Cum arată acum școala unde s-a filmat Liceenii. Unitatea de învățământ încă funcționează

 Borcilă Andreea
.

Cum arată, acum, școala unde s-a filmat Liceenii. Acum 36 de ani, mai mulți tineri făceau furori în producția regretatului regizor Nicolae Corjos. Ștefan Bănică, Oana Sîrbu, Tamara Buciuceanu-Botez și nu numai, sunt doar câțiva dintre actorii care au jucat celebrele personaje, de care fanii încă își aduc aminte. Puțini știu, de fapt, cum arată instituția unde s-a desfășurat unul dintre cele mai frumoase filme românești! 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Majoritatea românilor au văzut, cel puțin o dată, filmul Liceenii, producția în care apar actori celebri ca Ștefan Bănică, Oana Sîrbu și nu numai. Pelicula regretatului regizor Nicolae Corjos, care s-a stins din viață în februarie, a rămas în inimile tuturor, iar fanii încă își aduc aminte de scene și replici celebre.

liceenii-5liceenii-5

Cu toții au păstrat, până în ziua de astăzi, prietenii de-o viață. Filmul Liceenii a fost ocazia perfectă de a se întâlni și de a râde, peste ani, de momentele frumoase petrecute împreună.

Citește și: Ștefan Bănică, despre succesul din „Liceenii”:”Faima mi-a dat cu tifla pe la 18 ani”. Cine l-a adus cu picioarele pe pământ / EXCLUSIV

Citește și: Amintiri din adolescență! Câți bani au primit Oana Sârbu și Ștefan Bănică pentru rolurile din Liceenii şi pe ce i-au cheltuit

Citește și: Cum a reușit Marcela Fota să treacă peste șocul cauzat de mortea soțului ei:”Îmi doresc o împăcare psihică a copilului meu”

Citește și: Anda Adam, primele declarații după zvonurile că ar fi însărcinată:„Îmi mai doresc copii'

Cum arată, acum, școala unde s-a filmat Liceenii

Filmul Liceenii a rămas în atenția multora dintre fani, însă puțini știu, de fapt, unde s-au petrecut cele mai importante scene. Conform Fanatik, producția regretatului regizor Nicolae Corjos s-a filmat într-o unitate de învățământ din sectorul 3 al Capitalei. Școala a fost construită în septembrie 1967, în cartierul Titan, și a avut, de-a lungul timpului, mai multe denumiri: Liceul de Cultură Generală nr. 43, Liceul de Matematică – Fizică Nr. 3 (MF3), Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza, așa cum se numește în prezent. Unitatea de învățământ încă este funcțională, dovadă că pe rețelele sociale apar diverse fotografii de la evenimentele elevilor, alături de profesori.

Ștefan Bănică: „Veneam direct din armată'

„Eu veneam direct din armată, de la Craiova. În ultimele două luni de armată am filmat Liceenii, după ce am fost detaşat la Bucureşti. Aveam o altă stare decât colegii mei din film, pentru că, ieşind din unitate, mă simţeam liber.

Ne distram mult între noi, cei din distribuţie. S-au legat prietenii de-o viaţă. Cu unii dintre cei care lucrau atunci la film lucrez şi astăzi.

De pildă, cu Mona Segall, care atunci era secretară de platou şi care astăzi este unul dintre cei mai mari producători de televiziune din România, am făcut Dansez pentru tine', a declarat actorul Ștefan Bănică, potrivit adevarul.ro.

Sursă foto: Facebook, arhivă

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton