Fiul lui Valentin Uritescu, mărturisiri dureroase despre ultimele clipe de viață ale regretatului actor: "Tata din boală și-a tras puterea"

 Dumitrache Laura
.

Fiul lui Valentin Uritescu a vorbit despre ultima perioadă din viața tatălui său. Îndrăgitul actor s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani. Problemele de sănătate descoperite încă de la vârsta de 33 de ani au fost și cele din cauza cărora maestrul a pierdut lupta cu viața. Bogdan Uritescu a mărturisit că ultimii doi ani din viața actorului au fost extrem de dificili pentru el.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI GRATIS, AICI!

Valentin Uritescu, cel care a jucat zeci de personaje în teatru și film, a plecat dintre noi pe 18 iunie, la vârsta de 81 de ani. Actorul fusese internat într-un spital privat, încă de la mijlocul lunii mai. În centrul specializat, Valentin Uritescu primea ajutor pentru boala de care suferea, și anume, Sindromul Extrapiramidal. Această afecțiune este asemănătoare bolii Parkinson.

bogdan uritescubogdan uritescu

Valentin Uritescu se lupta cu această boală degenerativă încă de la vârsta de 33 de ani. La 7- de ani, îndrăgitul actor a decis să se retragă de pe scenă. Deși nu a mai jucat pe scenă, regretatul actor a reușit să-și termine cartea autobiografică. Fiul său, Bogdan, a vorbit despre ultimele clipe din viața lui Valentin Uritescu.

Citește și: Valentin Uritescu a murit!Ce este Sindromul Extrapiramidal, boala de care suferea încă de la 33 de ani

Citește și: Valentin Uritescu a fost înmormântat.Regretatul actor, condus pe ultimul drum doar de rude și de câțiva apropiați

Citește și: Catrinel Sandu, declarații inedite despre căsnicia cu soțul ei:„Lucrurile s-au așezat altfel…'

Citește și: Ce aliment trebuie să mănânce Anca Serea, obligat-forțat, de când are probleme de sănătate:”Nu îmi plăcea, dar acum…”

Fiul lui Valentin Uritescu, detalii din ultimele clipe de viață ale tatălui său

În urmă cu câteva zile, vestea morții lui Valentin Uritescu avea să șocheze întreaga țară. Îndrăgitul actor a jucat zeci de roluri pe scena teatrului românesc. Valentin Uritescu s-a stins la vârsta de 81 de ani, lăsând în urmă o familie îndurerată. Recent, Bogdan Uritescu, fiul actorului, a vorbit despre ultimele clipe de viață ale tatălui său. Conform acestuia, ultimii doi ani din viața actorului au fost foarte dificili atât pentru el, cât și pentru familia acestuia.

'Fiecare își duce crucea. Ultimii ani au fost oribili, nu neapărat pentru el, sindromul ăsta te distruge, se încurcă comenzile, tu ești îngrozitor de revoltat că vrei, dar corpul nu te ascultă.În ultimii doi ani l-am dus la un centru, unde nu i-a mers deloc bine, avea 42 de kilograme. Să-l vezi pe taică-tu că arată ca o… ceva aruncat acolo, dar el avea viață în ochi', a spus Bogdan Uritescu, la un post TV.

Bogdan Uritescu: „Tata din boală și-a tras puterea”

Familia Uritescu a sperat că starea de sănătate a actorului se va îmbunătăți, mai ales că a avut întotdeauna dorința de a învinge boala. Din nefericire, Valentin Uritescu a ajuns din nou pe mâna medicilor. La scurt timp după o intervenție chirurgicală și câteva zile de comă, îndrăgitul actor Valentin Uritescu s-a stins din viață. Bogdan, fiul său, a mărturisit că starea actorului s-a agravat brusc.

'După l-am mutat la un centru deținut de familie, în Pantelimon, și revenise la 60 și ceva de kilograme. Toată lumea se purta ok, el avea dorință să treacă peste chestia aia, ne duceam mereu la el, eu cu mama, era bine și mă rugam să o țină așa. După care a avut o complicație la mațe, l-au operat la Pantelimon și ne-au zis: 'Nu vă faceți griji, nu iese viu de pe masă'. (…) Și într-o seară m-au sunat că s-a degradat brusc și când l-am văzut, poziția lui schimonosită și chinul lui de a spune „Nu știți cât mi-e de greu, de ce nu mă ia odată?'. I-am zis că o să-l ia repede că asta nu e viață. Tata din boală și-a tras puterea. Nu zic că mi-am dorit (n.r. să moară), dar am sperat să se întâmple cât mai repede, după care a intrat în comă, a stat vreo 2-3 zile, și după am fost anunțat că a murit', a mai spus fiul regretatului actor.

Bogdan Uritescu, îndurerat după moartea tatălui său

Moartea lui Valentin Uritescu i-a îndurerat pe cei apropiați, dar și pe cei care l-au cunoscut și apreciat de-a lungul anilor. Bogdan Uritescu a mai spus că moartea tatălui său a fost pentru el o adevărată lecție. Cascadorul a mărturisit că a înțeles mesajul pe care, indirect, regretatul actor i l-a oferit.

'Zici că s-a dus în pământ și a tras un balon după el cu iertare, compasiune, bunătate, ca un mesaj pentru mine', a mai spus Bogdan Uritescu.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton