Dan Negru, furios pe presă și showbiz: „Vinovați suntem noi, ăștia de prin media, să ne mai scoatem niște bani în plus la salariu”

 Lupescu Anca
.

Dan Negru este unul dintre puținii oameni de televiziune care au spus mereu ce au crezut, pe șleau. Prezentatorul tv și-a spus dat cu părerea despre jurnaliștii și oamenii de televiziune din aceste zile, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Într-un interviu acordat ciao.ro, Dan Negru îi acuză pe oamenii care întotdeauna au o părere despre orice, fie că se pricep sau nu la acel subiect. 

'Ai observat că nimeni nu mai spune „nu știu'? Că toți au păreri? Și vinovați suntem noi, ăștia de prin media care că să ne scoatem niște bani în plus la salariu lăsam orice prost să spună orice. Ba mai mult, cu cât e prostul mai prost, cu atât e mai de arătat.  Despre al doilea val toți au păreri atât de multe că eu nu mai știu ce să cred. O fi și asta o strategie? Cât mai multă informație ca să nu mai înțelegi nimic. Vezi lucrurile corect atunci când stai în afară „cadrului', când le vezi din depărtare. Noi toți suntem „în cadru', cu păreri și opinii. Asta înseamnă că încă vedem lucrurile prea de aproape. Strâmb, distorsionat', a declarat omul de televiziune.

Totodată, spune Dan Negru, există oameni care au dezvoltat psihoze și fobii în timpul acestei pandemii, fiind extrem de afectați de izbucnirea și evoluția virusului, dar și de măsurile care au fost luate împotriva răspândirii sale. 

„Cunosc oameni care au dezvoltat psihoze și fobii în lunile astea și nu coronavirsul e cel mai grav. Sunt multe boli contagioase, transmisibile pe care le vor descoperi mulți dintre noi, boli care existau și până acum doar că nu aveau un bun marketing. Psihoza infecțiilor, a virusurilor, va rămâne mulți ani indiferent de evoluția coronavirusului. A apărut un marketing bun pentru viruși și infecții', a spus Negru. 

În ceea ce privește măsura orelor online, prezentatorul tv se declară complet împotrivă. 

„Școala online e sinistră. Ecranele au trei roluri: enterteinment, informație și marketing. Nimic altceva. Un profesor te învață dar un mentor te contaminează. Nu poți să fi contaminat printr-un ecran. Profesoara mea de română, doamna Viorica Bălteanu din Timișoara, m-a contaminat cu Arghezi, Blaga sau Jules Verne. Pentru că avea un har care se simțea, vibra în aer. Asta ecranele n-o vor face niciodată. Digitalizarea forțată a învățământului va aduce generații de handicapați emoțional'. 

El deplânge situația televiziunilor din România, însă este convins că televiziunea nu va muri prea curând. 

'Televizunea ca breaslă a intrat bolnavă în criză asta. Părea că se însănătoșește datorită consumului mare de TV din luna martie, vârful crizei, dar a fost o păcăleală, o iluzie. Televiziunea e în metastază, nu va muri așa cum nu a murit nici radioul, dar nu mai e instrumentul media principal. Televiziunea și-a pierdut cea mai puternică influență, cea politică'. 

Dan Negru a mai precizat că se gândește să se despartă de micile ecrane și să facă alteva. 

„De câțiva ani port discuții despre cum ar fi să trec și în alte părți ale televiziunii decât în fața ecranului. Încep să mă gândesc și la asta dar mai e timp', a spus el. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton