De ce a murit, de fapt, Petrică Mîțu Stoian? Aceasta este întrebarea ce a stăruit pe buzele a mii de oameni din întreaga țară, după ce au aflat de moartea lui fulgerătoare. În acest sens, recent, au ieșit la iveală noi detalii, după ce cancan.ro a prezentat raportul oficial. Iată ce scrie în act despre decesul regretatului interpret de muzică populară!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
La câteva zile după dispariția lui tulburătoare, s-a aflat de ce a murit, de fapt, Petrică Mîțu Stoian. În spațiul public a ajuns raportul oficial, după ce a fost prezentat de cancan.ro, iar în el sunt trecute mai multe date neștiute legate de marele artist. Iată cu ce diagnostic a fost transportat maestrul la Spitalul de Urgență Reșița!
La începutul lunii, pe data de 6 noiembrie 2021, Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață. El a murit la doar 61 de ani, pe patul de spital, la Spitalul de Urgență Reșița. El se afla internat pe secția ATI și se afla în stare gravă. După decesul lui, s-au ridicat mai multe semne de întrebare. Principala curiozitate a oamenilor a fost de ce a murit, de fapt, marele artist.
Citește și: Care e numele complet al lui Mihai Petre de la Asia Express:„Nimeni nu știa asta până acum'
Citește și: Alexandru Arșinel va fi operat la inimă, din nou:„Vreau să fac Crăciunul la mine, la Sinaia'
De ce a murit, de fapt, Petrică Mîțu Stoian
Înainte ca regretatul cântăreț să fie dus în stare gravă pe secția ATI la Spitalul de Urgență Reșița, Petrică Mîțu Stoian a fost la o clinică priviată din județul Caraș-Severin. El s-a orientat către acea clinică în vederea unei terapii hiperbare, un tratament post-COVID.
După ce Petrică Mîțu Stoian a murit, clinica privată din județul Caraș-Severin ar fi primit mai multe sacțiuni, în valoare de 80.000 de lei, la începutul lunii curente. Măsura ar fi fost luată, după ce Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin ar fi efectuat un control.
Potrivit cancan.ro, în cadrul clinicii respective s-ar fi constatat nereguli mari. Instituția ar deține trei autorizații eliberate de către DSP Caraș-Severin. Una dintre ele una pentru medicina hiperbară – 090/14.12.2020, o autorizație sanitară de funcționare pentru cabinet medicină internă – 038/07.05.2021 și o autorizație sanitară de funcționare pentru punct recoltare probe biologice – 087/03.12.2020, mai scrie sursa menționată anterior.
Ce scrie în raportul oficial despre moartea lui Petrică Mîțu Stoian
În urmă cu o săptămână, o echipă de la DSP Caraș-Severin ar fi ajuns la clinica privată. S-ar fi prezentat acolo în timpul programului de lucru, în jurul orei 16:00. Cu toate că programul ar fi indicat că instituția e deschisă între 13:00-18:00, angajații nu ar fi fost în interior.
Clinica din județul Caraș-Severin ar avea un medic specialist în specialitatea psihiatrie. Doctorul ar avea însă și atestat de studii complementare în medicina hiperbară eliberat de Ministerul Sănătății. Pe lângă el, în instituție ar mai fi cinci asistenți medicali, un medic cu specialitatea ORL și un medic primar de medicină de familie, mai notează cancan.ro.
La acea vreme, reprezentanții ar fi transmis următorul mesaj: „Trebuie menționat că, la nivelul clinicii, acordul și consultul medicului pentru tratament hiperbaric sunt realizate online, iar supravegherea pe perioada terapiei se face de către medici cu care unitatea a încheiat contracte de prestări servicii. Ședința durează 70 de minute, incluzând compresia și decompresia'.
Petrică Mîțu Stoian s-a prezentat la clinică pe 5 noiembrie
Potrivit cancan.ro, pe data de 5 noiembrie 2021, Petrică Mîțu Stoian s-ar fi prezentat la clinica privată pentru post-COVID. Vineri, regretatul cântăreț ar fi fost cazat la o clădire aflată în vecinătate, aceasta fiind și ziua de tratament post-COVID. Cel care ar fi efectuat evaluarea și admiterea la tratament ar fi fost medicul specialist psihiatru Bogdan Matei.
„Comisia de control nu a putut identifica datele la care au avut loc interacțiunile dintre pacientul Petru Mîțu și dr. Matei Mircea Bogdan, premergătoare admiterii la tratament. De asemenea, nu s-a putut identifica dacă și ce documente medicale au fost solicitate, în afara unui buletin tomografic realizat în 22.10.2021 la cererea pacientului, care evidențiază modificări ale celor două arii pulmonare', e notat în raport, notează expressdebanat.ro, citat de cancan.ro.
La acea vreme, artistul ar fi fost luat în evidență prin Foaie de Observație Clinică Generală (FOG). Acesta e un document-tip pentru unitățile sanitare cu paturi, în condițiile în care clinica privată era autorizată ca și cabinet medical în ambulator, mai notează sursa menționată anterior. În acele foi ar apărea și o dată cu privire la internare, dar antetul nu ar fi fost completat.
„SC Clinica Nera SRL și Nera Clean Services SRL funcționează ca și cum împreună formează o unitate sanitară cu paturi în care pacienții sunt internați, iar Centrul de medicină hiperbară nu deține nici structura, și nici personalul necesar. Supravegherea pacienților încetează, astfel, după ședințele de terapie hiperbară, eventualele complicații sau urgențe fiind lăsate pe seama Serviciului Județean de Ambulanță/SMURD', au transmis cei de la DSP.
Cu ce diagonistic a fost dus artistul la Spitalul de Urgență Reșița
Următoarea zi, pe 6 noiembrie 2021, Petrică Mîțu Stoian a fost dus la spitalul din Oravița. Maestrul ar fi ajuns la spital după ce ar fi început să acuze stări de rău și să tușească cu sânge. În privința tansportului, nu s-ar fi menționat însă modul în care a fost efectuat. Ulterior, la ora 05.50, artistul a fost dus la Spitalul de Urgență Reșița, cu următorul diagnostic: „edem pulmonar acut mixt / supradozaj dicumatinic / hemoptizie / status post-COVID-19', mai notează cancan.ro. Regretatul solist a decedat în aceeași zi, în jurul orei 20:00.
Cancan.ro mai spune că, ulterior, s-ar fi desfășurat și o a doua etapă a controlul clinicii respective. Unitatea de cazare ar dispune de 45 de camere, cu 60 de locuri, în trei corpuri de instituție. Cât despre lenjerie, grupurile sanitare și cazarmamentul, ele ar fi fost corespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar. În schimb, personalul de la blocul alimentar nu ar fi păstrat probele de alimente din mâncarea servită pentru o perioadă de 48 de ore, după cum ar arăta legea.
Totodată, nu ar fi fost respectate conform legii nici protocoalele și nici procedurile medicale. De asemenea, nici obiectul de activite care este înscris în autorizația sanitară de funcționare nu ar fi fost resectat. În acest mod s-ar fi cumulat sancțiuni uriașe, în valoare de zeci de mii de lei.
Sursă foto: Captură ecran, Facebook