Cum arăta mama lui Florin Piersic Jr. în tinerețe. Tatiana Iekel era de o frumusețe rară

 Laciu Andreea
.

Mama lui Florin Piersic Jr. era de o frumusețe rară în tinerețe. Deosebit de talentată și de elegantă, splendida actriță a fost una dintre femeile care l-au cucerit atât de mult pe Florin Piersic încât au ajuns să se și căsătorească. Primul ei rol din „Zboară cocorii” a fost cel care i l-a adus în viață și pe cel cu care urma să formeze o familie. Tatiana Iekel a mers cu delegația Rusiei la Cannes, care promova filmul omonim cu Tatiana Samoilova în rolul principal. Așa a început povestea de iubire cu Florin Piersic.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Cei doi au fost surprinși atunci în timp ce se plimbau ținându-se de mână. Imaginile au fost publicate în revista Cinemonde, iar după ce s-au întors în România s-au și căsătorit. În anul 1968, a venit pe lume și fiul lor, Florin Piersic Jr. Celebrul actor și scenarist a avut toată viața o relație foarte strânsă cu mama lui.

florin-piersic-jr-2-2florin-piersic-jr-2-2

Cum arăta mama lui Florin Piersic Jr. în tinerețe

Florin Piersic Jr. spunea într-un interviu că toată viața lui s-a învârtit în jurul mamei sale, pe care a iubit-o din tot sufletul. De altfel, a moștenit și de la ea talentul actoricesc, și pasiunea pentru teatru și film, pe lângă ceea ce a moștenit de la tatăl său. Tatiana Iekel s-a născut în data de 10 octombrie 1932. A fost o îndrăgită actriță de teatru, fiind cunoscută pentru rolurile pline de seriozitate, conform Kanal D.

A absolvit Facultatea de Teatru și Artă Cinematografică și a fost apoi repartizată la Teatrul Mic din București. Aici a jucat fără întreruperi până când a ajuns la vârsta pensionării, împreună cu alte nume mari din domeniu, precum Dorina Lazăr, Valeria Seciu, Olga Tudorache sau Vasilica Tastaman.

Citește și: Elena Hueanu și-a botezat fiica cea mică în secret, la 4 ani. De ce nu a creștinat-o mai devreme:„Eu cu problemele de sănătate…'

Citește și: Cum arată mormântul fostei soții a lui Florin Piersic. Tatiana Iekel a murit acum trei ani, dar actorul n-a mai reușit să ajungă la cimitir

Citește și: Oana Lis și-a redeschis cabinetul psihologic. Cât costă o ședință de terapie: „Dacă te confrunți cu anxietate, atacuri de panică…'

Citește și: Ce meserie a avut Florin Piersic Jr. în SUA, în tinerețe: „Făceam asta zilnic, cam 16-17 ore”

Ce s-a întâmplat după ce a ieșit la pensie

După ce s-a pensionat, Tatiana Iekel a intrat într-un con de umbră, în loc să fie aplaudată în continuare la scenă deschisă. Din fericire, Florin Piersic Jr. a fost acolo ca să o ajute. I-a oferit întâi un rol în filmul „Reclama”, chiar pelicula cu care acesta a debutat ca regizor și ca scenarist. Tatiana Iekel, fosta parteneră de viață a actorului Florin Piersic, a jucat rolul unei pensionare care nu mai poate să facă față facturilor de la întreținere.

Ulterior, a apărut în filmul „Fix Alert”, unde a impresionat publicul cu rolul bătrânei bolnave de Alzheimer, căreia încep să i se amestece gândurile și amintirile. După succesul înregistrat cu aceste două proiecte, mama lui Florin Piersic Kr. a fost rugată să se întoarcă la Teatrul Mic, de către regizoarea Cătălina Buzoianu. Aici a continuat să joace, spre bucuria celor care au iubit-o.

S-a spus despre ea, în tinerețe, că era cea mai frumoasă actriță din România. A fost foarte apreciată și pentru talentul ei uriaș, pentru că era cu adevărat un profesionist desăvârșit, dar și o actriță care își trata fiecare rol cu seriozitate. Mama lui Florin Piersic Jr. a murit în data de 10 mai 2017. Avea 84 de ani și a lăsat în urmă o moștenire culturală extraordinară.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton