Dana Nălbaru îl meditează la fizică și chimie pe fiul ei de 7 ani: "E prea avansat pentru vârsta pe care o are, la trei ani scria alfabetul"

.

Dana Nălbaru caută meditator la fizică și chimie pentru fiul ei de 7 ani! Kadri este un copil supradotat, spune mama lui, iar setea lui de cunoaștere o depășește și pe ea, așa că are nevoie de ajutor în educarea băiețelului. Dana Nălbaru spune că fiul ei este prea avansat pentru vârsta lui, iar la trei ani scria deja alfabetul și la șase ani citea deja o carte pe zi.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Dana Nălbaru are trei și a renunțat la orice altă activitate de dragul lor. Sofia (16 ani) și Kadri (7 ani și jumătate ani) sunt copiii ei naturali, din relația cu actorul Dragoș Bucur, iar Roxana (10 ani și jumătate) este fetița pe care cei doi au adoptat-o în urmă cu 6 ani. Acum are nevoie de ajutor pentru băiețel, a cărui sete de cunoaștere o depășește.

Dana Nălbaru caută meditator la fizică și chimie pentru fiul ei de 7 ani


Deși are doar șapte ani, Kadri este dornic să învețe chimie și fizică, materii care se predau copiilor mult mai mari, la școală. Prin urmare, Dana Nălbaru îi caută profesor care să-l mediteze, având în vedere că toți copiii lor învață acasă, în sistem homeschooling.

„Kadri, 7 ani jumate, caută profesor de chimie și/sau fizică pentru meditații practice. Rog mesaje în privat. Mulțumesc’, a scris Dana Nălbaru pe Instagram.

Fiul de 7 ani al Danei Nălbaru și al lui Dragoș Bucur este un geniu


Anul trecut, Dana Nălbaru povestea că fiul său, Kadri, o uimește pe zi ce trece. Dacă la trei ani scria deja alfabetul, iar la șase citea o carte pe zi, acum, la 7 ani și jumătate vrea să aprofundeze fizica și chimia.

„La trei ani a învățat în două ore să scrie alfabetul cu litere de mână. La șașe ani citea deja o carte pe zi. Din aceea fără poze. După o săptămână cartea aceasta de gramatică e aproape gata. La matematică, fizică, chimie și biologie e deja avansat. Am început cu el geografia, puțină istorie și filosofie. Engleză a învățat singur. Încep să mă simt depașită.


Nu mă dau mare, tot caut soluții să-l pot ajuta în nevoia lui de cunoaștere. Școala, așa cum e ea organizată, nu îl ajută, e prea avansat pentru vârsta pe care o are și nu îl primesc la clase mai mari iar lui nu-i place să stea între mulți oameni. Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă. Vorbesc cu el despre viață și Dumnezeu și mă rog să primesc înțelepciune pentru a-l ghida încotro-i este drumul.

Citește și: Florin Rusu, acuzații acide după ce a aflat că Bianca Pop e însărcinată și că vrea să se mărite: „Cred că sunt multe minciuni’


Citește și: Sebastian Dobrincu și-a schimbat părerea despre Vica Blochina la Survivor 2023: „Este un om cu inima de aur

Citește și: Cătălin Bordea își dorea să participe la America Express alături de soția lui, însă Livia nu a vrut: ‘Toți care se duc în cuplu se ceartă și…

Dar, dincolo de mintea sclipitoare, cel mai important e că duhul lui e nepătat și sper să-i rămână mereu curat. Dacă va fi așa, însă, nu depinde doar de mine, eu fac tot ce și cât pot pentru el… Ma gândesc de multe ori că un copil cum e copilul meu ar putea schimba lumea într-una mai bună, dar cel mai mult îmi doresc pentru el să fie fericit’, se confesa Dana Nălbaru.


Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu-și mai duc copiii la școală

În 2016, Dana Nălbaru, fosta solistă de la Hi-Q, a creat adevărate controverse după ce a anunțat că fiica ei și a lui Dragoș Bucur, Sofia, nu mai merge la școală, ci învață acasă.

‘Ne-am lovit de prejudecăți și știm că e abia începutul unui lung șir de provocări atât din partea societății cât și din partea necunoscutului care ne așteaptă. Dar nu ne temem. Suntem împreună, toți trei, în această decizie și e una asumată’, povestea fosta cântăreață.


Dana Nălbaru a deschis şi discuţia despre şcoala românească, care nu are o programă adaptată şi pentru copiii supradotaţi.

Școala, așa cum e ea organizată, nu îl ajută, e prea avansat pentru vârsta pe care o are și nu îl primesc la clase mai mari iar lui nu-i place să stea între mulți oameni. Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă. Vorbesc cu el despre viață și Dumnezeu și mă rog să primesc înțelepciune pentru a-l ghida încotro-i este drumul. Dar, dincolo de mintea sclipitoare, cel mai important e că duhul lui e nepătat și sper să-i rămână mereu curat. Dacă va fi așa, însă, nu depinde doar de mine, eu fac tot ce și cât pot pentru el… Ma gândesc de multe ori că un copil cum e copilul meu ar putea schimba lumea într-una mai bună, dar cel mai mult îmi doresc pentru el să fie fericit’.


Sofia, care are 16 ani, învaţă deja de mai mulţi ani acasă, iar adolescenta a fost încântată să încerce tot felul de cursuri: karate, robotică, skateboard, dansuri, chineză, engleză, scenaristică, pictură.


Am retras-o pe Sofia de la şcoală. De tot. Am ales ca ea să înveţe în sistem home schooling despre lucrurile care îi plac şi fără constrângeri, fără competiţii impuse, fără note sau calificative (…) Vom descoperi alături de ea o grămadă de lucruri, sunt sigură. Sunt sigură că vor fi şi momente dificile, dar am încredere în noi, ca echipă şi, unde-s doi puterea creşte, nu-i aşa?', spunea Dana la momentul respectiv.

Consider, însă, că felul în care învaţă copiii în şcolile din ziua de azi naşte în ei o grămadă de frustrări care au darul de a le distruge frumuseţea interioară’, continua ea mesajul.

Nu spun că ceilalţi copii sunt mai puţin buni, că e greşit a merge la şcoală, nu lovesc în profesori sau mai ştiu eu ce alte interpretări ar putea cei cu rele intenţii să dea. Spun că ea nu s-a adaptat sistemului clasic de învăţământ într-un mod armonios şi că alegerea noastră are de-a face cu felul în care sistemul a afectat în sens negativ copilul nostru. Atât'.