George Buhnici a fost arestat în Bulgaria, în 2004. Ce acuzații i-au fost aduse: "Eram un infractor de drept comun"

 Laciu Andreea
.

Astăzi este pus la zid în mod public, dar puțini își mai amintesc momentul în care George Buhnici a fost arestat în Bulgaria. La acel moment, în anul 2004, colegii de breaslă din țară și chiar și din străinătate au făcut front comun pentru eliberarea lui.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Înainte să devină celebru pentru materialele realizate despre tehnologie, George Buhnici era unul dintre reporterii de investigație de succes din România. Însă, un astfel de material realizat cu camera ascunsă, la dus în spatele gratiilor în Bulgaria.

2022-07-20-16_02_37-George-Buhnici-arestat-in-Bulgaria-Adrian-Sarbu-s-a-implicat-in-eliberarea-sa2022-07-20-16_02_37-George-Buhnici-arestat-in-Bulgaria-Adrian-Sarbu-s-a-implicat-in-eliberarea-sa

George Buhnici a fost arestat în Bulgaria, în 2004

Ani mai târziu, jurnalistul rememora pe blogul lui personal întâmplările șocante din țara vecină. În anul 2004, Buhnici lucra la Pro TV și a filmat cu o cameră ascunsă comercianții din zona aflată între vămile Giurgiu și Ruse. Aceștia vindeau țigări în cantități care depășeau limita impusă de lege în acel an. Echipa Pro TV a intrat pe teritoriul țării vecine ca să întoarcă mașina, dar aici au fost percheziționați de vameșii bulgari.

Aceștia au descoperit camerele ascunse cu care s-a filmat. Acestea erau permise la acel moment în Bulgaria strict în cazul în care erau utilizate de către oamenii legii, pentru filaj sau flagrant. Așa a ajuns George Buhnici să fie arestat în orașul Ruse, în urmă cu 18 ani de zile. Presa de la noi, dar și din alte țări, a reacționat imediat și s-a cerut elibrarea jurnalistului român, în numele libertății de exprimare, amintește Click.ro.

Citește și: Mircea Badea, reacție acidă după declarațiile lui George Buhnici: „Este greșit să te afecteze ce a spus unul ca el. Acest tătăiță…'

Citește și: Iulia Albu reacționează dur la afirmațiile lui George Buhnici: „Când îți permiți să critici toate femeile din univers si să sexualizezi minorele, toți…'

Citește și: Bianca Drăgușanu a comentat scandalul provocat de George Buhnici: „Femeile sunt frumoase cu forme și cu celulită'

Citește și: Oana Roman, mesaj dur după scandalul cu George Buhnici: „Am fost călcată în picioare pentru că eram grasă”

Ce s-a întâmplat cu jurnalistul în spatele gratiilor

Se pare că George Buhnici a fost supus în 2004 unor condiții inumane în arest, așa cum și-a amintit chiar el pe blogul personal. Tot el a dezvăluit că Adrian Sârbu a fost cel care a intervenit pentru eliberarea lui.

Nu mâncasem nimic în afară de un colț de pâine și un capăt de salam obținute cu greu de avocați în seara arestării. Oricum nu îmi era foame. Eram un infractor de drept comun care moțăia pe un pat metalic fără saltea cu ochii pe pereții care păreau desenați cu resturi umane. WC-ul era un lux la discreția polițiștilor de pază. Somnul la fel.

Peste câteva ore urma interogatoriul stalinist iar până după Sfântul Nicolae mă voi fi transformat într-un infractor condamnat și apoi într-un om liber. Bulgarii au adus un specialist care să certifice că acea cameră ascunsă este artizanală, făcută de mine acasă, cu scopul de a spiona', și-a amintit George Buhnici.

Cum a fost eliberat cu ajutorul lui Adrian Sârbu

Se pare că patronul de atunci al Pro TV a făcut tot ce i-a stat în putere ca să își elibereze reporterul. Din fericire, lucrurile s-au rezolvat în cele din urmă. Asta datorită unei legi pe care grănicerii nu o luaseră în considerare în momentul arestului.

Adrian Sârbu l-a rugat pe Geoană să vorbească cu Regele Simeon, premierul Bulgariei de atunci, iar Simeon nu a putut face nimic. Adrian Sârbu l-a rugat pe Geoană să vorbească cu Regele Simeon, premierul Bulgariei de atunci, iar Simeon nu a putut face nimic.

Cu toate astea nu mi-era frică. Am fost eliberat în baza unui articol introdus de curând în legea bulgară prin care granița era considerată spațiu public, iar eu, ca jurnalist, aveam voie să filmez pe spațiu public', a mai explicat George Buhnici, într-un interviu acordat Life.

Vezi şi reguli de bună purtare în Bulgaria ca turist!

Sursă foto: Facebook, Click

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton