Cum se prepară salata specială gătită de Elwira Petre la Chefi la Cuțite. Antena1 a pregătit o ediție specială de Chefi la Cuțite cu ocazia împlinirii a 28 de ani de când există postul de televiziune. În cadrul acesteia, foștii concurenți de la sezonul 4 Asia Express și-au arătat talentele culinare, iar premiul cel mare a fost donat Anitei Varvara, o tânără pasionată de bucătărie. Printre participanți s-a numărat și Elwira Petre, care a gătit o salată tradițională din Polonia. Iată cum se prepară!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Cum se prepară salata specială gătită de Elwira Petre. În finala Chefi la Cuțite ediția specială, Elwira a ales să gătească pentru echipa sa un preparat tradițional polonez. Aceasta s-a ocupat de una singură de salata specială și a impresionat imediat atât Chefii, cât și pe cei care au jurizat-o. Câștigătoarea Asia Express a recunoscut că a învățat această rețetă încă din copilărie.
Pentru jurizare a fost adusă o familie tradițional-românească! Nea Marin și rudele sale au dat verdictul final, în urma căruia echipa lui Chef Florin Dumitrescu a jucat marea finală.
Citește și: Mihai și Elwira Petre, ceartă aprinsă în semifinala Asia Express:'Lasă-mă să vorbesc'
Citește și: Lidia Buble, impresionată de Elwira Petre la Asia Express:'Este o războinică, peste Mihai'
Citește și: Ion de la Mireasa a cerut-o în căsătorie pe Raluca, în emisiunea lui Dan Capatos.Reacția prezentatorului TV
Cum se prepară salata specială gătită de Elwira Petre la Chefi la Cuțite
Cum se prepară salata specială gătită de Elwira Petre la Chefi la Cuțite. Soția lui Mihai Petre a atras atenția Chefilor și a juraților datorită talentului său culinar. Aceasta a preparat o salată specială pe care a învățat-o încă din copilărie.
Eu trebuia să fac salată boeuf, dar am zis să nu fac rețeta tradițională. Știam eu o rețetă pe care o fac de fiecare dată de Crăciun’, a spus ea la începutul probei.
Această rețetă este foarte simplă și asemănătoare cu salata de boeuf.
Ingrediente
ceapă albă
castraveți murați
mazăre
porumb
piept de pui
ouă fierte
ridichi
orez
mărar proaspăt
pastă de hrean
muștar
maioneză
sare, piper
Mod de preparare
Modul de preparare este unul foarte simplu. Toate ingredientele se toacă mărunt, precum la salata de boeuf, apoi se amestecă într-un bol. Se pune muștarul, hreanul, maioneza și se asezonează cu sare și piper după gust.
Elwira este doar ea cu ea. Elwira face o salată mare, multă rău’, a spus Chef Florin Dumitrescu.
Premiul a fost donat Anitei Varvara
În urma ediției speciale Chefi la Cuțite, premiul cel mare, câștigat de Patrizia Paglieri, a fost donat unei tinere pasionate de bucătărie. Anita Varvara provine dintr-o familie cu șase frați și la doar 15 ani a intrat în bucătăria bisericii. Ea își dorește să studieze gastronomie moleculară și își va îndeplini acest vis datorită foștilor concurenți Asia Express.
„Simt multă bucurie în momentul în care pot să gătesc, în momentul în care așez mâncarea gătită de mine pe masă, masa fiind plină de persoane dragi mie sau de oameni pe care îi văd pentru prima dată’, a spus ea la Chefi la Cuțite.
Sursă foto: Facebook și Captură ecran