Elisabeta a II-a, Regina stilului. Ce secrete vestimentare are suverana Marii Britanii

.

Este cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, iar în cei 67 de ani de domnie, Elisabeta a II-a, devenită în timp style icon și trendsetter, nu a gafat nici măcar o dată… cel puțin nu din punct de vedere vestimentar!

Orice se poate spune despre Elisabeta a II-a, suverana Marii Britanii, însă numai că trece neremarcată, nu! Stilul vestimen­tar, dar și culorile vesele, pastelate, ale out­fiturilor sale, ce au devenit în timp semnă­tură personală, au transformat-o nu doar într-un style icon, ci și într-un trendsetter.

Fiecare apariție a Reginei Elisabeta a II-a e un spectacol, dat fiind că suverana ado­ră să îmbrace outfituri de culoare bleu, portocaliu, galben, lime sau roz (se spune că rozul este culoarea ei preferată), dar, după câte se pare, pasiunea suveranei pentru culorile aprinse nu e doar așa, pen­tru spectacol.

Faptul că Regina se îmbra­că atât de colorat este o binecuvântare pentru ofițerii ei de pază, care o reperează imediat în mulțime. De altfel, se spune că acesta este și motivul pentru care Elisabeta a II-a nu poartă bej decât atunci când se află în vacanță, chiar dacă o ținută nude se poate dovedi de multe ori salvatoare în garderoba unei femei.

La 27 de ani, un geniu al diplomației

În 1936, Edward al VIII-lea, unchiul Elisabetei, abdica, schimbându-i în mod dramatic viitorul fetiței în vârstă de 10 ani, care a devenit moștenitoarea tronului. Gustul pentru modă al tinerei s-a rafinat încă din adolescență, garderoba ei, care includea deja costume și rochii create de Madame Handley-Seymour, croitorul re­gal, crescând văzând cu ochii.

Drept ur­mare, în 1952, când Norman Hartnell i-a creat rochia pentru încoronare, aceasta conținea: crini, trandafiri, margarete, ste­lele și Luna, cerul, Pământul și Soarele în­tre ele. Elisabeta a II-a și-a impus însă dorința, insistând ca în rochie să fie încor­porate toate simbolurile Marii Britanii și ale Commonwealth-ului, alături de ele­mente emblematice din Australia, Africa de Sud, Noua Zeelandă, Pakistan, India și Ceylon.

Opt luni și… opt modele de rochie mai târziu, Regina a primit exact ce și-a dorit – o rochie majestuoasă, cu o simbo­listică extraordinară, demonstrând încă de la 27 de ani că era un geniu al diplomației.

De la Balmoral, direct pe catwalk

În următoarele șase decenii, suve­rana Marii Britanii nu a făcut nici măcar o singură gafă vestimentară. Niciodată nu s-a îmbrăcat ostenta­tiv, deși stilul ei a fost mereu recognos­cibil: paltoanele colorate cu tăietură impecabilă, pălăriile sculpturale, per­lele, mănușile din jerseu, pantofii și faimoasele ei genți, de care nu se des­parte. Chiar dacă stilul vestimentar al Reginei nu a fost întotdeauna în ton cu moda actuală, într-un fel sau altul a devenit atemporal, ridicân­du-se deasupra tendințelor din fa­shion.

Elisabeta a II-a a fost mereu o inspirație, indiferent dacă a purtat rochii lungi și diamante, la recepții, ori jachete din tweed, fuste ecosez, cizme din cauciuc și eșarfe pe cap – chiar și ținutele ei de vacanță, purtate la Balmoral sau Sandringham, au inspirat defilări pe catwalk ale unor mari designeri, precum Dolce & Gabbana sau Vivienne Westwood.

Aceeași geantă de 50 de ani!

Dat fiind că reprezintă un model pentru femeile din lumea întreagă, era imposibil ca fashionistelor să le scape un detaliu atât de important – Regina Elisabeta a II-a poartă aceeași geantă de 50 de ani! Desigur, nu în fiecare zi, însă chiar dacă are o colecție impresionantă de poșete fă­cute pe comandă de la brandul ei preferat, Launer, Regina Elisabeta a II-a nu se poa­te despărți de o geantă a cărei emblemă neobișnuită o face extrem de ușor de recu­noscut și care datează din anul 1968.

Faimoasa geantă se afla pe brațul Reginei și în 1970, când s-a întâlnit cu președintele american Richard Nixon, și în 2000, când i-a primit la Palat pe Bill și Hillary Clinton, și în 2003, la Royal Horse Artillery, dar și în 2017, la slujba de Crăciun de la Sandringham…

Elisabeta a II-a a fost foto­grafiată cu această geantă încă din anii 1970, atât la evenimente oficiale, cât și la cele de familie și, de asemenea, item-ul care este atât de special pentru ea apare inclusiv în portretul creat de artistul Benjamin Sullivan, anul trecut.

Regina este înfățișată stând pe scaun în White Drawing Room, la Castelul Windsor, și, după spusele artistului, „este aproape o în­tâmplare că geanta a fost plasată acolo (n. red. – pe jos, rezemată de piciorul fotoliu­lui). Acolo a pus-o ea și m-am gândit că pot să o scot ulterior. Dar apoi mi-am dat seama că e chiar un detaliu drăguț, că e un lucru personal. Într-adevăr, geanta este un detaliu extrem de inspirat, cu atât mai mult cu cât, putem spune fără să greșim prea mult, a făcut, în felul ei, istorie.

Umbrelă roz, rochie roz, pălărie roz

Chiar dacă, în ultima vreme, Regina a intrat într-un con nemeritat de umbră, din cauza atenției pe care o primesc soțiile nepoților ei, Meghan Markle și Kate Middleton, asta nu înseamnă că suverana Marii Britanii a coborât ștacheta. Dimpotrivă, la 93 de ani, Elisabeta a II-a este o încântare pentru ochii privitorilor, ea alegând și acum să poarte culori paste­late sau chiar aprinse, deși unii nu le con­sideră tocmai potrivite pentru vârsta ei. Mai mult, Regina Angliei își asortează umbrelele cu ținutele, fiecare detaliu al îmbrăcăminții sale fiind perfect.

Cum în Anglia vremea este mai ploioasă ca în restul continentului, locuitorilor ei nu le lipsesc umbrelele, care, în timp, s-au transformat în accesorii nelipsite. Tocmai de aceea, Regina Elisabeta a II-a are pre­gătită pentru fiecare ocazie câte o umbre­lă, neapărat asortată cu res-tul ținutei. În general, acestea sunt trans­parente, însă fiecare are cel puțin câte o dungă de o anumită culoare. Dacă valetul Reginei va purta o umbrelă cu roz sau cu turcoaz, nu este greu de ghicit cu ce s-a îmbrăcat suverana în ziua aceea.

De obicei, una dintre culorile de pe rochia sau pălăria Elisabetei a II-a se va regăsi pe umbrela pe care aceasta o va purta în caz de aversă. Tocmai pentru că în Marea Britanie poți număra pe degete zilele fără ploaie, Regina nu a fost prinsă niciodată nepregătită – fie că s-a îmbrăcat în galben, turcoaz, burgundy, bleu sau mov, umbre­la perfect asortată nu i-a lipsit. Mai poate spune cineva că suverana Angliei nu este un adevărat fashion icon?

Foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton