Florin Piersic, despre întâlnirea cu Picasso, care i-a marcat viața. Ce urare i-a făcut pictorul: "Eu nu l-am mai prins pe el, pe Picasso, după 20 de ani, pentru că, între timp, a plecat într-o stea..." / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Florin Piersic, despre întânirea cu Picasso, care i-a marcat viața. Ce i-a scris pictorul marelui actor a rămas pentru el o amintire de neprețuit! Actorul păstrează și azi, la loc de cinste, autograful de la pictorul Pablo Picasso, pe care l-a cunoscut în tinerețea sa. Află ce i-a desenat pictorul cu penița, în numai trei minute!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Florin Piersic a vorbit recent, cu emoție, despre întânirea cu Picasso, care i-a marcat viața. Pictorul i-a dat un autograf și i-a scris un mesaj ce părea o promisiune de revedere peste ani, pe care marele actor l-a păstrat cu sfințenie. Celebrul pictor nu a mai trăit însă mult timp, dar pentru Florin Piersic faptul că l-a cunoscut a fost una dintre cele mai frumoase amintiri din tinerețea sa.

fb_img_1679396490292fb_img_1679396490292

Citește și: Florin Piersic nu știa, în tinerețe, unde este Cannes, pe hartă. Ce a făcut actorul în avion și de ce l-a apostrofat Gopo: 'Aveam smokingul lângă pui…' / EXCLUSIV

Citește și: De ce nu mai vrea Florin Piersic să vorbească despre vârsta lui: „Îmi vine să mă împușc, dar nu am gloanțe'. Ce glumă a făcut despre Nicu Covaci / EXCLUSIV

Citește și: Andreea Bălan, revoltată după ce judecătorii au decis ca fiicele Alinei Sorescu să locuiască o săptămână la tată și una la mamă: „O mare nedreptate!' / EXCLUSIV

Citește și: 24 de întrebări cu Denise Rifai. Ce spune despre regrete și ce admiră la un bărbat: „Sunt fericită când iubesc și când sunt iubită' / EXCLUSIV

Florin Piersic, despre întânirea cu Picasso. Ce i-a scris pictorul

Florin Piersic a vorbit despre întâlnirea cu marele pictor spaniol Pablo Picasso, pe care l-a cunoscut în tinerețea sa. Pictorul i-a dat un autograf și i-a scris: 'Florine, peste 20 de ani'. Numai că, din nefericire, pictorul spaniol nu a mai trăit mult, însă pe actor întâlnirea l-a marcat pe viață. Iată ce i-a desenat pictorul cu penița, în numai trei minute!

'Cea mai minunată întâmplare a fost întâlnirea mea cu Picasso. A lui Florin ăsta, care acum are 87 de ani. Și i-am spus: 'Spuneți-mi, scrieți-mi ceva! Și atunci mi-a desenat un cal cu coada în vânt, cu penița. Dar, știți cum? În trei minute. Și mi-a scris: 'Florine'. Așa e la ei. A scris 'Florine, să ne vedem peste 20 de ani. Pablo Picasso'. Eu nu l-am mai prins pe el, pe Picasso după 20 de ani, pentru că el, între timp, a plecat într-o stea. Dar am asta, amintirea aceasta, de la el', a declarat actorul la Festivalul Cinemaiubit de la Brașov.

Florin Piersic nu știa unde este Cannes, pe hartă

Florin Piersic a povestit că nu știa, în tinerețe, unde este Cannes, pe hartă. Marele actor a reprezentat cinematografia românească în Franța, unde a mers alături de Ion Popescu Gopo. La plecare, vedeta a primit un pui de la mama sa, pe care l-a pus în geamantan, lângă smoking.

'Acest om, Jean Barb, care era coleg și prieten cu Liviu Ciulei, mi-a spus: ‘Vezi că ești ales să fii reprezentantul cinematografiei românești la Cannes’. Îmi pare rău că trebuie să vă spun, mai ales voi ăștia tineri, care ați venit mai târziu, eu spun adevărat. Aveam 22 de ani și jumătate. Habar nu aveam ce e aia Cannes.

Și m-am dus acasă și le-am spus mamei și tatălui meu: ‘Auziți, mi-a spus cineva că plec la Cannes’. La care, părinții mei, tata medic veterinar, că și ei sunt oameni, mama mea casnică, dar fiică de preot din Bucovina, dar minte țuțurlie, cum spunea colegul meu, Cosma Brașoveanul, au zis: ‘Hai să căutăm unde e Cannes’ și au găsit Cannes în Franța. Mi-am făcut smoking. Nici nu știam ce e aia. Papionul era cât o frunză de stejar, a fost ceva extraordinar', a povestit marele actor.

Florin Piersic a vrut să mănânce în avion puiul din geamantan

Florin Piersic a mai povestit că nici nu a decolat bine avionul că i s-a făcut foame. A scos puiul din geantă, iar regizorul a strigat să îl pună înapoi, că primesc mâncare acolo. Piersic a rememorat episodul la Festivalul de Film de la Brașov, în stilul său binecunoscut.

'Mama, înainte de a mă sui în avion, mi-a spus: ‘Florinel, vreau să îți spun ceva. Ți-am pus un pui prăjit. Să-l mănânci, că ție ți-e foame destul de des. ‘Bine, mamă’. Am luat puiul. Nici nu a plecat avionul că m-a plesnit o foame și mă gândeam ce fac… Îmi zic: ‘Ia să scot puiul’. L-am scos din geamantanul acela pe care îl aveam eu, destul de modest. Aveam smokingul lângă pui, la care, prima dată în viața mea, Gopo, pe care nu-l știam cine e, după aceea m-a lămurit, m-a apostrofat', a spus Piersic.

Foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton