Cum a ajuns George Rotaru să fie cunoscut drept cântărețul lui Nicolae Ceaușeascu și cu ce se ocupă acum: „De câte ori mă chema la seratele lui, îmi era teamă să nu... ” / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Cum a ajuns George Rotaru să fie cunoscut drept cântărețul lui Nicolae Ceaușeascu și cu ce se ocupă acum. Cântărețul lui Ceaușescu, George Rotaru va cânta de Revelion în Las Vegas, iar de Crăciun va fi la New York! George Rotaru este primul român care a cântat în casino-urile din Las Vegas și a primit o mașină din partea avocatului lui Michael Jackson. Iată cum a ajuns să fie cântărețul lui Ceaușescu și ce face acum!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cum a ajuns George Rotaru să fie cunoscut drept cântărețul lui Nicolae Ceaușeascu și cu ce se ocupă acum. George Rotaru este unul dintre cei mai îndrăgiți soliști români. Artistul are o poveste de viață absolut impresionantă, lăudându-se cu o carieră senzațională în muzică. Într-un interviu pentru viva.ro, acesta ne-a povestit câteva amintiri cu Nicolae Ceaușescu. Totodată, am aflat și cu ce se ocupă cântărețul acum.

312251169_10225640581134907_5006254389882545273_n312251169_10225640581134907_5006254389882545273_n

Citește și: Cât costa rochia pe care Matilda Pascal Cojocărița a purtat-o la Miss România, acum 42 de ani:”Ar fi trebuit să merg cu o stilistă”

Citește și: Niculae Bădălău s-a distrat la ziua nepotului său, cu o zi înainte să fie reținut de DNA.Imagini de la petrecere

Citește și: Ce se întâmplă în viața amoroasă a lui AMI. Cum a afectat-o despărțirea de fostul iubit:„Până când nu și-a găsit o altă jumătate…' / EXCLUSIV

Citește și: Ce a făcut Maria Ciobanu la nașterea lui Dragoș Dolănescu. Margarita Valenciano, mama fostului politician:„Mi-a dat niște bani, dar i-am aruncat, pentru că…' / EXCLUSIV

Cum a ajuns George Rotaru să fie cântărețul lui Nicolae Ceaușeascu și cu ce se ocupă acum

George Rotaru face naveta de mulți ani între România și America. După ce și-a petrecut vara în România, artistul s-a întors recent în SUA, însă a avut parte de un incident neplăcut. A uitat să achite biletul de avion și a pierdut rezervarea. A căutat biletul înainte să plece peste Ocean și a observat că… nu l-a plătit. Și-a căutat altul de urgență, pe care a dat mai mult cu 100 de dolari mai mult, având în vedere că l-a achiziționat cu numai o săptămână înainte de a se urca în avion. Din fericire, totul s-a terminat cu bine. Va reveni în țara noastră anul viitor, în februarie.

'Plec în America și stau până în luna februarie. Mi-am luat bilet din timp pentru ziua de luni, 28 noiembrie, și când m-am uitat săptămâna trecută, uitasem să achit biletul și am pierdut rezervarea. Mi-am cumpărat alt bilet, la o altă companie, mai scump cu 100 de dolari. În final, plec marți, 29 noiembrie în SUA. Mă întorc pe data de 20 februarie 2023. La anul împlinesc 70 de ani, pe 6 martie, și 50 de ani de carieră. De Revelion, cânt la Las Vegas, de Crăciun și 1 Decembrie cânt la New York', a declarat cântărețul George Rotaru, pentru viva.ro.

George Rotaru face naveta în America de 32 de ani

George Rotaru face naveta în America de 32 de ani. Artistul care a cântat ani buni la petrecerile lui Nicolae Ceaușescu a luat avionul mai des spre țara tuturor posibilităților, din anul 2007. Vara stă mai mult în România, unde le cântă românilor pe Litoral, iar înainte de sărbătorile de iarnă, George Rotaru zboară peste Ocean, pentru a-i încânte pe românii din diasporă. Totuși, el spune că a cântat și pentru americani. Avocatul lui Michael Jackson i-a făcut cadou o mașină, cu ani în urmă.

'Fac naveta de 32 de ani în America, dar mai des din anul 2007. Vara stau în România, iarna plec peste Ocean. Sunt solicitat de românii din diasporă în toate colțurile Americii și mă bucură enorm acest lucru. Dar am cântat și pentru americani', a mai declarat George Rotaru.

George Rotaru a plecat în SUA într-un turneu, în 1990

George Rotaru a plecat în America într-un turneu și nu s-a mai întors. Între timp, artistul și-a făcut actele. Acum, el este american cu acte în regulă. ,,Am ajuns în America după Revoluţie. În anul 1990 mi-am luat bilet și am plecat într-un turneu şi nu m-am mai întors. Eu sunt cetăţean american din 97, aşa că pot să spun că şi America este casa mea', a declarat artistul. George Rotaru este singurul solist român care a avut contracte cu celebrele cazinouri din Las Vegas.

Înainte de 1989, George Rotaru era chemat de Nicolae Ceauşescu la petreceri. Dictatorului îi plăceau romanțele. Cântărețului îi era teamă să nu greșească versurile, deoarece dictatorul, care era iubitor de muzică, le știa pe de rost.

'Îi cântam romanţele Ochii tăi şi Frumoasa mea cu ochii verzi, pe care le prefera. De câte ori mă chema la seratele lui, îmi era teamă să nu cumva să greşesc vreun vers, pentru că el le ştia pe toate. I-am cântat şi atunci când el mai venea la Braşov, în perioada 1985-1987. După care, Ceaușescu se retrăgea la Predeal, unde i-am cântat de trei ori. Aici am fost invitat alături de mai mulți solişti de la Filarmonica din Braşov.

În acea vreme, eram angajat la Casa de Cultură din Făgăraş. Nu era zi de naştere a lui Nicolae Ceauşescu sau a Elenei Ceauşescu ori Revelioane la care să nu mă cheme televiziunea să cânt o romanţă sau o melodie de petrecere. Am fost susţinut de Florentina Satmari şi de regretatul Tudor Vornicu, care au crezut în talentul meu', a mărturisit George Rotaru. 

Foto: Facebook/arhiva personală.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton