De ce nu va putea Sorin Oprescu să fie extrădat în România. Cum au motivat judecătorii din Grecia

 Borcilă Andreea
.

De ce nu va putea Sorin Oprescu să fie extrădat în România. Curtea de Apel București l-a condamnat pe fostul edil al Capitalei la 10 ani și 8 luni de închisoare, printr-o sentință definitivă. Politicianul a fost dat dispărut de către Poliția Română, dar găsit în Grecia, la jumătatea lunii mai. Judecătorii eleni au motivat alegerea de a nu-l extrăda, din cauza condițiilor din închisorile românești. 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Sorin Oprescu a fost găsit vinovat, în data de 13 mai 2022, de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu. El este acuzat că a primit suma în valoare de 25.000 de euro, bani proveniți din acte de corupție, din partea subalternului său, Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor. Totul s-a întâmplat în anul 2015, în locuința politicianului din Ciolpani, Ilfov. 

sorin-oprescu-9sorin-oprescu-9

În același an, polițiștii au percheziționat locuința edilului, în care au găsit, pe lângă cei 25.000 de euro, mai mulți bani pe care fostul primar nu a putut să îi justifice. În acest context, în anul 2019 el a primit o primă condamnare, însă cea de acum este dublă ca și durată.

Citește și: Sorin Oprescu, eliberat pe cauțiune.Suma stabilită de judecătorii greci

Citește și: Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare.I s-a dublat pedeapsa din 2019

Citește și: Nadine, revoltată de jignirile Marinei Almășan la adresa femeilor supraponderale:”M-a lăsat mută și cu durere de stomac”

Citește și: Cristina Șișcanu îi plânge de milă soției lui Buhnici:”Practic, el este cu ea doar pentru că are acel corp de „minoră', o altă prostie pe care a emis-o”

De ce nu va putea Sorin Oprescu să fie extrădat în România

Fostul edil al Capitalei a fost găsit și arestat în Grecia, pe data de 17 mai. El este liber și nu va fi extrădat în România, unde a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, printr-o sentință definitivă. Politicianul ar fi plecat din țară, chiar înainte să fie anunțată sentința finală. Magistrații din Grecia au hotărât ca Sorin Oprescu să rămână liber până la următorul termen de judecată. Fostul primar al Capitalei a plătit o cauțiune de 5.000 de euro.

Instanța din Grecia și-a motivat decizia, referindu-se la starea închisorilor din România, potrivit Antena 3. Judecătorii eleni susțin că fostul primar al Bucureștiului nu va avea parte de condiții decente în penitenciarele din România. Conform Realitatea Plus, decizia nu este definitivă, citează Libertatea

Instanța greacă a considerat că Sorin Oprescu nu se va putea trata pentru bolile de care suferă, dacă va fi extrădat în România, astfel că fostul primar va rămâne în Grecia pe o perioadă nedeterminată.

Verdictul magistraților eleni a venit astăzi, 21 iulie, la prânz, după ce Sorin Oprescu s-a prezentat în fața instanței în procesul privind extrădarea sa în România, unde a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare. 

Aflați în Italia, directorul Bogdan Popa și omul de afaceri Romeo Albu, ambii condamnați în același dosar de corupție din care face parte și Sorin Oprescu, sunt și ei liberi în continuare, până la toamnă, după ce tribunalul italian a amânat din nou decizia extrădării, mai precizează sursa citată. 

Sursă foto: arhivă

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton