Prințul Andrew a dezvăluit cum se simte Regina Elisabeta după moartea Prințului Philip: "A rămas un gol imens în viața ei"

 Oana Pantazi
.

Prințul Andrew, unul dintre cei patru copii ai cuplului regal de la Buckingham, a dezvăluit cum se simte Regina Elisabeta a II-a după moartea soțului ei. Suverana Marii Britanii dă dovadă de mult stoicism după ce bărbatul care i-a fost alături timp de 73 de ani a încetat din viață.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip se cunosc de o viață, iar ea avea doar 13 ani în momentul în care s-a îndrăgostit de el. Au trăit împreună o viață frumoasă, lungă și plină. Anul acesta ar fi împlinit 74 de ani de căsnicie, dar Prințul consort a încetat din viață la 99 de ani, cu doar două luni înainte de a împlini 100 de ani.

Prințul Andrew a făcut primele dezvăluiri despre starea mamei sale după slujba ținută în memoria Prințului Philip, la capela de pe domeniul Windsor. 

Regina este de un stoicism incredibil

Prințul Philip a încetat din viață la 99 de ani, după ce a stat internat o lună în spital, în urma unei infecții, urmată de o intervenție cardiacă. Pe 9 aprilie, Casa Regală a Marii Britanii a anunțat că Prințul Philip s-a stins din viață la Castelul Windsor. Recent, cel de-al doilea fiu al cuplului, Prințul Andrew, a vorbit pentru prima oară despre starea actuală a Reginei Elisabeta a II-a, menționând că moartea tatălui său a lăsat un gol imens în viața suveranei.

„Îmi pare foarte rău pentru mama, care resimte pierderea probabil mai mult decât oricine. Regina, așa cum vă puteți aștepta, este de un stoicism incredibil. Ea descrie moartea lui (prințului Philip – n.r.) drept un miracol, în cele din urmă. Acum, meditează, așa aș descrie starea ei. Spune că a rămas un gol imens în viața ei. Dar noi, familia și ceilalți apropiați am strâns rândurile în preajma ei, să-i oferim sprijinul nostru. Știu că este un sprijin uriaș nu doar pentru ea, ci pentru noi toți, în timp ce trecem prin această schimbare uriașă', a declarat Prințul Andrew, Duce de York.

Citește și: A murit Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta. Avea 99 de ani

Citește și: Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au aniversat 73 de ani de căsnicie! Fotografia celei mai triste aniversări

Citește și: Prințul Filip, soțul suveranei Marii Britanii, se retrage din activitate după zeci de ani de gafe monumentale

Citește și: Cum se comportă Andi Moisescu ca tată, cu fiii lui adolescenți: „Știu exact ce li se pare nedrept”. Cum se înțeleg cei doi frați / EXCLUSIV

S-a îndrăgostit de el când avea 13 ani

Poveștile de dragoste începute în copilărie și adolescență au, de obicei, puține șanse să se materializeze, însă Elisabeta a II-a, suverana Marii Britanii, nu doar că a rămas alături alături de prima sa iubire, ci ea și Prințul Philip au avut cea mai longevivă căsnicie!

Elisabeta a II-a și-a văzut viitorul soț pentru prima oară pe când când avea 8 ani, la nunta unei verișoare, Prințesa Marina a Greciei. Momentul primei lor întâlniri s-a produs însă atunci când Regele George al VI-lea şi Regina mamă le-au dus pe ea şi pe sora ei la Colegiul Naval Dartmouth. Atunci, Elisabeta avea 13 ani. A fost dragoste la prima vedere, tânăra prințesă începând să corespondeze cu Prințul Philip, în vârstă de 18 ani.

Povestea de dragoste dintre Elisabeta și Philip nu a fost văzută cu ochi buni la început de către tatăl viitoarei suverane. Regele George avea niște temeri justificate cu privire la potențialul său viitor ginere, iar asta deoarece familia Prințului Philip nu avea deloc o reputație bună… Tatăl lui își abandonase familia, pentru a trăi cu amanta în Monte Carlo, în timp ce mama sa era internată într-o instituție de boli mintale, după ce fusese diagnosticată ca fiind schizofrenică.

Regina Elisabeta și Prințul Philip, 73 de ani de căsnicie fericită

Prințesa Elisabeta a păstrat legătura cu Prințul Philip toată perioada în care el a fost pe front, cei doi îndrăgostiți decizând să se logodească în secret. Între timp, Elisabeta și-a convins familia să-l accepte pe iubitul ei și să-i lase să se căsătorească. În cele din urmă, Regele George a fost de acord cu căsătoria, cu condiția ca fiica lui să aștepte până la împlinirea vârstei de 21 de ani. Drept urmare, logodna lor a fost anunţată oficial pe 9 iulie 1947.

Căsătoria dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip a fost chiar o poveste cu prinți și prințese. 200 de milioane de telespectatori din lumea întreagă au privit evenimentul, a cărui protagonistă era o prințesă abia ieșită din adolescență care abia peste 5 ani avea să fie încoronată regină. El a renunțat la la naționalitate, la nume și la religie de dragul femeii iubite.

Pe Elisabeta a II-a nu a înșelat-o instinctul, chiar dacă avea doar 13 când l-a cunoscut pe Prințul Philip. Prima ei iubire a fost și singura și a durat cât o viață de om. În urma mariajului lor au rezultat 4 copii, 9 nepoți și tot atâția strănepoți. Din păcate, Prințul Philip nu a apucat să-și vadă și cea de-a zecea strănepoată, pe fiica lui Meghan Markle care urmează să vină curând pe lume…

Foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton