Cum petrec vedetele sărbătoarea de Crăciun

 Florentina Liutic
.

Pentru vedetele din România, Crăciunul este cea mai frumoasă sărbătoare, pe care o petrec în mijlocul familiei. Iată ce tradiţii păstrează din copilăria lor şi cum arată Crăciunul de anul acesta pentru vedete:

 

 

Corina Bud

Artista va avea un Craciun ca in cei mai frumosi ani din viata ei. Dupa ce a impodobit bradul si acasa, in Bucuresti, artista va merge alaturi de familia ei la Satu Mare, acolo unde a copilarit si unde sarbatorile de iarna sunt cele mai frumoase pentru ea. Va merge cu colindul alaturi de fiul ei, Robin, va impodobi bradul alaturi de familia ei si isi va ajuta matusile si mama la pregatirea bucatelor traditionale de Craciun. Cozonacul a carui reteta o are de la bunica ei a devenit de cativa ani specialitatea ei si bucuria mesenilor.

 

Corina va imbraca de Craciun unul din costumele populare vechi de 100 de ani, lasate mostenire de strabunica si bunica ei, asa cum facea cand era mica duminica si in zilele de sarbatoare: Toata lumea in jurul meu era asa, astfel ca mi se parea ceva firesc, era parte din tabloul locurilor si al zilelor importante din an. Intotdeauna mi-a placut mult sa port costum popular, simteam o mandrie aparte. Desi era foarte greu, pentru ca el cantarea peste 10 kg si se imbraca in cel putin 20 de minute, pentru ca are 4 straturi (combinezon, jupon, fusta de tergal, zadie), cu legaturi multe si suprapuse, abia asteptam zilele in care ieseam pe poarta ca o mandra oseanca', isi aminteste cu drag artista.

 

 

Simona Gherghe

 

Pentru Simona Gherghe, prezentatoarea emisiunii Acces direct', Crăciunul este sărbătoarea preferată. Iar acesta înseamnă pentru ea familie, acasă, liniste, credintă, speranță. Îmi place să primesc colindători, să cânt și eu colinde în casă, îmbrăcată în haine de sărbătoare, să ne adunăm cu toții în jurul mesei… Mama e cea care se ocupă de toate preparatele speciale: sarmale, răcituri, cârnați, caltabos, toba de porc. Eu voi găti friptura de porc. De altfel, Crăciunul e sărbătoarea mea preferată. Dacă ar fi și zăpadă, ar fi perfect!', spune ea.

Simona are și un obicei pe care-l respectă cu sfințenie, la fiecare Crăciun. Când eram mică, mă pregăteam cu câteva luni înainte pentru Crăciun. Repetam repertoriul de colinde și plecam pe la vecini și prieteni. Am păstrat obiceiul acesta și acum (râde)'

 

Aurelian Temişan

 

De Crăciun, sărbătoare care pentru el simbolizează Renaștere, Aurelian Temișan, unul dintre cei patru jurați ai show-ului Te cunosc de undeva!', își dorește cel mai mult să se se odihnească. Suntem la finele unui an greu, iar finalul lui este unul foarte solicitant. Nu avem un plan prestabilit, având în vedere larghețea pe care o reprezintă meseriile noastre și de aceea mergem „step by step”. Odihna poate însemna în trei, undeva unde să nu fim aglomerați de prea multe priviri, sau în mai mulți prieteni, unde fiecare își va petrece timpul după bunul plac, sau în familie, alături de cei dragi, păstrând o tradiție împământenită', ne spune el. De Crăciun, nu trebuie să-i lipsească dragostea și buna dispoziție. De pe masă… apa plată, cu garnitură de… toate cele cuvenite unei astfel de sărbători (râde)'.

 

 

Geanina Ilieş

 

Prezentatoarea de la Observator recunoaște că întotdeauna împodobește bradul înainte de Crăciun și că e cea mai fericită atunci când fiul ei, Patrick, îi cântă colinde.

 

  1. Obișnuiesti să împodobești bradul în seara de Ajun sau mult mai devreme? Ții cont de anumite trenduri (în materie de culoare), confecționezi obiecte de decor de Crăciun?

 

Bradul îl fac mult mai devreme întotdeauna, mai ales că Patrick nu rezistă să-l facem mai tarziu. El e maestrul de ceremonii. Este foarte implicat în momentul când facem bradul, iar el așează mereu steluța din vârf. Anul ăsta am stabilit să-l decorăm cu fundițe în două culori: roșu și alb, globulețe și luminițe specifice. Abia aștept seara de Ajun.

 

  1. Ce amintiri din copilărie ai legate de Crăciun?

Cel mai haios a fost când am descoperit fără să vreau cadourile de la Moș înainte să vină, practic. Mama nu le-a ascuns foarte bine. Cam atunci mi-am dat seama că e ceva la mijloc cu Moșu’. Eram mică, cred că aveam vreo 7 anișori.

 

  1. Faci pe Moș Crăciun?

Normal, am început deja să caut cadourile potrivite pentru fiecare. Lista lui Patrick e gata de foarte mult timp, iar pentru cei dragi încă mai caut. Nu o să fiu eu deghizată, dar am stabilit cu Moșu’ să ajungă și la noi în vizită. J

 

  1. Mai mergi cu colindul?

Nu, dar îmi place să-l ascult pe Patrick. Zilele trecute îmi cânta 'Florile dalbe' prin casă. E foarte haios. Îmi explica exact cum sună colindul și cum trebuie cântat. J

 

Nicolai Tand

 

„La noi în familie e deja tradiţie să facem sărbătorile de Crăciun la Maramu, cu mic, cu mare. Cu câteva zile înainte de sărbători, pornim cu toţii, eu, Monica, Ilona şi micul Iancu la căsuţa din satul natal, pe care am refăcut-o pe locul unui fost grajd din copilărie. Ne strângem împreună cu prietenii, facem repetiţii de colindat, pentru că e treabă serioasă. Nu mai e ca acum 20-30 de ani, când eu primeam cadourile şi surprizele, acum trebuie să le organizez. Bineînţeles, şi anul ăsta vom tăia porcul şi promit să îmi răsfăţ invitaţii cu o mulţime de surprize, din care nu vor lipsi preparatele tradiţionale, sărmăluţele, piftia, cârnaţii, dar şi mâncărurile mai light, pe bază de peşte şi diverse salate'.

 

Alexandru Ciucu

 

„De Crăciun vom petrece românește, împreună cu toata familia. Ne punem cadouri sub brad în ajun și ne bucurăm în tihnă de atmosfera tipică acestei perioade, cu atât mai mult cu cât e primul nostru Craciun în calitate de părinți.'

 

Corina BudCorina Bud

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton