De ce a părăsit Anemona Niculescu trupa A.S.I.A. Cu ce se ocupă acum și ce probleme de sănătate a avut: „Predau la trei universități, sunt și tehnician nutriționist” / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

De ce a părăsit Anemona Niculescu trupa A.S.I.A, acum 23 de ani. Anemona Niculescu revine pe scenă cu trupa A.S.I.A, după ani de zile în care viața i s-a schimbat radical: a devenit profesor universitar, a făcut teatru și film și a devenit și tehnician nutriționist. Într-un interviu pentru viva.ro, artista ne-a povestit pe larg despre schimbările din viața ei. Cântăreața a păstrat toate rochiile de pe vremea când activa în celebra formație.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

De ce a părăsit Anemona Niculescu trupa A.S.I.A, acum 23 de ani. Anemona Niculescu se întoarce pe scenă cu trupa A.S.I.A, în martie anul acesta. Vedeta a plecat din formație în plină glorie, în anul 2000. Într-un interviu pentru viva.ro, actrița a vorbit despre activitatea pe care o desfășoară în prezent și ce stil de viață a adoptat. Vedeta nu pune în gură lactate și spune că vrea să facă un muzeu cu vestimentațiile din A.S.I.A.

78089092_10219160216823554_2768584434952175616_n78089092_10219160216823554_2768584434952175616_n

Citește și: Cum a trecut Anemona Niculescu peste divorțul de fostul soț: „A fost o alegere foarte greșită”

Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă acum Anemona de la ASIA. Are un fiu în vârstă de 5 ani

Citește și: „Stările depresive m-au atins și pe mine. E ca și cum îți înfinge cineva un cuțit în tine și…'. Ioana Dichiseanu suferă și acum după tatăl ei, la 2 ani de la moartea lui Ion Dichiseanu / EXCLUSIV

Citește și: Ce spune Ozana Barabancea despre operațiile estetice și ce trucuri de frumusețe are: „Fiecare își face ce consideră pentru a arăta bine'. De ce poartă mereu pălării și cruci / EXCLUSIV

De ce a părăsit Anemona Niculescu trupa A.S.I.A, acum 23 de ani

Anemona Niculescu revine pe scenă cu trupa A.S.I.A, după ani de zile în care a făcut tot felul de cursuri. Solista a devenit profesor universitar, dar a făcut și teatru și film. Este la foarte atentă la ceea ce consumă și a adoptat un stil de viață vegan. Într-un interviu pentru viva.ro, actrița a dezvăluit ce alimente nu consumă niciodată și cum s-a schimbat viața ei de când a plecat din trupa A.S.I.A. Anemona a păstrat toate rochiile de pe vremea când activa în trupă.

V-ați îmbrăcat toate la fel la conferința de presă. De ce?

Costumele le-am luat de la o firmă, să fim toate în aceeași idee. Ne-am îmbrăcat toate în culoare fucsia, pentru că este cumva culoarea preferată a anului.

Ți-a fost greu să iei decizia de a pleca din A.S.I.A?

Eu am plecat din A.S.I.A în plină glorie. A fost o decizie grea pentru mine. Pentru că, fiind atât de sus când am plecat, nu mi-a fost ușor să renunț. Dar eram în ultimul an la facultate și am preferat să reușesc să îmi fac lucrarea de licență și să merg mai departe, să nu îmi amân studiile, să merg cu trupa. Pentru că eu îmi doream să fiu actor, un actor care cântă. Și atunci, cu strângere de inimă, am renunțat la formație și am mers mai departe cu cariera mea.

Am fost angajată timp de 10 ani la Teatrul Național din București, ceea ce a fost un lucru foarte important pentru mine, pentru că eram cel mai tânăr actor angajat al Teatrului Național, la vremea aceea. Mulți actori și-ar dori să ajungă acolo și m-am simțit chiar binecuvântată că am reușit să intru printr-un concurs, la vremea aceea, pentru un rol. De asta spun că a fost din ce în ce mai bine, să nu zic mai bine.

Anemona a devenit profesoară și predă la trei universități

Ce ai făcut după ce ai plecat din trupă?

După ce am plecat din formație, am mers la casting-uri și am luat rolul pentru 'Păcălița din păcală se întoarce', a lui Geo Saizescu, am câștigat castingul pentru 'Secretul Mariei'. Serialul a avut un rating foarte bun. A fost un serial foarte lung, difuzat la Antena 1, cred că în perioada 2006-2007. A fost un serial de 125 de episoade. Și da, apoi mi-am făcut doctoratul și am început să predau la universitate.

În prezent, predau la trei universități. Predau actorie la Facultatea de Arte a Universității Hyperion, predau engleză-termeni de specialitate și la Academia de Poliție din București și în Constanța, la Universitatea Maritimă.

Fac naveta. Patru-cinci zile pe săptămână sunt la Constanța și două zile sunt la București. Acolo locuiesc cu copilul. În aceste două zile, când eu sunt la București, el e îngrijit de părinții mei. Acum, mă gândesc în weekend-urile în care voi fi plecată de acasă cu fetele să îl invit și pe el, să vină cu noi. El are o voce frumoasă și i-ar plăcea să fie artist. L-am mai luat și la mine la facultate, la studenții actori, și visează să devină artist.

Sigur că am o strângere de inimă ca părinte, că orice părinte vrea să își știe copilul stabil, din punct de vedere financiar. Și, cumva, îl mai iau cu mine în zilele în care este liber de la școală, tocmai să înțeleagă cum stau lucrurile. Să înțeleagă că munca asta de artist nu înseamnă doar urcatul pe scenă și aprecierea publicului. Înseamnă foarte multă muncă de pregătire înainte și o muncă epuizantă, în care trebuie să fii tot timpul prezent, sănătos, să fii punctual și disciplinat. Așa că, eu cred că o să se gândească mai bine, dacă vrea să devină artist. Dar sigur că da, dacă asta își va dori el, îl susțin.

Anemona Niculescu este și tehnician-nutriționist

Ai menționat că e ceva ce nu ai spus la conferința de presă. La ce te-ai referit?

Nu am spus, dar eu sunt și tehnician nutriționist. Am făcut o specializare, pe lângă celelalte două sau trei pe care le aveam, tocmai pentru că sunt pasionată de tot ce înseamnă sănătate și wellness și chiar spiritualitate, dacă vrei. Și încerc să îmbin tot ce înseamnă grija sau chiar armonia aceasta dintre corp, spirit și minte.

Eu însămi cred în principiul că 'o minte sănătoasă e într-un corp sănătos'. Și așa că eu însămi am studiat foarte mult să ajung tehnician-nutriționist. Se numește tehnician, pentru că nu am făcut Facultatea de Medicină. Și atunci normal că, în primul rând, o aplic pe mine și familia mea și apoi pe prieteni și pe alții din jur care își doresc. Am drept de liberă practică. M-am tot gândit să deschid și un cabinet, dar nu știu când să mai fac și asta.

În schimb, fac tabere pentru tineri sau tabere cu copii școlari, pe care îi învăț lucrurile acestea despre nutriție, despre o viață sănătoasă. Le concep un program sănătos de viață și, pe lângă acest aspect, le mai predau și teatru, și engleză. Mama mea mai predă engleză și, uneori, mai vin prietenii, invitații, care mai fac sporturi cu ei, arte marțiale sau salutul soarelui, fie alte minunății. Cred că o să aplic asta și pe adulți, în curând. Dar acum să văd cum o să îmi manageriez timpul.

Anemona Niculescu: 'Aș putea să fac un mic muzeu A.S.I.A'

Ești o femeie frumoasă. Câte rochii ai?

Am multe rochițe. Am și rochițe foarte vechi, de pe vremea când mergeam cu fetele la tot soiul de evenimente și de la premierelor filmelor mele. Înainte, într-adevăr, purtam o ținută o singură dată. Și, de o vreme încoace, am început să le port de mai multe ori, pentru că trăim în 'epoca consumerismului'. Și, totuși, nu cred că este un lucru bun să îți iei orice fel de obiect și să îl folosești o singură dată. Așa că, norocul meu este că îmi vin încă rochiile de pe vremea aceea. Așa că, eu încurajez pe toată lumea să facă lucrul acesta.

Câte kilograme ai acum?

Am 1,74 înălțime și 54 de kg.

Dar cu încălțămintea cum stai?

Unele se deteriorează în timp. Am păstrat multe de atunci, însă, în clipa în care a trebuit să le ating, pur și simplu s-au spulberat. Pur și simplu a trebuit să le arunc. Am păstrat toate costumele de pe vremea A.S.I.A. Aș putea să fac un mic muzeu A.S.I.A.

Și cu încălțămintea… îmi cumpăr foarte rar încălțări, prefer să le port până nu mai pot fi purtate. Eu prefer să îmi cumpăr cărți, ador cărțile, studiez foarte mult și mă înscriu la tot soiul de cursuri de dezvoltare personală și nu numai. Mă preocupă și dezvoltarea a tot soiul de hobby-uri: să călăresc, să trac cu arcul, dar nu numai.

Ce probleme de sănătate a avut Anemona Niculescu: „Am avut pietre la rinichi'

Ai vreun aliment pe care nu îl consumi?

Foarte controversată ideea asta de veganism, dar am ajuns la concluzia că pentru mine aceasta a funcționat cel mai bine. Am avut, pe vremuri, când eram foarte obosită cu trupa, cu fetele, am avut probleme cu rinichii. Am avut pietre la rinichi. Nu mă alimentam corespunzător într-adevăr, și dormeam foarte puțin pe vremea aceea, din pricina concertelor. Dar și pentru că tot timpul eram în mașină, pe drumuri, între orașe. Dar am observat că, în momentul în care am renunțat la brânză și la carne, mă simt mult mai bine și apoi s-au vindecat, fie au dispărut o mulțime de simptome.

Medicii îmi propuneau să iau antibiotice și tot felul de medicamente să mă ajute, dar am început să prefer aceast stil de viață, 'dietă vegană', și am scăpat de toate simptomele. Nu mănânc nimic de origine animală. Dacă pot să fac o recomandare la ce ar trebui să se renunțe mai întâi, cred că ar fi minunat să se renunțe la produsele lactate, care nu ne oferă calciu, așa cum se spune și, dimpotrivă ne absorb calciul din oase. Crează un mediu foarte acid, mențin inflamația în corp, deci, practic, întrețin bolile. Așa că, în primul rând, trebuie renunțat la orice produs lactat.

Ce dietă ține Anemona Niculescu

Și atunci din ce îți iei proteinele?

Eu nu aveam nevoie de proteine, deși este mitul acesta. Dacă v-ați uitat la o gorilă, care e un animal imens și plin de mușchi, pe ele nu le întreabă nimeni de unde își iau proteinele și mănâncă doar frunze verzi, semințe verzi, muguri, rămurele și altele. Omului nu îi trebuie foarte multe proteine.

Doctorul la care am fost și eu în America și mi-am făcut… am făcut niște studii acolo, de detoxifiere și regenerare celulară, ne spunea… El e biochimist și mi s-a părut foarte interesant să vezi asta, din perspectiva unui biochimist, care știe exact cum se transformă totul în interiorul corpului. Și ne spunea că a descompus laptele uman și, de fapt, nu are deloc foarte multe proteine. De fapt, are puține. Foarte multe are laptele de vacă, de exemplu, care trebuie să fie așa, ca acel vițel să poată să crească 400 de kg, în câteva luni. Dar noi nu avem nevoie de asta, nici de prea mult studiu, nici de prea multe proteine.

Nici laptele de capră, nici de măgăreață, nu e atât de apropiat de laptele uman cum este cel de cimpanzeu, de exemplu. Dar, bineînțeles, ne-a spus: 'Succes să prindeți un cimpanzeu, să îi luați laptele'. Dar dumnealui spunea că pregătește o formulă de lapte praf, special pentru bebeluși, care să nu conțină chimicale, E-uri, conservanți sau zahăr, așa cum conțin acestea din magazine: am înțeles că ar conține 50% zahăr.

Foto: Facebook, VIVA

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton