Cum depăşesc vedetele teama de avion

 Florentina Liutic
.

Deși în orice moment se află în zbor sute de avioane, frica de a alege acest mijloc de transport este cât se poate de frecventă, inclusiv printre celebrități. Din fericire, aceasta se poate trata cu succes.

 

„Eu aș vrea ca toata lumea să se bucure la fel ca mine de plă­cerea de a zbura, mărturisește Laura Cosoi pe blogul ei într-un articol despre teama de avion și motivele pentru care ar trebui să scăpăm de ea. Din fericire, actrița nu e deloc anxioasă atunci când trebuie să călătorească și din acest motiv se bucură la maxim de fiecare experiență la înălțime. „Atunci când călătoresc, una dintre marile mele plăceri este să zbor cu avionul. Nu-mi este teamă că ceva rău mi s-ar putea întâmpla.

 

Sunt însă și vedete pentru care deplasări­le în afara țării provoacă stări de anxieta­te și chiar atacuri de panică greu de su­portat. Deși zboară în medie de cinci, șapte ori pe an, Anca Serea (Prima TV) intră în categoria celor care preferă să evite pe cât posibil acest mijloc de transport. „Teama de zbor s-a declanșat în urmă cu zece ani, când am avut două zboruri consecutive cu turbu-lențe… Apoi nu am mai călătorit cu avio­nul timp de șase ani, după care am reluat zborurile scurte, însă frica nu a dispărut nici acum. Pe cursele lungi, emoțiile și panica mă domină, dar dacă este zi și sunt conectată vizual cu pământul, frica dispare.

 

Celebritățile internaționale călătoresc foarte des cu avionul, motiv pentru care unele dintre ele trăiesc emoții puternice. Aretha Franklin, de exemplu, suferă de aviofobie de peste 30 de ani și a urmat diverse cursuri pentru a-și învinge tea­ma. Deși are aceeași problemă, Colin Farrell călătorește totuși cu avionul, cu toate că nu îi e rușine să recunoască fap­tul că „urăsc să zbor, frate. Mi se pare un lucru complet nefiresc. De câteva ori am și luat pastile, dar încerc să nu fac asta prea des din cauza unor consecințe destul de urâte de care am avut parte. Am avut noroc că unele dintre ele, cel puțin, n-au ajuns în presă. Odată, într-un zbor al British Airways, mai aveau puțin și îmi puneau cătușele.

 

În timp ce Kirsten Dunst își pune căștile pentru a acoperi zgomotul pu­ternic al motoarelor în timpul decolării și al aterizării, Megan Fox a mărturisit că se poate urca în avion doar dacă ascultă Britney Spears. „Am dezvoltat această fobie pe când aveam 20 de ani și, pentru că nu voiam să fac un atac de panică de fiecare dată când mă urcam într-un avion, m-am gândit că trebuie să găsesc singură o soluție care să mă ajute. Așa mi-a venit în minte să ascult Britney Spears la căști, știam că nu se poate să mor ascultând «Baby One More Time», nu poate să fie acesta destinul meu.

 

Din fericire, specialiștii ne asigură că sunt metode eficiente prin care putem ameliora sau chiar scăpa de frica de avion. Fie urmăm câteva ședințe de psihoterapie înainte de fiecare zbor, programe organizate chiar de unele companii aeriene, fie apelăm la mici trucuri: ascultăm muzică la căști, nu stăm la geam sau luăm un calmant ușor prescris de un medic care să ne cunoască bine istoricul medical.

 

CLAUDIA COJOCEA Foto HEPTA, NORTHFOTO, arhiva personală a vedetei

 

Laura CosoiLaura Cosoi

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton