Dieta anti-îmbătrânire a Anei Aslan, medicul care a descoperit elixirul tinereții

.

Ana Aslan a trăit aproape 92 de ani și a lăsat lumii o moștenire de preț – primul medicament creat anume pentru a întârzia procesul de îmbătrânire. Secretul medicului geriatru constă însă și într-o dietă specială, de la care nu s-a abătut niciodată.

Cremele și pastilele Gerovital sunt cunoscute în lumea întreagă, iar Ana Aslan, creatoarea lor, a fost dovada vie că metoda anti-îmbătrânire descoperită de ea, funcționează, deoarece reputatul medic a trăit aproape 92 de ani. Academician din 1974 și director al Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie, Ana Aslan a evidențiat importanța procainei în ameliorarea tulburărilor distrofice legate de vârstă și a aplicat-o pe scară largă în clinica de geriatrie, sub numele de Gerovital.


În paralel însă, Ana Aslan avea și un regim de viață extrem de echilibrat, despre care a povestit Ioana Preda, cea care a fost menajera ei timp de 10 ani, conform realitatea.net.

„Carnea de vită era nelipsită. Se îngrijea foarte mult, nu se sătura niciodată, când îi era foame zicea: ‘Dă-mi o bomboană! Ținea la siluetă. O bomboană, atât lua și gata!’, mărturisea Ioana Preda.

„Știa să mănânce bine, îi plăcea să mergă la marile restaurante, să comande mâncăruri de calitate, dar în același timp știa să și gătească. E adevărat că avea bucătarul ei, dar avea preparate pe care le făcea singură. Întodeauna lua masa la 1.30, îmbrăcată, chiar dacă era singură la masă, cu o ținută frumoasă, cu bijuterii, respecta acest ritual’, a mai spus menajera.


Ce mânca Ana Aslan pentru a se întreține

Medic fiind, Ana Aslan a ținut și ea același regim pe care li-l impunea pacienților săi. Mânca la ore fixe, corect, sănătos. Hrana trebuia să fie cât mai naturală și să conțină nutrienții de care are nevoie organismul, iar alimentele din conservă erau evitate. Legumele și fructele erau foarte prețuite, la fel și mișcarea. De asemenea, reputatul medic geriatru considera că e necesar ca mesele să fie luate la ore fixe, prânzul la ora 13.00, iar cina, cel târziu la 18.00-19.00.


În ceea ce privește carnea, Ana Aslan prefera vaca, urmată de peşte, pasăre, miel/oaie și porc, cel din urmă nefiind recomandat prea des. Din lista sa nu lipseau nici ficatul și limba sau alte organe interne, de obicei carne de la animale ierbivore, de preferință rasol sau la cuptor.

Printre mâncărurile preferate ale Anei Aslan se numărau: supă de vită clară, cu crutoane, pătrunjel şi piper, crap pe varză murată, pană de somn, rasol de şalău cu lămâie, sărmăluţe fără orez, pilaf de pasăre, curcan, ciuperci cu caşcaval la cuptor. Iar plăcerea ei vinovată era tortul Buturugă’, făcut în casă.


Personalități internaționale foloseau produsele Anei Aslan

Produsele Anei Aslan au fost și încă sunt faimoase în lumea întreagă, numeroase personalități urmând de-a lungul timpului tratament cu Gerovital. Printre personalitățile care au apelat la faimosul Gerovital s-au numărat: Iosip Broz Tito, Charlie Chaplin, Mao Zedong, Yasser Arafat, Marlene Dietrich, Hrusciov, Charles de Gaulle, J.F. Kennedy, Indira Gandhi, Imelda Marcos, Konrad Adenauer, Kirk Douglas, Pablo Picasso și Salvador Dali. Tu stii cine a fost Pablo Picasso, omul al carui nume are 23 de cuvinte?


Ulterior, Ana Aslan a inventat (în colaborare cu farmacista Elena Polovrăgeanu) Aslavital, brevetat și introdus în producția industrială în anul 1980, un produs geriatric extrem de apreciat.

Foto: Profimedia, Instagram, Facebook