Cum a ajuns Vasile Pavel, alias Digudai, pe covorul roșu, la San Sebastian. Cu 15 ani în urmă, a fost arestat acolo: "Mă gândeam eu să ajung aici, să-mi ceară mie autografe?" / EXCLUSIV

 Oana Pantazi
.

Vasile Pavel, alias Digudai, a fost premiat Uniunea Cineaștilor pentru cea mai bună prestație a unui actor neprofesionist și nominalizat la Gopo pentru cel mai bun actor în rol principal, în 2019, cu toate că a ajuns actor din întâmplare. Omul simplu, „din mahala”, cum zice el, are o poveste de film și e aproape greu de crezut că, 15 ani mai târziu după ce fusese arestat la San Sebastian, el se afla pe covorul roșu, tot acolo, și dădea autografe!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Vasile Pavel – Digudai a intrat în lumea filmului printr-o întâmplare, dar nu e o întâmplare că, în cele din urmă, a ajuns să joace în două filme multipremiate – „Soldații. Poveste din Ferentari'! și „Imaculat”, ca protagonist. Povestește despre asta cu modestie, parcă nevenindu-i să creadă că este vorba despre el. Și, într-adevăr, să ajungi dintr-un cartier modest al Ploieștiului să împarți covorul roșu cu celebrități de A-list este o performanță pentru care l-ar invidia și actori consacrați.

Actorul a povestit cu sinceritate, dar și cu umor, cum a fost experiența lui la Festivalul de Film de la San Sebastian, unde a defilat pe covorul roșu și a dat autografe. Ulterior, și-a amintit că tot acolo, cu 15 ani în urmă, fusese arestat…

Vasile-Pavel-Digudai-Vasile-Pavel-Digudai-

Vasile Pavel – Digudai: „În 2002, am fost arestat la San Sebastian, în Spania, și în 2017, în același loc, eram pe covorul roșu”

Inițial, ai recunoscut că ai făcut asta pentru bani. A început să-ți placă celebritatea, te-ai îndrăgostit de actorie, mai ales după ce, în 2019, ai fost nominalizat la Premiile Gopo pentru Cel mai bun actor în rol principal, după care a urmat al doilea film, „Imaculat'?

Nu pot să zic că nu-mi place, oricine și-ar dori să joace-n filme, să fie erou principal, să meargă la festivaluri, cum a fost acum cu Monica (n. red. Monica Stan e regizoarea și scenarista), la filmul „Imaculat'. Vă dați seama că Monica m-a luat cam peste tot. Îmi place, multă lume frumoasă, deșteaptă, oameni care te privesc zâmbind, nu e ca la mine în cartier – te vede unu că ți-ai luat o pereche de adidași, se uită urât la tine: „De unde a avut, mă, ăsta bani de și-a luat adidașii ăia?'.

M-am îndrăgostit de asta și îmi place foarte mult, dar tot banii rămân pe primul loc. Am familia mare. Am trei copii, am doi nepoți de întreținut, e familia foarte mare… și mai vin nepoți.

Citește și: Cum a devenit Vasile Pavel, alias Digudai, actor. A debutat în „Soldații. Poveste din Ferentari” și a ajuns la cele mai mari festivaluri din lume: „Toți râdeau, nu credea nimeni'

La ultima noastră discuție, spuneam că nimic nu este întâmplător și iată că… În 2002, erai arestat în San Sebastian și trimis înapoi în țară pentru că îți expirase viza, 15 ani mai târziu erai aclamat acolo pe covorul roșu al Festivalului de Film și ți se cereau autografe pe stradă. Cum a fost experiența și cum te face asta să te simți, privind în urmă?

În 2002, am fost arestat la San Sebastian, în Spania, și în 2017, în același loc, eram pe covorul roșu. I-am văzut pe Monica Bellucci, Arnold Schwarzenegger, mulți actori… dar nu-i cunosc după nume. Așa este, am fost arestat în 2002 pentru viză. Nu știam că se numește San Sebastian acolo, în Spania, unde am fost arestat, dar în momentul în care am ajuns pe covorul roșu la San Sebastian și am văzut plaja din zona unde am fost cazat, le-am zis Ivanei și lui Adi Schiop: „Băi, eu am mai fost aici! Uite, în 2002 am fost arestat, eram sărit din viză'.

Îți dai seama că a fost ceva wow pentru mine și stăteam eu așa și mă gândeam: „Ce e viața asta, bă, mânca-v-aș gura voastră! Acum 15 ani mă gândeam eu să ajung aici, să stau alături de oamenii ăștia, să-mi ceară mie autografe?' Nu mă gândeam nici 1%. Dar cred că totul a fost de la Dumnezeu, că Dumnezeu mai dă și după sufletul omului.

Ce a făcut Vasile Pavel cu banii câștigați din actorie

Se câștigă bine din meseria de actor? Te întreb pentru că părerile sunt împărțite… Tu ce-ai făcut cu banii pe care i-ai câștigat până acum?

Eu cu banii pe care i-am câștigat până acum le-am făcut o căsuță copiilor mei și le mulțumesc lui Dumnezeu și oamenilor care m-au descoperit, pentru că și ei au fost puși tot de Dumnezeu să mă descopere pe mine. Am unde să stau, înainte stăteam într-o cameră, acum am o casă foarte mare, foarte frumoasă. Da, din actorie nu pot să zic că se câștigă foarte bine…

Bine, un actor cum sunt eu, neprofesionist. Bănuiesc că actorii de succes și actorii adevărați câștigă foarte bine. În situația mea, ca actor neprofesionist, nu-mi pot întreține familia numai din actorie. În afară de actorie, eu mă duc la bâlciuri, la festivaluri, vând marfă la tarabă – jucării, popcorn, porumb fiert -, mai fac taximetrie, fac tot ce se poate pentru a aduce o pâine acasă, la copiii mei.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton