EXCLUSIV. Sorin Bontea, despre începuturile sale în bucătărie: „Dacă m-aș putea întoarce în timp, m-aș face cântăreț!/ Ce a mâncat prima dată când s-a întors acasă, din Asia Express

 Dumba Gabriela
.

Sorin Bontea nu este doar unul dintre cei mai simpatici concurenți din sezonul trei al show-ului Asia Express, dar și unul dintre cei mai apreciați bucătari din țară. Chef, mai exact. Începutul în bucătărie nu a fost ușor, însă, pentru Sorin. De fapt, a fost atât de greu drumul până aici, încât dacă s-ar putea întoarce în timp, ar alege să fie cântăreț.

thu2mbnailthu2mbnail

„Am lucrat ca ajutor de bucătar la restaurantul Minion. Aveam 16 ani, iar în prima fază lucram numai dimineața, ca să pot ajunge și la școală. Am făcut de toate – am cărat marfă, am făcut curat, am curățat cartofi, am făcut maioneză la tel… Pe vremea aia, bucătăria se făcea altfel, nu existau aparate, roboți de bucătărie, trebuia să îți folosești mâinile, că nu gătea nimeni în locul tău.”, și-a amintit Sorin despre primul său loc de muncă, într-un interviu acordat numărului de martie al revistei VIVA!.

Pentru bucătari nu există zile de naștere, sărbători sau zile libere. Am petrecut mult timp departe de cei dragi, pentru că lucram pe vas, dar am avut norocul să am o familie extraordinară, care m-a încurajat și m-a susținut în fiecare pas pe care l-am făcut. De aceea am și ajuns aici. Dar, poate că dacă m-aș întoarce în timp mi-aș zice ' Sorin, fă-te cântăreț!'„, completează Chef Bontea.

Cel mai greu și cel mai fericit moment în bucătărie

„Cel mai greu a fost, în mod clar, perioada în care am gătit pe vasele de croazieră. Timp de opt luni lucram câte 10-12 ore pe zi, fără nicio zi liberă. Este foarte solicitant nu doar fizic, dar și psihic: viața ta se rezumă exclusiv la muncă, iar dorul de familie și de casă devine greu de dus.”, a povestit Sorin pentru VIVA!.

Meseria de bucătar are, însă, și multe satisfacții, mai cu seamă că ajungi să gătești pentru personalități care au toată planeta la picioare.

Am gătit pentru destul de multe vedete, începând cu Madonna, terminând cu Van Damme, Nicolas Cage, dar și echipe de fotbal. Am stat foarte mult de vorbă şi am gătit cu bucătarul Madonnei, un italian. Pentru Manchester și Liverpool am gătit între 2009-2010, dar nu mi-au 'scăpat' de pe listă Sir Alex Ferguson, Ryan Giggs sau Wayne Rooney.  La vremea aceea, întreaga echipă avea un meniu bazat pe carbohidrați – înainte de cursă, le găteam paste simple, cu sos de roșii, uneori pește sau vită. Cu 2-3 ore înainte de meci mâncau iaurturi și fructe, însă erau foarte echilibrați, știau cât și cum să mănânce pentru a avea energie pe teren. Trăiau într-un mediu cu reguli foarte stricte, dar erau foarte politicoși, amabili. Mă bucur că am avut ocazia să gătesc pentru cei mai mari fotbaliști ai vremii, oameni pe care și acum îi admir.”, a declat Chef Bontea pentru VIVA! de martie.

Despre cel mai fericit moment al vieții de bucătar…. „Când luam salariul!”, se amuză Sorin. „Fericit ești de fiecare dată când mâncarea ta e apreciată, când oamenii îți mulțumesc pentru ce le-ai pus în farfurie. Mâncarea este una din marile plăceri și bucurii ale oamenilor, iar faptul că pot să le ofer așa ceva pe mine mă face fericit de fiecare dată.„, ni s-a confesat Sorin Bontea.

Acasă gătește soția lui și, mai nou, și fiica lor. Miruna este pasionată de deserturi, însă n-o încurajează să facă o meserie din asta pentru că „cere multe sacrificii și, ca orice părinte, îmi doresc să aibă o viață cât mai bună și cât mai ușoară.”.

Ce a mâncat prima dată, când a ajuns acasă, dupa două luni în Asia Express

După două luni de cură intensă cu orez, în Asia, care l-a „ajutat” să slăbească 9 kilograme, Sorin visa la momentul în care ajunge acasă și se va bucura de mâncarea lui preferată.

„Drumul de întoarcere mi s-a părut atâââât de lung, aveam impresia că nu mai ajung. Mi-a fost dor de familie, de cățel, de casa mea, de orice fel de mâncare românească. Soția m-a aștepta cu rață cu varză la cuptor. Simțeam mirosul de când eram prin Istanbul. Când am ajuns acasă am mâncat și am stat în cadă. Știu că pare ciudat, dar o cadă cu apă caldă era Raiul pentru mine.”, a povestit Sorin pentru VIVA!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton