De ce i s-a interzis lui Dan Diaconescu să mai apară la TV și ce s-a întâmplat cu televiziunea OTV

 Dumitrache Laura
.

Dan Diaconescu se află din nou în centrul atenției, după ce polițiștii de la Infracțiuni Criminale l-au reținut pentru 24 de ore. Jurnalistul este acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu două minore. În anul 2015, Dan Diaconescu a primit interdicția de a mai apărea la televizor, acesta fiind condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Iată ce s-a întâmplat cu televiziunea OTV!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Dan Diaconescu a devenit celebru în anul 2000, după ce a lansat televiziunea OTV, care a fost extrem de controversată, datorită emisiunii Dan Diaconescu Direct, care se ocupa de analiza politică din țară. În anul 2015, jurnalistul a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare pentru șantaj.

dan diaconescu otvdan diaconescu otv

La acea vreme, Curtea de Apel i-a interzis lui Dan Diaconescu să mai apară la televizor, vreme de cinci ani, după ce va ieși din închisoare. În anul 2017, jurnalistul a fost eliberat de la Penitenciarul Rahova și nu a avut voie să apară în presă sau pe micile ecrane.

Citește și: Cine este Emilia Bățău, soția lui Dan Diaconescu. De ce a fost executată silit, acum 3 ani

Citește și:Mascații au descins la casa lui Dan Diaconescu, sub suspiciunea de acte sexuale cu minori. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore

Citește și:Anca Pandrea păstrează cu sfințenie un obiect pe care i l-a făcut cadou regretatul Thury Ștefan, primul ei soț: 'Mi-a dăruit o…'/ EXCLUSIV

Citește și:Cătălin Scărlătescu, acuzat că a trișat la Chefi la Cuțite: „Atât de disperat pe furăciuni?!'. Ce i-a scos din sărite pe Bontea și Dumitrescu

Dan Diaconescu a primit interdicția de a apărea la televizor vreme de cinci ani

Dan Diaconescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, în anul 2015, acesta fiind acuzat de șantaj. La acea vreme, Curtea de Apel București i-a interzis jurnalistului, care a deținut televiziunea OTV, să mai apară la televizor sau în presă, vreme de cinci ani, în momentul în care va ieși din penitenciar. Așadar, Dan Diaconescu nu mai are voie să modereze vreo emisiunea sau să apară la televizor până pe data de 4 martie 2025.

În anul 2018, Dan Diaconescu a trimis o cerere de sesizare a Curtiii Constituționale pentru retragerea interdicției de a mai apărea la televizor. Cererea a fost respinsă. „Respinge ca nefondată cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 65 și 66 Cod penal. Respinge ca nefondată contestația la executare formulată de condamnatul Diaconescu Cristian Dan privind decizia penală nr. 348/04.03.2015. Pronunțată de Curtea de Apel București – Secia I Penală. Cu drept de apel în 48 de ore de la pronunțare cu privire la cererea de sesizare a Curții Constituționale. Definitivă', scris în decizia instanției, potrivit gândul.ro.

Ce s-a întâmplat cu televiziunea OTV, deținută de Dan Diaconescu

În anul 2000, Dan Diaconescu devenea celebru odată cu lansarea televiziunii OTV. Acesta a avut mai multe emisiuni care se ocupau cu analiza politicii din România. Ba mai mult, jurnalistul a reușit să facă audiențe incredibile cu cazul avocatei dispărute, Elodia Ghinescu. Membrii CNA au decis ca în anul 2013, postul de televiziune OTV să fie închis definitiv, după ce i s-a retras licența. Televiziunea lui Dan Diaconescu a avut amenzi în perioada 2009-2012, de peste 1 milion de lei, conform pagina de media.ro.

În ultimele trei ore de emisie a televiziunii OTV, mii de români au urmărit emisiunile. Chiar dacă postul tv a fost închis, CNA a amendat televiziunea pentru momente de derapaj din perioada în care difuza.

Dan Diaconeste este acuzat de relații sexuale cu minore

La mai bine de trei ani de la eliberarea sa din închisoare, Dan Diaconescu se află din nou sub atenția autorităților. Jurnalistul este acuzat de relații sexuale cu minore, iar în cursul zilei de joi, 6 martie, acesta a fost dus la audieri la Poliția Județeană Constanța.

Faptele s-ar fi petrecut în perioada 2020-2021, când fostul patrol al OTV ar intreținut relații sexuale cu o minoră, în București în Constanța, si ulterior cus ora ei geamănă, potrivit Gândul. Locuința lui Diaconescu a fost percheziționată de polițiștii de la Biroul Investigații Criminale Constanța.

La data de 6 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale. Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat, de 55 de ani, din municipiul București. Într-un dosar în care sunt sesizate fapte de natură penală pe care acesta este bănuit că le-ar fi săvârșit', transmite IPJ Constanța

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton