Cum a orbit Andrea Bocelli la 12 ani: "Mi se trage de la un meci de fotbal". Tenorul nu s-a născut fără vedere

 Dumba Gabriela
.

Andrea Bocelli nu s-a născut orb, așa cum s-a crezut mult timp. Este adevărat că Bocelli s-a născut cu o afecțiune la ochi, dar tenorul a rămas fără vedere la 12 ani, în urma unui meci de fotbal. Andrea Bocelli a fost nevoit să învețe muzică folosindu-se de limbajul Braille, după ce a orbit complet.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Andrea Bocelli a avut de mic o afecțiune la ochi, glaucom congenital, o boală rară, care apare la nou-născuți și la copii foarte mici. La șase ani, Andrea Bocelli era pasionat de muzică și lua lecții de pian, flaut și saxofon. Dar Andrea, ca orice copil italian, era îndrăgostit și de fotbal.

MATRIMONIO BOCELLIMATRIMONIO BOCELLI

Andrea Bocelli a orbit la 12 ani

La vârsta de 12 ani, Andrea Bocelli și-a pierdut complet vederea după un accident pe terenul de fotbal. O minge trimisă cu putere l-a lovit direct în față, ceea ce i-a produs o hemoragie cerebrală, a povestit el recent.

„În copilărie eram plin de viață și incontrolabil, îmi plăcea să joc fotbal și, într-o zi, în timpul unui meci, am fost lovit violent cu o minge direct în ochiul drept, singurul cu care distingeam lumina și culoarea.

Doctorii au încercat să mă vindece, am făcut mai multe operații, au folosit până și lipitori, dar totul a fost în zadar. Din acea zi nu am mai putut vedea', a povestit Andrea Bocelli, citează libertateapentrufemei.ro.

După ce a orbit, Andrea Bocelli a renunțat la fotbal

Pentru că orbise complet, Andrea Bocelli a renunțat la fotbal și a rămas fidel muzicii pe care a continuat să o studieze. De asemenea, el a făcut facultatea de drept din Pisa, iar în timpul liber cânta în baruri pentru a avea bani de școală.

După ce a absolvit facultatea, el a practicat dreptul un an, însă apoi s-a dedicat în totalitate muzicii sub îndrumarea tenorului Franco Corelli. Și la 64 de ani studiază și trăiește, în ciuda handicapului său, cu aceeași pasiune.

„Pentru partiturile dificile mă ajut de alfabetul Braille, altfel, când am ceva de studiat, îl am pe pianistul meu Carlo, care vine acasă în fiecare zi', a mai spus artistul, care nu s-a simțit niciodată ca un nedreptățit al sorții sau ca o victimă.

Citește și: Alin Oprea recunoaște că divorțul de Larisa s-a produs din cauza infidelității:'Dovezile există, eu sunt în posesia lor'

Citește și: Cum se simte Roxana Blenche în al doilea trimestru de sarcină:'Am rămas cu greață'

Mama lui Andrea Boceli a fost sfătuită să întrerupă sarcina

Cel mai emoționant episod relatat de mama artistului a fost când a spus că medicii au sfătuit-o să avorteze, pentru că se va naște cu o maladie congenitală. 

„Mi s-a spus să fac avort deoarece fiul meu se va naște cu o boală congenitală care îl va face să-și piardă vederea. Am ajuns de urgență la spital din cauza unor probleme grave la stomac’, a spus mama lui Bocelli.

Acolo a aflat că Andrea se va naște cu un glaucom congenital, iar orbirea va fi iminentă. Așa s-a și întâmplat, când Andrea avea 12 ani.
„Am decis să duc la capăt sarcina', a continuat Edi Aringheri. Pledoaria sa pentru viață se dorește o încurajare pentru femeile însărcinate care ajung să primească astfel de verdicte.

Andrea Boceli a vorbit despre momentul în care mama lui a fost sfătuită să-l avorteze

„O tânără soție însărcinată a fost dusă la spital pentru o simplă criză de apendicită. Medicii au fost nevoiți să-i pună ghiață pe stomac, iar la finalul acestor tratamente medicii i-au recomandat să avorteze copilul. I-au spus că aceasta e cea mai bună soluție pentru că pruncul se va naște sigur cu o anumită dizabilitate / infirmitate. 

Dar tânara și curajoasa soție a decis să nu facă avortul și copilul s-a născut. Acea femeie era mama mea și acel copil eram eu’ a povestit muzicianul. 

Ce semn a primit la naștere mama lui Andrea Bocelli

În timpul unui interviu de televiziune, mama artistului a mărturisit că Andrea s-a născut cu stea în frunte, în zilele oraşului Lajatico.

În acea dimineaţă, femeie a primit un semn cu totul special din cer: un porumbel alb foarte mare („nu am văzut niciodată un porumbel de acea dimensiune’), aterizase pe fereastră şi se uita la ea. „Credeam că am născut un viitor Papă’, a spus doamna, zâmbind.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton