram foarte tânăr, abia ieşisem din armată. Întâmplarea a făcut ca nea Alecu, care fusese bucătarul lui, prietenul cu care juca şah şi se sfătuia, să aibă într-o vară o spuzeală şi medicul să îi spună să stea puţin deoparte. Omul m-a recomandat pe mine şi m-am dus.

Nu-l văzusem pe Gheorghiu Dej decât pe perete, eram foarte timorat, dar avea o calitate omul acesta, devenea atât de apropiat, anula distanţa faţă de mine, care eram un nimeni atunci. Am lucrat pentru dânsul la Eforie Nord, unde avea statul major vara', a declarat Gheorghe Vătafu, în perioada vieții, pentru Ziua de Cluj.

De asemenea, pentru Nicolae Ceaușescu a ajuns să lucreze printr-o recomandare.

'Era un om foarte ponderat. Nu era prea sănătos, nu era un om căruia să îi placă mesele întinse, băutura. Chiar şi ea, cât era de răutăcioasă.

Cu mâncarea erau foarte ponderaţi. Mâncau legume, fructe de la micul dejun. La ocazii se făcea un grătar în curte. Când aveau vânători sau oaspeţi străini, şefi de stat, se făcea o masă câmpenească. Acolo mai mânca şi el mititei, grătare, dar tot ponderat…', a mai detaliat Gheorghe Vătafu.

sursă foto- Captură de ecran

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton