Muzeul Guggenheim și-a bătut joc de Donald Trump. I-a trimis un WC în locul unei picturi de Van Gogh

 Oana Pantazi
.

Oficiali ai Muzeului Guggenheim au declarat că președintele Donald Trump le-a cerut cu împrumut pentru Casa Albă celebrul tablou al lui Van Gogh din 1888, Landscape With Snow, însă aceștia au oferit în schimb Administrației Trump un… superb WC din aur!

Vincent van Gogh, Landscape with Snow, February/March 1888. Oil on canvas, 15 1/16 x 18 3/16 inches (38.2 x 46.2 cm)

Că Donald Trump are mai mulți inamici decât simpatizanți nu mai este un secret pentru nimeni, iar de asta au avut grijă în principal „prietenii” săi de la Hollywood, care nu pierd nicio ocazie pentru a-l denigra pe președintele american. Ce-i drept, nici acesta nu se lasă mai prejos, recent el oferind premiile Fake News, ocazie cu care a plătit niște polițe multor moguli ai presei de peste ocean.

Iată însă că președintele nu are mai multă trecere nici în alte domenii, recent acesta lovindu-se de un refuz care a stârnit multe hohote de râs. Se pare că Donald și Melania Trump și-au dorit foarte mult pentru livingul de la Casa Albă pictura Landscape With Snow, a lui Van Gogh, luată sub registru de împrumut, evident. Conform Washington Post, curatorul muzeului, Nancy Spector, a refuzat cererea președintelui, oferindu-i acestuia în schimb nici mai mult, nici mai puțin decât un WC din aur de 18 karate. Exponatul este opera artistului Maurizio Cattelan, se numește 'America' și este evaluat la un milion de dolari.

WC-ul din aur oferit lui Donald Trump poartă numele „America”!

Cattelan „ar dori să-l ofere Casei Albe cu împrumut pe termen lung', a spus Spector în e-mailul trimis către Casa Albă. „Este, desigur, extrem de valoros, dar îl vom expedia cu toate instrucțiunile de instalare și îngrijire', a încheiat ea malițios. Prețioasa budă se află la Guggenheim din septembrie 2016 și a fost folosită deja de mii de vizitatori. Utilizat de Trump însă, faimosul „tron” ar fi căpătat cu totul și cu totul alte conotații. Faceți doar un simplu exercițiu de imaginație – președintele Trump așezat pe un WC din aur care se numește America!

Fa cunostinta cu povestea lui Vincent van Gogh!

Oana Pantazi

Foto: Hepta, guggenheim.org

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton