Gheorghe Gheorghiu nu a fost agreat de Elena Ceaușescu: "Nu accepta deloc asocierea numelui meu cu..."

 Dumitrache Laura
.

Chitaristul Gheorghe Gheorghiu este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din România. De ani buni s-a stabilit în America, iar în timpul verii se întoarce în țara natală, pentru se prezenta la evenimentele la care este invitat. Recent, artistul a rememorat câteva dintre amintirile pe care le are din perioada comunistă. Care a fost motivul pentru care Gheorghe Gheorghiu nu era agreat de Elena Ceaușescu.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Cunoscutul artist a făcut dezvăluiri surprinzătoare despre perioada în care a avut cel mai mare success pe plan professional și financiar. În perioada comunistă, Gheorghe Gheorghiu a cântat împreună cu Cenaclul Flacăra, alături de Nicu Alifantis, Mircea Vintilă sau Ștefan Hrușcă.

Gheorghe Gheorghiu si sotia saGheorghe Gheorghiu si sotia sa

Când Cenaclul a fost interzis de comuniști din cauza unui accident, au avut loc peste 1.600 de spectacole. Gheorghe Gheorghiu a dezvăluit că Prima Doamnă a României, Elena Ceașescu nu l-a agreat, deoarece numele lui era asemănător cu al fostului dictator român, Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Citește și:De ce și-a lăsat Gheorghe Gheorghiu soția în America, după nuntă. El își petrece vara în România:”Am avut câteva…”

Citește și:Cum a reacționat Oana Sârbu după ce Gheorghe Gheorghiu a spus că ar petrece o noapte cu ea:”Era mai sangvin, așa…”

Citește și:Lista farmaciilor unde găsești pastile de iodură de potasiu

Citește și:Andreea Antonescu, primele declarații după întoarcerea de la America Express:”Mi-am promis că o să fie ultima oară când… „

Gheorghe Gheorghiu nu a fost agreat de Elena Ceaușescu în perioada comunistă

Gheorghe Gheorghiu a cântat împreună cu Cenaclul Flacăra, alături de Mircea Vintilă, Nicu Alifantis sau Ștefan Hrușcă. În perioada comunistă, Gheorghe Gheorghiu a avut cel mai mare succes pe plan profesiona. Artistul piesei Dacă dragoste nu e, nimic nu e' a făcut dezvăluiri uluitoare din vremea comunismului. Chitaristul a mărturisit cât de greu i-a fost să se lanseze cu numele din buletin, din cauza Elenei Ceaușescu. Conform acestuia, Prima Doamnă a României nu voia ca numele artistului să fie asociat cu cel al președintelui Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Când am scos primul Disc LP la Electrecord insistau să îmi schimb numele pentru că doamna Elena Ceaușescu nu agrea deloc asocierea numelui meu cu al lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. Până la urmă Daniela Caramanfotea a reușit să mă lase cu numele meu real, din buletin. Nu știu ce-a făcut, dar a reușit”, a declarat Gheorghe Gheorghiu pentru FANATIK.

Gigi Gheorghiu: „Păunescu mi-a smuls chitara și i-a dat-o lui Nicu Alifantis”

Gheorghe Gheorghiu și-a adus aminte de momentul în care Adrian Păunescu i-a smuls chitara pentru a i-o oferi lui Alifantis, în timp ce se aflau la un eveniment la malul mării. Artistul a povestit că s-a supărat atât de tare încât i-a smuls chitara lui Alifantis, iar Adrian Păunescu i-a aruncat-o pe fundul mării. Era rândul lui Nicu Alifantis cu cântecul

Trăiască tricolorul, trăiască România'. Adrian Păunescu îl cheamă și îi cere să cânte, dar Alifantis spune că nu are chitara la el. Adrian Păunescu mă vede pe mine cu chitara în mâna chiar lângă el, mi-o smulge și îi zice să cânte cu a mea, care era nou nouță, abia o luasem.Eu intrasem în criză de nervi că valurile veneau direct în chitară așa că m-am dus și i-am smuls-o din mâna chiar în timpul refrenului. Turiștii cântau de mama focului cu noi și, în acel moment, s-a produs dezastrul. Adrian Păunescu a sărit prin valuri, mi-a luat chitara și a băgat-o la fundul mării”, a mai povestit chitaristul.

Gheorghiu Gheorghiu s-a căsătorit la 67 de ani

Pe 14 noiembrie 2021, Gheorghe Gheorghiu s-a căsătorit cu aleasa inimii sale, Gabriela Băncescu. Cei doi și-au unit destinele în New York, iar la eveniment au participat aproximativ 1.000 de invitați. Gheorghe Gheorghiu și Gabriela se cunoscut de foarte mulți ani și au fost prieteni buni.

Nași le-au fost Maria Dragomiroiu și soțul acesteia, Bebe Mihu. Evenimentul a avut loc într-un restaurant exclusivist, iar seara de petrecere a fost deschisă pe celebra melodie a artistului 'Unde dragoste nu e, nimic nu e'.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton