Fiica lui Bill Gates vorbește despre educația strictă primită de la tatăl ei miliardar: "Când eram copil, îmi vorbeau mereu ca și cum aș fi fost adult și nu evitau discuțiile dificile"

.

Jennifer Gates are 24 de ani, însă este o femeie extrem de educată și cu planuri solide pentru viitor. Fiica lui Bill Gates realizează presiunea uriașă care planează asupra ei, doar pentru simplul fapt că tatăl ei este un miliardar celebru inteligent. 

Jennifer spune că este un privilegiu imens și că își dorește să profite de el pentru a facea lumea un loc un pic mai bun. 


Într-un interviu publicat de Sidelines Magazine despre cum este să fie copilul unor părinți miliardari, Jennifer povestește că tatăl ei, implicat în mai multe proiecte filantropice, vorbea deseori  despre probleme globale precum mortalitatea infantilă și înmulțirea cazurilor de SIDA.

Jennifer este o tânără educată și extrem de modestă

Discuțiile extrem de serioase pe probleme mndiale sensibile au fost în casa lui Jennifer normale și frecvente. A crescut auzind despre boli și epidemii, iar acum studiază ca să devină doctor. 


Tânăra este pasionată de călătorii și sport și învață la Facultatea de medicină din Icahn de la centrul Mount Sinai, din New York.

Fiica lui Bill Gates le este recunoscătoare părinților pentru educația aleasă pe care i-au oferit-o și își dorește să construiască ceva semnificativ în lume.

„M-am născut cu un privilegiu uriaș și cred că pot să folosesc oportunitățile mele pentru a învăța de la ei să găsesc lucruri de care sunt pasionată și sper să fac din lumea aceasta un loc un pic mai bun', a spus ea pentru publicația citată.


Jennifer mai are un frate, Rory (21 de ani) și o soră, Phoebe (17 ani). Ea spune că părinții săi au o mulțime de posibilități, dar sunt niște oameni „incredibil de muncitori'.

Vrea să fie doctor

Urmărindu-i cum se implică în tot ceea ce fac, a fost motivată să învețe de la ei, să le urmeze modelul și să-și caute în același timp propria cale. Cel mai mult o inspiră activitatea pe care ei o au la Bill and Melinda Gates Foundation, organizația caritabilă dedicată reducerii sărăciei extreme și extinderii șanselor la educație pentru persoanele defavorizate.


„Când eram copil, îmi vorbeau mereu ca și cum aș fi fost adult și nu evitau discuțiile dificile. Am crescut auzind despre mortalitatea infantilă la masa din bucătărie, despre poliomielită, despre epidemia de SIDA', a spus Jennifer Gates.

Tânăra a povestit și un întâmplare din copilărie, când mama sa a urmărit-o cum se juca cu păpușile, spunându-i unei păpuși că are SIDA, dar ea o va ajuta să se facă bine. „Mama s-a gândit atunci că poate vorbeau prea mult despre sănătatea mondială la masa din bucătărie', a spus ea. 


Iată că Jennifer și-a exprimat înclinația spre a fi medic de copil. 

Ea a absolvit Universitatea Stanford în 2018 și și-a luat un an de pauză înainte de a începe facultatea de medicină în 2019 pentru a deveni medic pediatru sau medic de familie.

Urmează să decidă pe parcurs ce specializare va urma, însă oricare ar fi aceea, fata miliardarului vrea să ajute oamenii aflați în situații dficile.

Jennifer Gates face echitație de performanță, concurând cu Eve Jobs, fiica lui Steve Jobs și speră că într-o zi va reprezenta echipa Statelor Unite la FEI Nations Cup.


La fel ca mulți alți tineri, ea s-a confruntat cu lipsa timpului și o organizare precară, însă a revenit rapid la un echilibru

„În prima săptămână la facultatea de medicină eram atât de copleșită de volumum de informații încât am uitat de mine însămi, ceea ce a devenit foarte important pentru mine. De atunci am învățat să am grijă să mențin un echilibru și să am grijă să-mi fac suficient timp pentru somn, prieteni, mișcare și relaxare – toate sunt fundamentale și mă ajută să mă pregătesc pentru școală și pentru pacienții mei din viitor', a mărturisit ea.


Jennifer s-a logodit cu Nayel Nassar, sportiv ecvestru profesionist de origine egipteană. Tânăra a dat vedstea pe Instagram, printr-o fotografie în care apare cu iubitul ei, într-o vacanță la munte, înconjurați de zăpadă, în timp ce acesta îi oferea inelul de logodnă.


„Sunt atât de norocoasă să îl am ca partener.Este incredibil de susținător, modest și loial, este un om cu care vreau să-mi construiec o viață, să cresc și să ne susținem reciproc prin pasiunile și personalitățile noastre', a spus ea în interviul publicat de Sidelines.

Bill Gates are câteva reguli pe care le-a făcut publice,  privind educația copiilor: 

Sentimentul de automultumire şi învăţăturile corecte din punctul de vedere al politicilor educaţionale au creat o generaţie de copii lipsită de noţiunea de realitate şi incapabila sa infrunte esecul din lumea reala„, spune Bill Gates. Din puctul lui de vedere regulile unei educaţii solide care să-i ducă spre succes trebuie să abordeze următoare principii:


Regula nr. 1: Viaţa nu e dreaptă – obişnuieste-i cu ideea!
Regula nr. 2: Lumii prea puţin îi pasă de stima ta de sine. Lumea se aşteaptă să realizezi ceva înainte de a te lăuda.
Regula nr. 3: Nu vei câştiga 60.000$ pe an de îndată ce părăseşti băncile şcolii. Nu vei fi vicepreşedintele vreunei companii cu telefon în maşină decât atunci când vei fi muncit un deceniu înainte, pentru asta.
Regula nr. 4: Dacă crezi că profesorul tău e sever, aşteaptă să-l cunoşti pe primul tău sef!
Regula nr. 5: A lucra într-un fast-food nu este sub demnitatea ta. Bunicii tăi numeau asta ŞANSĂ!
Regula nr. 6: Dacă o dai în bară, nu e vina părinţilor tăi! Nu te lamenta pentru greşelile comise, învaţă din ele.
Regula nr. 7: Înainte de a te fi născut, părinţii tăi nu erau atât de plicticoşi ca acum. Au ajuns aşa din cauza că trebuie să-ţi plătească cheltuielile, să-ţi spele hainele şi să te asculte pe tine spunându-le cât de grozav te crezi. Aşa că înainte de a te porni să salvezi jungla de paraziţii generaţiei părinţilor tăi, încearcă să-ţi despăduchezi propriul dulap.
Regula nr. 8: Poate că şcoala ta a scăpat de învingători şi învinşi, însă viaţa NU. În unele şcoli s-au abolit corigenţele şi elevul poate încerca de câte ori vrea el să dea răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamănă cu nimic din viaţa reală. În viaţa reală ai dreptul la un singur răspuns.
Regula nr. 9: Ce vezi la televizor nu e viaţa reală. Ce vezi în filme nu este viaţă reală. Viaţa reală este mereu mult mai simpla în general, dar infinit mai complicată pentru fiecare în parte.
Regula nr. 10: Fii amabil cu tocilarii. Există şansa ca în viitor să lucrezi pentru vreunul dintre ei.